ReizenReizen nachtleven

De 7 Meest Betoverende Duitslandse Kerstmarkten

Nu we december ingaan, is het stevig kerstmarkttijd. En er is geen plek ter wereld die betere kerstmarkten heeft dan Duitsland. Het punt is dat er zoveel kerstmarkten zijn in het hele land, dat als je op een korte wintervakantie bent, je tijd te kort komt voordat je ze allemaal ziet! Zorg ervoor dat u bij het plannen van uw reis deze zeven betoverende markten niet mist:

Dresden

De Striezelmarkt in Dresden is de oudste kerstmarkt van Duitsland, dus ik zou het mis hebben als ik het niet eerst had genoemd! Je vindt niet alleen een overvloed aan winkels die alles verkopen, van traditioneel handwerk tot glühwein, maar je krijgt ook de kans om ’s werelds hoogste notenkraker te bekijken! Je zult het Stollen Festival, dat elk jaar begin december wordt gehouden, zeker niet willen missen: ze zullen een gigantische stollencake door de straten paraderen en er stukjes van verkopen aan iedereen die geïnteresseerd is – en de opbrengst gaat allemaal naar een goed doel, dus als je in de feeststemming wilt komen en een beetje wilt geven, dan is dit je kans!

De 7 Meest Betoverende Duitslandse Kerstmarkten

© Mariia Golovianko / Shutterstock.com

De 7 Meest Betoverende Duitslandse Kerstmarkten

Plakjes Chocolade Stollen besprenkeld met poedersuiker | © Galiyah Assan / Shutterstock.com

Berlijn

Laten we eerlijk zijn, geen reis naar Duitsland zou compleet zijn zonder een reis naar de prachtige hoofdstad van het land. En voor kerstmarkten zul je een echte traktatie verwachten – er zijn er tientallen verspreid over de stad! WeihnachtsZauber is een van de grootste van het land en trekt in de loop van het seizoen tienduizenden bezoekers. En met zijn indrukwekkende historische setting is winkelen voor kerstcadeaus nog nooit zo pittoresk geweest! Ik zou echter aanraden om door de stad te slenteren en verschillende markten te bezoeken: ze hebben absoluut allemaal een unieke smaak – de Staatsoper-markt is bijvoorbeeld een veel traditionelere versie, terwijl de Potsdamer Platz-markt is gecentreerd rond de populaire rodelbaan rennen.

De 7 Meest Betoverende Duitslandse Kerstmarkten

© S.Borisov / Shutterstock.com

München

Als je dacht dat München alleen een plek was om te bezoeken tijdens het Oktoberfest, denk dan nog eens goed na! De Marienplatz-markt in München is een van de grotere kerstmarkten ter wereld. Het is gecentreerd rond een enorme dennenboom die is versierd met een paar duizend twinkelende lichtjes, en je wordt ook getrakteerd op een achtergrond van het stadhuis en andere historische gebouwen. Maar net als bij Berlijn, zul je merken dat er een aantal verschillende kerstmarkten zijn verspreid over de stad, en elk heeft een uniek gevoel – dus nogmaals, ik raad zeker aan om er meer dan één te bezoeken als je de kans hebt . Een ander ding om van te houden in München tijdens de winter: het is een geweldige uitvalsbasis als je van plan bent om een ​​beetje te skiën of snowboarden, want het is een gemakkelijke rit van München naar de Alpen!

De 7 Meest Betoverende Duitslandse Kerstmarkten

© foto.ua / Shutterstock.com

Rothenburg ob der Tauber

Als Rothenburg niet op je lijst staat van plaatsen om te bezoeken in Duitsland, moet je het zeker toevoegen. Ik kan geen veel indrukwekkendere plekken bedenken om een ​​kerstmarkt te organiseren dan een ommuurde middeleeuwse stad die trouw blijft aan zijn historische architectuur. En Rothenburg’s Reiterlesmarkt is absoluut de place to be. In tegenstelling tot de kerstmarkten in de grotere steden van Duitsland, zijn de markten van Rothenburg kleiner en intiemer, waardoor ze het perfecte romantische gevoel krijgen. De stad staat ook bekend om zijn smakelijke Schneebälle (sneeuwballen), kleine gebakjes bedekt met suiker, chocolade, noten of echt iets anders.

De 7 Meest Betoverende Duitslandse Kerstmarkten

© irakite / Shutterstock.com

De 7 Meest Betoverende Duitslandse Kerstmarkten

© Jorg Hackemann / Shutterstock.com

Keulen

Naar mijn mening is de Kölner Dom, of de Dom van Keulen, een van de meest fascinerende kathedralen ter wereld – en ik heb veel kathedralen gezien! Plaats er een kerstmarkt voor en je krijgt ongetwijfeld een aantal fantastische foto’s van vrolijkheid met een prachtige achtergrond. Als u uw bezoek toevallig registreert terwijl er sneeuw omheen dwarrelt? Je kijkt naar de perfecte ansichtkaart van je reis. En zelfs als de architectuur je niet interesseert, is het mooie van deze kerstmarkt dat er ’s avonds talloze optredens en entertainment plaatsvinden.

De 7 Meest Betoverende Duitslandse Kerstmarkten

© Thomas Ramsauer / Shutterstock.com

De 7 Meest Betoverende Duitslandse Kerstmarkten

© Stefan Bernsmann / Shutterstock.com

Neurenberg

Dit is mijn favoriete kerstmarkt waar ik ooit ben geweest, en het is een van de grootste ter wereld. Net als bij andere Duitse kerstmarkten, wordt u getrakteerd op een indrukwekkende en historische achtergrond, hoewel u er misschien niet veel van zult zien als u wordt geconfronteerd met kraam na kraam na kraam met peperkoekkoekjes, pretzels, glühwein, ornamenten , en meer! Het is een van de meest authentieke kerstmarkten van het land – in feite verbieden ze de verkoop van alles wat modern of in massa geproduceerd is, wat betekent dat als je op zoek bent naar mooie, handgemaakte geschenken of ander handwerk, dit zeker de plek is om te krijgen hen.

De 7 Meest Betoverende Duitslandse Kerstmarkten

© Perati Komson / Shutterstock.com

De 7 Meest Betoverende Duitslandse Kerstmarkten

© Scirocco340 / Shutterstock.com

Schloss Guteneck

Elke kerstmarkt die in de schaduw van een kasteel (schloss) wordt gehouden, staat hoog op mijn lijst, maar dit is een van de leukste ervaringen die ik ooit heb gehad op een kerstmarkt. Om trouw te blijven aan zijn historische wortels, staat de markt vol met minstrelen, jongleurs, valkeniers en andere artiesten die je misschien hebt gezien als je de markt in de middeleeuwen zou bezoeken. Terwijl je door de kraampjes bladert en glühwein drinkt, heb je zeker het gevoel alsof je een stap terug in de tijd hebt gezet – behalve dat je comfortabel warm blijft in je moderne fleece en jas, in plaats van te bibberen in een met bont gevoerde mantel! Een ding om op te merken: de markt wordt alleen in het weekend gehouden.

De 7 Meest Betoverende Duitslandse Kerstmarkten

© Schloss Guteneck

De 7 Meest Betoverende Duitslandse Kerstmarkten

© Schloss Guteneck

Hoewel schijnbaar elke stad en stad in Duitsland een kerstmarkt heeft, zijn er enkele die je absoluut moet bezoeken als je het geluk hebt om in december in Duitsland te zijn. Deze zes markten zijn mijn favorieten en je zult er zeker een magische tijd in hebben!

Benthe de Leeuw

Benthe, ik schrijf al heel lang nuttige en gezondheidsartikelen. Ik weet dat redacteur zijn van Plezier.net echt een voorrecht is.

Gerelateerde Artikelen

Geef een antwoord

Back to top button