Beste Keuzes

De Beste Gaming Muismat in 2021

De beste gaming-muismat kan uw bureau en uw muis helpen beschermen. Hoewel de meeste muizen prima werken zonder muismat, moet je je afvragen of “prima” echt genoeg is voor je meeslepende singleplayer-avonturen en competitieve multiplayer-matches. (Je moet je ook afvragen hoeveel grooves je bereid bent te dragen in je vermoedelijk dure en mooie computerbureau.)

Gelukkig is het vinden van de beste gaming-muismat voor uw installatie een vrij eenvoudig proces. U hoeft uzelf alleen maar een paar vragen te stellen: “Hoe groot wil ik een muismat?” “Hoeveel wil ik uitgeven?” “Zou ik een hard of zacht oppervlak willen?” “Heb ik extra toeters en bellen nodig?” Als je eenmaal die dingen hebt bepaald, zorgt het kiezen van de beste muismat voor zichzelf. In vergelijking met het kiezen van de rest van uw pc-accessoires, is het ronduit eenvoudig.

Tom’s Guide heeft een lijst samengesteld met de beste gaming-muismatten op basis van onze eigen praktijkervaring, evenals gebruikersrecensies op populaire sites. Pak een van deze accessoires en u kunt verwachten dat zowel uw muis als uw bureau nog lang ongerept zullen blijven.

Wat is de beste gaming-muismat?

Hoewel de beste gaming-muismat afhankelijk is van uw voorkeuren, is mijn persoonlijke filosofie altijd geweest om de zaken zo eenvoudig mogelijk te houden. Daarom is de Logitech G240 mijn favoriete accessoire. Deze muismat van zachte stof is groot genoeg voor de meeste speelstijlen, klein genoeg voor de meeste computerbureaus en duurzaam genoeg om jaren mee te gaan. Ja, je zou een vergelijkbare muismat van een goedkopere fabrikant kunnen kopen, maar wees niet verbaasd als het na een maand of twee begint uit elkaar te vallen.

Als de prijs echter een groot probleem is, is het moeilijk om een ​​goedkopere muismat te vinden dan de Razer Sphex V2. Deze kleurrijke, ultradunne muismat kost minder dan $ 10, en kleeft aan elk oppervlak zonder residu achter te laten. Het is klein, dus het werkt het beste met muizen met een hoge DPI. Maar het slijt ook niet snel, dus je kunt met zoveel kracht spelen als je nodig hebt.

Aan de andere kant van het spectrum is er de Corsair MM1000 Qi Wireless Charging Mouse Pad. Hoewel ik niet denk dat de meeste mensen een gaming-muismat willen die net zoveel kost als een premium gaming-muis, is het een behoorlijk indrukwekkend stukje techniek als je het geld kunt sparen. Deze muismat laadt bepaalde Corsair-muizen op terwijl je speelt, evenals elke andere Qi-compatibele technologie die je bezit. Zelfs als je geen draadloze Qi-oplaadapparatuur hebt, bevat de muismat oplaadadapters waarmee je bijna elk stukje technologie kunt gebruiken.

De beste gaming-muismat die je vandaag kunt kopen

Logitech G240 (Afbeelding tegoed: Logitech)

1. Logitech G240

De beste gaming-muismat in het algemeen

Type oppervlak: Doek | Grootte: 11,0 x 13,4 inch | Dikte: 0,04 duim | Extra kenmerken: Geen

Responsief, duurzaam oppervlak

Rubberen grepen

Geoptimaliseerd voor Logitech-muizen

Enigszins duur

Als je op zoek bent naar een gaming-muismat, is de kans groot dat je net veel moeite en denkkracht hebt gestoken bij het selecteren van de beste muis, toetsenbord en headset voor je setup. Misschien heb je zelfs al je componenten uitgekozen en je pc helemaal opnieuw gebouwd. Dat is een van de redenen waarom de Logitech G240-muismat zo aantrekkelijk is: hij vereist heel weinig aandacht en bijna geen insteltijd.

Het is een stoffen muismat. Je zet hem neer op een ondergrond en dankzij een rubberen basis beweegt hij niet veel. Dat is letterlijk alles wat u hoeft te doen. Als je een Logitech-muis hebt, kun je de oppervlaktekalibratie optimaliseren in de Logitech G Hub-software, wat handig is, maar niet strikt noodzakelijk. De Logitech G240 is gewoon een slank, functioneel, duurzaam accessoire, en dat is waarschijnlijk alles wat de meeste gamers nodig hebben.

Razer Sphex V2 (Afbeelding tegoed: Razer)

2. Razer Sphex V2

De beste budget gaming-muismat

Type oppervlak: Polycarbonaat | Grootte: 14,0 x 10,0 inch | Dikte: 0,02 duim | Extra kenmerken: Geen

Ongelofelijk goedkoop

Het oppervlak is bestand tegen slijtage

Past gemakkelijk op de meeste bureaus

Zelfklevende basis maakt het moeilijk om te verplaatsen

Gamingaccessoires zijn duur. Als je een eersteklas muis, toetsenbord en headset wilt, moet je minstens $ 350 uitgeven – en dat houdt niet eens rekening met draadloze varianten. Als je zo min mogelijk wilt uitgeven aan een muismat van een grote fabrikant, dan is de Razer Sphex V2 de juiste keuze. Deze muismat is te koop voor $ 8, en is vaak te koop voor slechts $ 5. En, zeker gezien de prijs, is het een verrassend solide accessoire.

Met een afmeting van 14 x 10 inch is de muismat klein genoeg voor de meeste bureaus, maar groot genoeg voor een breed bewegingsbereik. Het oppervlak van polycarbonaat is noch hard noch zacht; “Glad” zou een beter woord zijn, en het houdt goed stand, zelfs na maandenlang gebruik. Het heeft echter een zelfklevende achterkant, dus waar je het ook neerzet, het blijft waar het zal blijven.

Logitech G440 (Afbeelding tegoed: Corsair)

3. Logitech G440

De beste harde gaming-muismat

Type oppervlak: Kunststof | Grootte: 11,0 x 13,4 inch | Dikte: 0,04 duim | Extra kenmerken: Geen

Wrijvingsarm oppervlak

Redelijke maat

Afgestemd op Logitech-muizen

Duurder dan gewone muismatten

De meeste gaming-muismatten zijn gemaakt van zachte stof, maar sommige spelers (en sommige muissensoren) geven de voorkeur aan een hard oppervlak. De beste gaming-muismat met een hard oppervlak is de Logitech G440, die dezelfde ongecompliceerde, no-nonsense ervaring biedt die je zou krijgen met de zachtere opties van Logitech. Er is geen speciale functie die de G440 een voorsprong geeft op de concurrentie; het is gewoon goed gemaakt en speelt ook bijzonder goed met Logitech-gamingmuizen.

De vraagprijs is redelijk hoog, maar harde muismatten zijn bijna altijd duurder dan zachte, dus dat is niet zo gek. Als je een niet-Logitech-muis hebt, zal de afstemming van het oppervlak ook niet zo nauwkeurig zijn. Omdat het draaien van het oppervlak echter meer een voordeel dan een noodzaak is, is het niet echt een make-or-break-functie. Als je liever hebt dat je muismatten wat meer wrijving hebben dan goedkopere stoffen modellen, is de G440 een goede keuze van een vertrouwde fabrikant.

SteelSeries QcK Heavy XXL (Afbeelding tegoed: SteelSeries)

4. SteelSeries QcK Heavy XXL

De beste extra grote muismat

Type oppervlak: Doek | Grootte: 35,4 x 15,7 inch | Dikte: 0,16 duim | Extra kenmerken: Geen

Groot genoeg voor een heel bureau

Relatief goedkoop

Zwaar genoeg om uitglijden te voorkomen

Veel breder dan de meeste muismatten

Extra grote muismatten spreken een heel specifiek soort gamer aan: degene die zich nooit zorgen wil maken dat zijn of haar muis de grenzen van een muismat verlaat. De SteelSeries QcK Heavy XXL is groot genoeg om je hele toetsenbord er bovenop te plaatsen en toch meer ruimte over te houden dan een traditionele gaming muismat je zou geven.

De QcK Heavy XXL is bijna een meter lang en meer dan een voet breed, dus dit is niet de beste gaming-muismat als de bureauruimte schaars is. Maar als je iets groots nodig hebt, is de QcK Heavy XXL een uitstekende keuze, dankzij het stevige stoffen oppervlak, de rubberen grepen en het dikke, comfortabele ontwerp. Met $ 30 is het ook lang niet zo duur als sommige andere muismatten van vergelijkbare grootte.

Corsair MM1000 (Afbeelding tegoed: Corsair)

5. Corsair MM1000

De beste Qi-gaming-muismat

Type oppervlak: Kunststof | Grootte: 14,2 x 10,2 inch | Dikte: 0,24 duim | Extra kenmerken: Qi draadloos opladen

Kan muizen opladen terwijl je speelt

Compatibel met alle Qi-apparaten

Duur

Hoewel een echt draadloze desktop (in ieder geval) nog een paar jaar verwijderd is, kan de Corsair MM1000 je helpen om zo dicht mogelijk bij de mens te komen. Dat komt omdat deze innovatieve muismat alles oplaadt met Qi-functionaliteit – en ook bijna alles zonder Qi-functionaliteit, dankzij drie handige meegeleverde adapters. Sommige Corsair-gamingmuizen, zoals de Corsair Dark Core SE, werken met de MM1000 uit de doos, wat betekent dat je je randapparaat kunt opladen wanneer het een paar minuten inactief moet zijn. Mogelijk hoeft u nooit meer een USB-kabel op uw muis aan te sluiten.

Je kunt natuurlijk ook andere Qi-gadgets opladen, zoals telefoons en headsets. Maar de MM1000 is niet alleen een goede muismat vanwege zijn aanvullende functies. Het harde plastic oppervlak van het accessoire zorgt voor net genoeg wrijving voor een comfortabele game-ervaring, en dankzij de USB-doorvoerpoort kun je al je accessoires op dezelfde plek aansluiten.

Hoe u de beste gaming-muismat voor u kiest

Het kiezen van de beste gaming-muismat is een heel eenvoudig proces. Begin door te kiezen tussen een hard of zacht oppervlak, en bepaal vervolgens hoeveel bureauruimte je wilt dat het inneemt. Bedenk of u extra functies wilt, en u bent zo goed als klaar.

Sommige gamers beweren dat zachte of harde oppervlakken beter zijn voor bepaalde genres, maar naar mijn ervaring is het meestal gewoon een kwestie van voorkeur. Ik hou van harde oppervlakken omdat ze iets moeilijker te slijten zijn, maar de waarheid is dat zowel harde als zachte muismatten jaren meegaan, vooral goed ontworpen muismatten van grote fabrikanten. (Zoals al het andere in het leven, kun je geen goedkope, naamloze muismat kopen en verwachten dat het de tand des tijds zal doorstaan.

Twee veel voorkomende extra functies zijn draadloos opladen en RGB-verlichting. Dit laatste is puur een esthetische voorkeur. In mijn ervaring voegt RGB veel kosten toe aan een muismat zonder extra functionaliteit, maar als je een heel mooi bureau hebt, is het misschien de premie waard. Draadloos opladen is daarentegen erg gaaf, maar elke fabrikant heeft een iets andere benadering. De Corsair MM1000 kan bijvoorbeeld elk Qi-apparaat opladen; de Logitech PowerPlay kan verschillende Logitech-muizen opladen, terwijl de Razer Mamba Hyperflux werkt alleen met de meegeleverde muis. Doe een beetje onderzoek voordat u zich vastlegt.

Gerelateerde Artikelen

Geef een antwoord

Controleer ook
Close
Back to top button