Beste Keuzes

De beste muis in 2021

Elk van onze selecties voor de beste muis kan zelfs de meest ontmoedigende sleur een beetje gemakkelijker helpen. Hoewel zowat elk kantoor u een goedkoop, vergeetbaar randapparaat biedt, hoeft u geen genoegen te nemen met een ondermaatse muis – vooral als u grafisch ontwerp of videobewerking doet. Deze pagina behandelt ook onze selecties voor de beste draadloze muis.

(Als u op zoek bent naar onze beste gamingmuis selecties, die staan ​​in een apart verhaal – hoewel een goede gamingmuis meestal goed zal werken voor de productiviteit, en vice versa.)

Het hebben van een van onze keuzes voor de beste muis is vooral handig als u vanuit een thuiskantoor werkt. Als je thuiscomputer een laptop is, heb je misschien niet eens een discrete muis, omdat je in plaats daarvan afhankelijk bent geworden van een touchpad. Maar geen touchpad kan de snelheid, precisie en veelzijdigheid van een goede muis vervangen.

Als je op zoek bent naar een muis die alles aankan wat je erin gooit, heeft Tom’s Guide een lijst samengesteld met de beste muizen voor verschillende gebruiksscenario’s. Als u veel geld te besteden heeft, kunt u iets uitzonderlijks krijgen, maar zelfs als u een beperkt budget heeft, kunt u een grote stap voorwaarts maken met een touchpad. Of u nu iets ingewikkelds of eenvoudigs wilt, er is (waarschijnlijk) een veel betere muis dan die u momenteel gebruikt.

Wat is de beste muis?

Zoals je misschien al geraden hebt, is er geen “beste muis” voor elk mogelijke gebruiksscenario. Sommige muizen zijn enorm en rijk aan functies; andere zijn klein en goedkoop. Een grafisch ontwerper heeft waarschijnlijk een andere muis nodig dan een accountant – en dit gaat ervan uit dat je een muis uitsluitend nodig hebt voor productiviteit, en in plaats daarvan niet geïnteresseerd bent in een gamingmodel.

Over het algemeen is de Logitech MX Master 3 echter voor de meeste mensen de beste muis. Hij is zeer aanpasbaar, ongelooflijk comfortabel, draadloos, heeft een lange batterijduur en hij heeft zelfs een innovatief scrollwiel dat je bij geen enkele andere muis zult vinden. Toegegeven, de muis kost $ 100, dus het is geen randapparaat om in een opwelling te kopen. (Naar mijn mening is dit echter de beste draadloze muis voor productiviteitsgebruikers.)

Aan de andere kant van het spectrum bevindt zich de Logitech M325, die ongeveer net zo eenvoudig is als een muis. Dit kleine, draadloze randapparaat kost $ 30 en is een natuurlijke metgezel voor laptops. Het past in rugzakken, portemonnees, zakken – alles. En de batterijen gaan meer dan een jaar mee, dus u hoeft ze zelden te vervangen. Het heeft geen extra knoppen of functies, maar het kan uw leven toch een stuk gemakkelijker maken, vooral als u vaak reist.

Tom’s Guide is momenteel bezig met het evalueren van producten voor de Ultimate Home Office Awards. We hebben al een handvol productiviteitsmuizen ontvangen, en veel van hen zien eruit als veelbelovende metgezellen voor elk soort kantoorwerk. Blijf op de hoogte van deze pagina voor enkele extra beste muiskeuzes in de nabije toekomst.

Op zoek naar meer uitrusting om uw productiviteit te verhogen? Bekijk zeker onze selectie voor de beste bureaustoelen en de beste monitoren.

De beste muis die je vandaag kunt kopenDe beste muis in 2021

(Afbeelding tegoed: Logitech)

1. Logitech MX Master 3

Max. DPI: 4.000 | Toetsen: Zes | Grootte: 4,9 x 3,3 x 2,0 inch | Gewicht: 5,0 gram

Comfortabel ontwerp

Handige extra knoppen

Innovatief scrollwiel

Enkele softwareproblemen

 

De Logitech MX Master 3 is de beste muis, althans op het gebied van productiviteit, en ook de beste draadloze muis. Het is comfortabel, rijk aan functies en gaat verbazingwekkend lang mee na één keer opladen. Dit gestroomlijnde grijze randapparaat is de nieuwste versie van Logitech’s MX Master-serie, en alles wat het bedrijf heeft geleerd van de vorige iteraties wordt volledig weergegeven. De knoppen geven bevredigende klikken, de grip is prettig vast te houden en het horizontale duimwiel maakt het scrollen door documenten een fluitje van een cent.

De software is echter waar de MX Master 3 uitblinkt, aangezien deze vooraf is geïnstalleerd met een verscheidenheid aan verschillende functionaliteiten voor populaire programma’s. Van Photoshop tot Excel, Logitech heeft al voorspeld hoe u het horizontale scrollwiel en de gebarenbediening wilt gebruiken, en heeft voor elk programma geoptimaliseerde profielen ontwikkeld. U kunt ook de handige Logitech Flow-functie gebruiken, waarmee u bestanden tussen twee totaal verschillende computers kunt slepen en neerzetten, alsof ze via USB zijn verbonden.De beste muis in 2021

(Afbeelding tegoed: Logitech)

2. Logitech M325

Maximale DPI: 1.000 | Toetsen: 3 | Grootte: 3,7 x 2,2 x 1,5 inch | Gewicht: 3,3 gram

Goedkoop

Slank en draagbaar

Geweldige draadloze connectiviteit

Geen aanpasbare functies

Misschien te klein voor hele grote handen

Als je een elektronicawinkel binnenloopt en op weg bent naar de laptopmuizen, is de Logitech M325 waarschijnlijk het eerste dat je ziet. Deze muis is goedkoop en alomtegenwoordig, maar hij is redelijk populair geworden. Deze kleine gadget is geoptimaliseerd voor laptops, waardoor hij ideaal is voor frequente reizigers of voor werknemers met beperkte bureauruimte thuis. Het is ook buitengewoon comfortabel en biedt een DPI die net hoog genoeg is om comfortabel over een scherm te scrollen zonder uw doel te overschrijden. Het is misschien wel de beste draadloze muis voor deze prijs.

Dankzij een duurzame 2,4 GHz draadloze dongle kunt u de muis overal draadloos gebruiken – en met een batterijduur tot 18 maanden hoeft u zelden de enkele AA-batterij van het randapparaat te vervangen. Een ander cool ding aan de M325 is dat hij, in tegenstelling tot veel andere productiviteitsmuizen, verkrijgbaar is in verschillende kleuren: rood, blauw, paars en roze. Logitech produceert ook zeer vergelijkbare muizen onder zijn Party- en Doodle-collecties, die hun muizen sieren met bloemen- en cartoonpatronen.De beste muis in 2021

(Afbeelding tegoed: Microsoft)

3. Microsoft Classic Intellimouse

Maximale DPI: 3200 | Toetsen: 5 | Grootte: 5,2 x 2,3 x 1,7 inch | Gewicht: 3,4 gram

Klassiek, comfortabel ontwerp

Aanpasbare DPI-instellingen

Goed voor zowel productiviteit als gaming

Geen draadloze versie

Saaie standaardkleuren

Als je van ouderwetse technologie houdt, kun je niet tegenspreken met een klassieker. De Microsoft Classic Intellimouse brengt een van de meest geliefde muisontwerpen van Microsoft terug, die debuteerde in 1996. Deze keer heeft de Intellimouse een aantrekkelijk grijs-zwart chassis, een soepele grip en aanpasbare DPI-instellingen. Wat meer is: Microsoft heeft het apparaat uitgerust met BlueTrack-technologie, wat betekent dat de sensor nauwkeurig volgt, zelfs op glazen oppervlakken.

Omdat de Classic Intellimouse een lange body heeft, is hij ideaal voor gebruikers met handpalm- of vingertopgrepen. Sterker nog: het apparaat doet nog steeds dienst als gamingmuis, net als zijn tegenhanger uit 1996, dankzij het ergonomische ontwerp en de programmeerbare duimknoppen. Wat schone, comfortabele en no-nonsense randapparatuur betreft, laat Microsoft ons al meer dan 20 jaar zien hoe het werkt. Er is ook de Microsoft Pro Intellimouse, als u een chassis wilt met een kleurverloop.De beste muis in 2021

(Afbeelding tegoed: Logitech)

4. Logitech MX Verticaal

De beste ergonomische productiviteitsmuis

DPI: 4.000 | Toetsen: 6 | Grootte: 3,1 x 3,1 x 4,7 inch | Gewicht: 4,8 gram

Logitech MX Vertical

Uniek ergonomisch ontwerp

Robuuste, programmeerbare software

Kan de belasting van de pols verminderen

Polariserende vorm

Duur

De Logitech MX Vertical draait het idee van een ergonomische muis op zijn kop – nou ja, beter gezegd, op zijn kant. Deze muis is in wezen wat er zou gebeuren als je een productiviteitsmuis platdrukte en hem vervolgens rechtop liet staan. Het is een beetje moeilijk te omschrijven, maar als je de MX Vertical in actie ziet, weet je meteen of hij iets voor jou is. Als gewone muizen je polsen belasten door kleine, repetitieve bewegingen, kan de MX Vertical wat verlichting bieden. Dit komt omdat het je dwingt om je hele hand te bewegen, waardoor de belasting van een spier wordt geminimaliseerd.

Afgezien daarvan is de muis de klassieke, luxe Logitech-goedheid, van de aanpasbare DPI tot de duurzame bouwkwaliteit en de robuuste software waarmee je met Logitech Flow bestanden naar twee computers kunt slepen en neerzetten. Het is misschien wel de beste draadloze muis voor werknemers die last hebben van overbelasting van de pols.De beste muis in 2021

(Afbeelding tegoed: SteelSeries)

5. SteelSeries Rival 3

De beste goedkope gamingmuis

Maximale DPI: 8500 | Toetsen: 5 | Grootte: 4,8 x 2,3 x 0,9 | Gewicht: 2,7 gram

Grote waarde

Goed optreden

Fatsoenlijke software

Enkele eigenaardigheden van de sensor

Niet ambidexter of ergonomisch

Ik heb altijd beweerd dat een goede gamingmuis ook een goede productiviteitsmuis is, en dat is zeker het geval met de SteelSeries Rival 3. Dit slanke, middelgrote randapparaat heeft een no-nonsense, semi-ambidexter ontwerp met twee programmeerbare duimknoppen en een mooie ledstrip aan de onderkant. De Rival 3 is de enige muis op deze lijst met programmeerbare RGB-verlichting, en hoewel dat je niet productiever maakt, zal je bureau er wel een stuk mooier uitzien.

De reden waarom de Rival 3 zo goed werkt voor productiviteitsgebruikers, is vanwege de programmeerbare DPI en robuuste software. U kunt profielen voor afzonderlijke apps instellen en handige macro’s voor de duimknoppen aanpassen terwijl u bezig bent. De Rival 3 is ook erg goedkoop, waardoor het een robuuste optie is voor dezelfde prijs als veel kleinere, minder veelzijdige muizen.De beste muis in 2021

(Afbeelding tegoed: Apple)

6. Apple Magic Mouse 2

De beste Magic Mouse voor Apple

Maximale DPI: 1300 | Toetsen: 2 | Grootte: 4,5 x 2,3 x 0,9 inch | Gewicht: 3,5 gram

Werkt goed met Macs

Gebaar controles

Lange batterijduur

Duur

Extreem ondiep profiel

De Apple Magic Mouse 2 werkt niet erg zoals de meeste andere muizen op deze lijst. In tegenstelling tot onze andere beste muisplectra, heeft de Magic Mouse geen groot, comfortabel profiel of handige extra knoppen. In plaats daarvan volgt het een “less is more” -benadering, met een extreem dun ontwerp en een focus op gebarenbediening. Sluit de Magic Mouse 2 aan op een Mac en u kunt door documenten, websites en media navigeren door simpelweg uw vingers te bewegen, in plaats van te hoeven aanwijzen en klikken.

Er is natuurlijk heel weinig reden om de Magic Mouse 2 te kopen als je geen Apple-apparaat hebt, aangezien het geen speciale functionaliteit heeft op Windows-pc’s. Het is ook vrij duur, vooral als je bedenkt hoe minimalistisch het ontwerp is. Maar als je iets slank, gestroomlijnd en geoptimaliseerd wilt voor Apple-uitrusting, dan is de Magic Mouse 2 een respectabele keuze.

Hoe u de beste muis voor u kiest

Er zijn drie dingen waarmee u rekening moet houden bij het kiezen van de beste muis voor uw specifieke situatie: kenmerken, grootte en prijs.

Functies variëren van muis tot muis. Sommige, zoals de Logitech M325, hebben helemaal geen extra functies. Wat je ziet is wat je krijgt. Anderen, zoals de Logitech MX Master 3, hebben tonnen extra knoppen en complete softwaresuites, waarmee u zowat elk aspect van de muisprestaties kunt aanpassen. Als je veel grafisch ontwerp of videobewerking doet, is een muis met veel functies een zegen; als u zich voornamelijk houdt aan typen en surfen op internet, zal een eenvoudigere muis net zo goed werken. Als u de rommel op uw bureau wilt verminderen, is de beste draadloze muis voor uw installatie de moeite waard.

Grootte is ook een overweging, hoewel dit strikt een kwestie van persoonlijke voorkeur is. Muizen zoals de Microsoft Classic Intellimouse hebben een lang lichaam en spreken gebruikers aan die muizen met hun hele handpalmen vasthouden. Kleinere muizen lenen zich voor een “klauw” -greep, wat betekent dat u hem comfortabel met drie vingertoppen kunt vasthouden.

Prijs is gerelateerd aan de functieset van een muis. Complexe muizen kosten veel geld; eenvoudige muizen zijn goedkoper. Maar pas op voor extreem goedkope muizen, vooral die van tweede of derde fabrikanten; ze zullen niet lang duren.

Gerelateerde Artikelen

Geef een antwoord

Controleer ook
Close
Back to top button