ReizenOutdoor reizen

De 10 mooiste snelwegen ter wereld

BZelfs reizen kan behoorlijk saai worden, maar is dat het geval bij het oversteken van ’s werelds meest exclusieve snelwegen, van het prachtige landschap van de oceaan tot adembenemende groene bossen en watervallen? Begin uw onvergetelijke reis en ontdek verbazingwekkende landschappen langs de snelwegen. Laten we eens kijken naar de 10 mooiste snelwegen ter wereld.

1- Milford Road, Nieuw-Zeeland

De 10 mooiste snelwegen ter wereld

Deze prachtige 144 mijl lange weg verbindt Te Anau met Milford Sound. Als je oog ergens bijt, ben je waarschijnlijk een “Lord of the Rings” -kijker. Aan de kant van de weg liggen gespiegelde meren, waar het prachtige uitzicht op Mount Earl in rustige dagen tot uiting komt. Reizigers stoppen hier om foto’s te maken van de prachtige landschappen, van het regenwoud tot de majestueuze watervallen. Deze weg leidt ook naar Fiordland National Park en Te Wahipounamu Werelderfgoed.

2- Highway 12, Utah

De 10 mooiste snelwegen ter wereld

Highway 12, ook wel bekend als Scenic Highway 12, loopt 200 kilometer langs het zuidwesten van Utah. U kunt deze snelweg bereiken via de US 89 of 12. De hoogte varieert van 5.000-9.000 voet. Het duurde bijna 40 jaar om onderdelen tussen Capitol Reef National Parks en Bryce Canyon te bouwen en met elkaar te verbinden. Toeristische bestemmingen zoals het Grand Staircase-Escalante National Museum, Dixie National Forest, Anasazi State Park Museum en Kodachrome Basin State Park zijn enkele van de plaatsen om te bezoeken tijdens het oversteken van deze snelweg.

3- Jebel Hafeet Mountain Road, Verenigde Arabische Emiraten

De 10 mooiste snelwegen ter wereld

De Jebel Hafeet Mountain Trail is een 7 mijl lang pad dat naar de op een na hoogste top van de Verenigde Arabische Emiraten buigt. Men kan zeggen dat de berg gloeit bij de stad Al Ain beneden. Deze kalkstenen rotsachtige berg uitgehouwen door de wegen leidt naar de top waar restaurants en hotels zijn waar toeristen kunnen verblijven en eten.

4- Great Ocean Road, Australië

De 10 mooiste snelwegen ter wereld

Het is een van de beste routes ter wereld met zijn adembenemende uitzicht op de oceaan en de enorme kalkstenen kliffen die bekend staan ​​als de twaalf apostelen. Deze weg aan de zuidoostkust van Australië strekt zich uit van Torquay tot Warranbool. Onderweg zijn er restaurants, musea, Shipwreck Beach, Great Otway National Park, stranden, surfspots en uitkijkpunten voor walvisroutes.

5- Overseas Highway, Florida

De 10 mooiste snelwegen ter wereld

Deze snelweg is eind jaren dertig aangelegd en wordt ook wel de “weg naar de zee” genoemd. Gedeeltelijk verwoest door een orkaan in 1935, werd de weg hersteld. Deze 113 mijl lange snelweg wordt gebruikt als de eerste Amerikaanse route en loopt ten westen van Florida. Het is ten zeerste aan te raden deze route tijdens zonsondergang te reizen, maar je zult getuige zijn van het prachtige sprankelende uitzicht op de oceaan terwijl je van het ene eiland naar het andere gaat.

6- Stelviopas, Italië

De 10 mooiste snelwegen ter wereld

Deze hoogste geasfalteerde bergpas nabij de Zwitserse grens is een van de meest bezochte en gevaarlijke wegen ter wereld. Het werd gebouwd in de jaren 1820 en staat bekend als de hoogste open voor verkeersdoorgang in de oostelijke Alpen op 9.000 voet boven zeeniveau. De Stelviopas is ook populair vanwege de 60 scherpe bochten waar motorrally’s en motorraces worden gehouden.

7- Atlantic Road, Noorwegen

De 10 mooiste snelwegen ter wereld

Ook bekend als de weg die de mooiste reis ter wereld biedt, brengt deze adembenemende weg je naar de kust van de oceaan. Het is een rit van vijf mijl over de Norwegian National Highway 64, die van het ene eiland naar het andere stuitert. Deze weg verbindt de steden Molde en Kristiansund in het middenwesten van Noorwegen en is sinds 1989 open voor verkeer en heeft recreatiegebieden waar toeristen van het fascinerende uitzicht kunnen genieten.

8- Cabot Trail, Kanada

De 10 mooiste snelwegen ter wereld

De Cabot Trail is ongeveer 185 mijl rijden en loopt langs de noordkust van Cape Breton in Nova Scotia. De dichte groene bossen langs de kant van de weg veranderen in een opvallend gezicht als de bladeren in de herfst rood, geel en oranje kleuren. Onderweg zijn tal van restaurants, galeries, musea en wandel- en sneeuwscooterpaden te bereiken.

9- Col de Turini Pass, Frankrijk

Als je iemand bent die niet van smalle wegen houdt die wel 1.500 meter hoog zijn, rek deze weg dan uit. Deze schitterende wegen leiden van de Alpen naar de zee in Frankrijk en eindigen bij Sospel, dat bestaat uit keermuren. De beroemde Monte Carlo Rally is een locatie waar autoraces worden gehouden en komt ook voor in de wegrace van de Tour de France.

10- Ruta 40, Argentinië

De 10 mooiste snelwegen ter wereld

Het is een weg van Puna naar Cabo Virgins die bekend staat als Ruta 40 in het westen van Argentinië. De langste snelweg in Argentinië met een lengte van 3045 mijl. Met 236 bruggen, 13 grote meren, 28 grote rivieren, 20 nationale parken, is Ruta bijna 16.000 hoog vanaf 40 plaatsen. Bestuurders zullen tijdens de hele reis onverharde wegen en extreem geïsoleerde gebieden tegenkomen.

Gerelateerde Artikelen

Geef een antwoord

Back to top button