BorduurwerkBreien en haken

De Basis van Weeftechniek Voor Beginners

Hou je van kant? Waarschijnlijk houdt iedereen van ze. Met kant kun je immers niet alleen jurken en blouses versieren, maar ook huishoudtextiel – het is zo elegant en schattig. Vandaag willen we u kennis laten maken met de tattetechniek – het proces van het maken van kant van draden met behulp van de originele techniek.

Als we het hebben over processen, dan combineert tatting knits de technieken van verschillende soorten handwerk: hier heb je een haaknaald, breinaalden en macramé, maar tegelijkertijd is het iets heel speciaals. Laten we de techniek echter wat nauwkeuriger bekijken – u zult alles meteen begrijpen.

Noodzakelijke tools

Voor het weven van tatoeages zijn, net als elk ander handwerk, speciale gereedschappen en apparaten nodig.

Het belangrijkste apparaat om te tatten is een shuttle. Shuttles kunnen verschillende ontwerpen hebben, maar ze hebben één essentie – om uw werk met lange draden te vergemakkelijken. In de shuttle zit een gewone spoel waarop draden worden gewikkeld (zoals bij een naaimachine). Voor dunne draden worden kleine shuttles gebruikt en voor dikke, grotere.

De Basis van Weeftechniek Voor Beginners

Een ander even belangrijk apparaat is de haak en de naald. Gebruik voor het tatten speciale haken en naalden. De haaknaald lijkt op een Tunesische haaknaald; hij heeft een vrij lang rond handvat en een kleine kop. De tattelaald is erg lang in vergelijking met een gewone naald (ongeveer 13 cm), gelijkmatig dik over de hele lengte, als een kousnaald, en bovendien bot. Het is niet nodig om zowel een naald als een haak te kopen – slechts één stuk gereedschap, afhankelijk van wat u het beste bevalt (of wat handiger lijkt).

Daarnaast heeft u een goede schaar en een gewone stopnaald nodig om oneffenheden op te lossen.

Waarvan kant te weven?

Frivolite voor beginners lijkt misschien een beetje ingewikkeld, dus de keuze van de draad moet zeer zorgvuldig worden benaderd. In principe is elke draad voor haken met dun haakwerk, zoals haken of iris, geschikt voor kant. Maar kwaliteit staat voorop. Kies draden zonder verdikking, zacht, niet te glad. Katoenen iris is perfect. Om al uw fouten op te merken, kiest u garen van lichte tinten, waarop alle reliëfs meer opvallen.

Basistrucs

Of je nu liever met een haak of een naald tikt, er zijn maar een paar trucjes om te weven. Dit zijn hun namen:

  • een boog;
  • een ring;
  • pico.

Al het andere is een combinatie van deze elementen.

Fundamentals of technology is één, slechts één knooppunt. Nou, twee knooppunten. Een daarvan is de hoofdeenheid waarmee elementen worden geweven en de tweede is de verbindingseenheid voor twee draadsneden.

De belangrijkste tattelknoop wordt een dubbele knoop genoemd. Laten we het meteen leren.

Neem een ​​naald of haak. Steek de draad in de naald en als je een haak hebt, maak dan een shuttle met gewonden draad.

Druk het uiteinde van de draad op het gereedschap en plaats de draad erachter.

Gooi het lange uiteinde van de draad op de wijsvinger, draai de lussen op de manier en lus over het gereedschap. Rijg nu opnieuw de draad op de wijsvinger, draai de lus naar de andere kant en gooi deze opnieuw op het gereedschap. Dat is alles. U beheerst de dubbele knoop tatting.

De Basis van Weeftechniek Voor Beginners

Draadsneden langs de lengte worden verbonden door de zogenaamde Hercules-knoop, die ook u gemakkelijk zult leren maken.

De Basis van Weeftechniek Voor Beginners

Probeer te binden. Is het gelukt? Nu hebt u de extra tatteereenheid onder de knie.

Eerste proef

Nou, terug naar de dubbele knoop, die zich op je naald of haak bevindt. Probeer nog meer van zulke knopen te maken door ze één voor één te plaatsen. Je krijgt een aantal knopen.

We gaan verder met het bestuderen van de elementen van tikken met een haak en een naald. Het eerste element dat we gaan bestuderen heet pico. Om dit te doen, plaatst u de volgende dubbele knoop op enige afstand van uw rij lussen. Tussen de knobbeltjes hebben we een lange vernauwing. Verplaats nu de knoop naar de rij knopen. De resulterende uitstekende lus – pico.

De Basis van Weeftechniek Voor Beginners De Basis van Weeftechniek Voor Beginners De Basis van Weeftechniek Voor Beginners

Probeer een klein patroon te breien, afwisselend rijen gladde dubbele lussen en pico.

En nu gaan we een nieuwe techniek onder de knie krijgen. Het is iets anders in uitvoering op de haak en op de naald, hoewel de essentie hetzelfde blijft. Je moet het resulterende patroon weggooien en repareren.

Bij de tattetechniek doet u het volgende: houd met één hand de naald vast en trek met de andere hand de lussen aan haar oog vast. De lussen schuiven eraf en de naalden en worden op een draad gelegd. Blijf trekken, trekken. Aan het einde was er al een kleine lus. Steek de naald erin, draai vast. Hier – je hebt een ring!

De Basis van Weeftechniek Voor Beginners De Basis van Weeftechniek Voor Beginners

De Basis van Weeftechniek Voor Beginners

Als je bent begonnen met haken, zul je een beetje anders hebben. Draai de draad achter de pink, pak de kop van de haak ermee vast. Trek de draad voorzichtig door het gebreide patroon. Nu heb je een lus met een ornament aan de haak. Gooi nog een lus op de haak, pak de werkdraad vast en draai de ring vast.

Laten we nu doorgaan met het weven van het kant. Maak nog een kanten ketting – hetzelfde als je net hebt gemaakt voor de kleine ring. Laat het nu vallen op de werkdraad. Als je de ketting niet in een ring trekt, krijg je het derde hoofdelement – de boog.

De Basis van Weeftechniek Voor Beginners

Hoe kunnen bogen en ringen met elkaar worden verbonden in elegante bloemen en soortgelijke elementen? Pico gebruiken. Door pico wordt een dubbele knoop uitgeworpen.

We kunnen zeggen dat de haaktechniek en de naald onder de knie zijn. Het blijft alleen om je hand te vullen!

Als je slechts drie basiselementen onder de knie hebt, kun je al iets speciaals bereiken. De techniek van het haken en de naald voor beginners omvat het maken van eenvoudige sieraden: gebreide hangers, chokers, maar ook kragen, servetten, tafelkleden. En als je gladde en mooie ringen krijgt, kun je weven met kralen en strass-steentjes toevoegen om echte meesterwerken te creëren.

Benthe de Leeuw

Benthe, ik schrijf al heel lang nuttige en gezondheidsartikelen. Ik weet dat redacteur zijn van Plezier.net echt een voorrecht is.

Gerelateerde Artikelen

Geef een antwoord

Back to top button