Geen onderdeel van een categorie

De 10 Beste Tips Voor Het Succes Van een Keto Dieet

Het ketogeen dieet is een dieet als geen ander. Het combineert de kracht van caloriebeperking met de unieke voordelen van nutritionele ketose om mensen een effectieve manier te geven om af te vallen en de algehele gezondheid te verbeteren.

Terwijl ik dieper inga op het keto-dieet, is er echter een enorme discrepantie tussen wat mensen denken te moeten doen versus wat volgens de wetenschap het beste is voor de meeste mensen. Enkele veel voorkomende mythen zoals “koolhydraten en insuline zijn de enige reden waarom we dik worden”, “je zult afvallen zolang je ketose hebt” en “calorieën doen er niet toe” worden dagelijks in stand gehouden door een koolhydraatarm dieet liefhebbers, maar deze leugens veroorzaken alleen maar meer verwarring en frustratie – vooral als je deze manier van eten nog niet kent.

Daarom hebben we besloten een artikel samen te stellen met de tien belangrijkste tips voor het succes van ketogeen dieet. Met elke tip hopen we veelvoorkomende misvattingen op te lossen en u praktische strategieën te geven zodat u eindelijk de gewenste resultaten kunt behalen.

1. Weet waarop je je moet concentreren

Zijn calorieën belangrijk voor keto? Wat moet je precies eten? Waarom werkt het keto-dieet zo goed?

Afhankelijk van wie je het vraagt, krijg je misschien een heel ander antwoord. Zelfs sommige onderzoeksrapporten zullen één hypothese voorstellen, terwijl andere gegevens duidelijk suggereren dat het niet waar is (zoals de koolhydraat-insuline-hypothese voor obesitas).

Met alle tegenstrijdige overtuigingen in de keto-dieetwereld, is het moeilijk om te weten wat echt waar is – en zonder de waarheid hoe moet je weten wat je moet doen als de dingen niet gaan zoals je in eerste instantie had gehoopt?

Richt je je meer op het beperken van koolhydraten? Hoe zit het met sporten? Moet je snel intermitterend?

Na het onderzoek te hebben doorgenomen, wordt het duidelijk dat mensen gewicht verliezen aan keto vanwege één ding – het feit dat keto-lijners de neiging hebben veel minder calorieën te eten dan voorheen zonder dat ze het door hadden.

Het maakt niet uit hoeveel je je koolhydraten beperkt en hoeveel gram vet je eet. De sleutel tot het verbranden van je eigen vet zit in een calorietekort.

Als je een dieet kunt vinden waarmee je minder calorieën kunt eten dan voorheen zonder te strijden tegen hunkeren naar en honger (zoals keto-dieet voor de meeste mensen doet), dan heb je een van de meest duurzame manieren gevonden om af te vallen.

De beste manier om een ​​dergelijk dieet te maken, is door deze twee principes te volgen:

Meestal eiwitrijk en vezelrijk voedsel eten vanwege hun verzadiging.
Het elimineren van alle calorisch dichte bewerkte voedingsmiddelen uit uw dieet vanwege hoe gemakkelijk het is om ervan te genieten.
De primaire reden waarom het keto-dieet zo effectief is voor gewichtsverlies is dat het deze twee principes beter volgt dan bijna elk ander populair dieet. Dientengevolge voelen mensen die het keto-dieet volgen zich meer tevreden dan ooit tevoren met minder calorieën en beginnen ze overtollig lichaamsvet te verbranden.

Lees dit artikel voor meer informatie over hoe u gewicht kunt verliezen op keto.

Om deze tip korter samen te vatten: minder calorieën eten dan je lichaam nodig heeft om zijn gewicht te behouden (geen koolhydratenbeperking) is de sleutel tot gewichtsverlies. Als u niet de gewenste resultaten krijgt, is het het beste om uw levensstijl en manier van eten aan te passen zodat u een calorietekort heeft. Een van de beste manieren om dit te doen, is door keto-voedingsmiddelen te eten, waarover je in tip # 2 meer leert.

2. Gebruik alleen Keto voedingsmiddelen en ingrediënten

Keto-voedingsmiddelen zijn voedingsmiddelen en ingrediënten die zeer weinig koolhydraten bevatten. Wat “zeer weinig koolhydraten” precies betekent, hangt af van uw dagelijkse koolhydratenlimiet. We raden bijvoorbeeld aan om de totale koolhydraten onder de 35 g te houden en de netto koolhydraten onder de 25 g (idealiter onder de 20 g), zodat u de vruchten kunt plukken van het eten van zeer verzadigende voedingsmiddelen en ketose. (Om je netto koolhydratenverbruik te berekenen, trek je de totale vezelinname af van de totale koolhydraten.)

Om zo’n kleine hoeveelheid koolhydraten te hebben, moet je waakzaam zijn over je voedselkeuzes. Het kan zijn dat veel van je favoriete voedingsmiddelen je met één portie bijna de koolhydraatlimiet voor de dag brengen. Zelfs gezondere voedingsmiddelen zoals fruit en groenten zitten boordevol suiker en koolhydraten, maar raak niet ontmoedigd – er is genoeg lekker eten dat je kunt eten met het ketogeen dieet.

U kunt bijvoorbeeld een spekontbijt Bagel voor het ontbijt, een Thaise BBQ-varkensvleessalade voor de lunch en een Keto BBQ Chicken Pizza voor het diner. Ze zijn allemaal heerlijk en bevatten relatief weinig koolhydraten.

Bekijk deze lijst voor meer ideeën over wat je wel en niet moet eten met het ketogeen dieet:

Eet

Vlees – vis, rundvlees, lam, gevogelte, eieren, enz.
Koolhydraatarme groenten – spinazie, boerenkool, broccoli, bloemkool en andere keto-vriendelijke groenten>
Vetrijke zuivelproducten – harde kazen, vetrijke room, boter, enz.
Noten en zaden – macadamia’s, walnoten, zonnebloempitten, enz.
Avocado en bessen – frambozen, bramen en andere bessen met een lage glycemische impact
Zoetstoffen – stevia, erythritol, monniksfruit en andere koolhydraatarme zoetstoffen>
Andere vetten – kokosolie, vetrijke slasaus, verzadigde vetten, enz.

Niet eten

Knollen – aardappel, jam, etc.
Fruit – appels, bananen, sinaasappels, enz.
Suiker – honing, agave, ahornsiroop, enz.
Granen – tarwe, maïs, rijst, granen, enz.
Je kunt ook veel ketovriendelijke gebakken goederen en gefrituurd voedsel maken met ketomeel zoals amandelmeel, kokosmeel en de andere ketovriendelijke bakingrediënten die je in dit artikel vindt.

Het eten van deze voedingsmiddelen en het maken van deze Keto-recepten garandeert echter niet de gewenste resultaten. Nogmaals, de sleutel tot gewichtsverlies is minder calorieën eten dan je lichaam nodig heeft om op gewicht te blijven. Zelfs als uw dieet uit absoluut geen koolhydraten bestaat, kunt u nog steeds aankomen. Dit is waarom het zo handig is om je bewust te zijn van hoeveel calorieën en gram koolhydraten, vet en eiwitten je dagelijks verbruikt.

3. Volg uw macro’s

De 10 Beste Tips Voor Het Succes Van een Keto Dieet

De huidige onderzoeksgegevens suggereren dat we de neiging hebben om te onderschatten hoeveel calorieën we eten. Soms is het verschil tussen de geschatte calorie-inname en de werkelijke calorie-inname zo diepgaand dat je misschien denkt dat je veel minder eet dan voorheen, maar je komt nog steeds aan.

In feite zullen velen van ons veel caloriearme dagen hebben waarin we wat afvallen, maar dan zullen onze onderbewuste gewichtsregulerende mechanismen in werking treden om ons te motiveren om de volgende dag meer te eten. Hierdoor zul je meer aankomen of een plateau voor gewichtsverlies bereiken dat je gewoon niet lijkt te breken.

Het ergste is dat we ons er meestal nooit van bewust zijn dat dit gebeurt, en we beginnen onszelf of het dieet de schuld te geven als de waarheid is dat we alleen maar objectief moeten kijken naar hoeveel we eten.

Een van de beste manieren om bij te houden wat je eet, is met behulp van een app voor het bijhouden van calorieën en een schaal. Door beide te gebruiken, weet u veel nauwkeuriger wat u verbruikt en beschikt u over alle informatie die u nodig hebt om weer consistent gewicht te verliezen.

Als het gaat om het volgen van calorieën, gebruik ik bij voorkeur MyFitnessPal (voor algemene macro-tracking) en Cronometer (voor meer specifieke macro- en micronutriënt-tracking). Als je aan de slag wilt gaan met het bijhouden van je calorieën met behulp van deze apps, bekijk dan onze gids over het onderwerp – het heeft alles wat je moet weten zodat je MyFitnessPal en Cronometer kunt instellen voor jouw specifieke behoeften aan macronutriënten.

Als u wilt weten wat uw calorie- en macronutriëntenbehoeften zijn, sluit u uw info aan op onze keto-calculator. Het vertelt je precies hoeveel calorieën en gram vet, eiwitten en koolhydraten je dagelijks moet eten om de gewenste resultaten te krijgen.

Een andere manier om de nauwkeurigheid van uw calorietracking te vergroten, is door een voedselschaal te gebruiken. De meeste mensen meten de hoeveelheid voedsel die ze eten door guesstimatie – waardoor je meestal meer calorieën eet dan je van plan bent.

Er zijn bepaalde dingen waar ik naar op zoek ben bij het kopen van een weegschaal, en vooral:

Een conversieknop hebben. De meeste apps en websites voor het bijhouden van calorieën gebruiken een combinatie van eenheden. Als u een conversieknop op uw schaal heeft, kunt u het veel gemakkelijker maken om uw voedsel te meten. Een gram om te ounce en ounce naar gram conversie knop is degene die ik meestal gebruik.

Automatische uitschakeling. Zorg ervoor dat je de schaal onderzoekt die je koopt. Als de weegschaal automatisch wordt uitgeschakeld, kan het lastig zijn om uw voedsel goed te meten. Probeer een weegschaal te vinden waarmee u de automatische uitschakeling kunt programmeren of handmatig moet uitschakelen.

Tarrafunctie. Door kommen, borden en bestek op je weegschaal te plaatsen, is het een stuk eenvoudiger om dingen te verzwaren. Zorg ervoor dat uw schaal een tarraoptie heeft, waarmee u een item op de schaal kunt plaatsen en terug kunt keren naar 0.

Verwijderbare plaat. Weegschalen reinigen kan een enorm gedoe zijn in de omgang met rommelig voedsel. Controleer nogmaals of de schaal die u koopt een verwijderbare plaat heeft voor eenvoudige reiniging.
Zodra u uw voedselconsumptie nauwkeuriger volgt, kunt u bijna garanderen dat u de gewenste resultaten krijgt.

Er is echter een cruciaal voorbehoud. We kunnen niet negeren hoeveel onze voedselomgeving van invloed is op wat we eten en hoeveel we eten. Zelfs met een weegschaal, een app en een keto-rekenmachine is het nog steeds mogelijk om vals te spelen – vooral als je op reis bent of gemakkelijk toegankelijke ‘vals spelen’ in huis hebt.

4. Verander uw voedselomgeving

De 10 Beste Tips Voor Het Succes Van een Keto Dieet

Onze huidige voedselomgeving lijkt totaal niet op wat de mensheid in eerste instantie heeft ontwikkeld. Het is gemakkelijker dan ooit om aan te komen en onze hersenen en lichamen zijn niet ontworpen om met onze overvloedige voedselomgeving om te gaan.

We worden onophoudelijk gebombardeerd met eindeloze bewerkte voedselopties, voedseladvertenties en geuren die onze verlangens oproepen. Als gevolg daarvan motiveren de oudste delen van ons brein ons om op dat voedsel te jagen, waar we nu 100% kans op krijgen – en we hoeven helemaal niet veel moeite te doen om het te krijgen.

We zullen dan onze voorouderlijke programmering uitvoeren door het meest calorierijke voedsel (d.w.z. pizza, patat, koekjes, cakes, enz.) Te eten en veel meer van dat voedsel te eten dan wat ons lichaam nodig heeft om zichzelf tot de volgende maaltijd te activeren. Dit resulteert in een vicieuze cirkel van overeten en gewichtstoename met de onbewuste intentie om ons voor te bereiden op een hongersnood – een hongersnood die nooit komt.

Om te voorkomen dat deze verlangens worden geactiveerd en het u gemakkelijker maakt om uw dieet aan te houden en gewicht te verliezen, zijn er een aantal dingen die u kunt doen:

Zorg alleen voor keto-vriendelijk eten in uw huis of waar u verblijft. Als we honger hebben, wordt het plots zo veel gemakkelijker om ons te overtuigen om ons dieet en onze doelen te bedriegen. Honger is een sterke motivator, maar het is irrationeel en geeft niets om je “regels”. Om deze reden is het het beste om het ergste te plannen. Gooi alle koolhydraatrijke voedingsmiddelen in de prullenbak (of verstop ze op een moeilijk bereikbare plaats) en zorg ervoor dat de gezondste keto-voedingsmiddelen het gemakkelijkst toegankelijk zijn. Als je nog steeds worstelt met het te veel eten van keto-voedsel, zorg er dan voor dat je alleen voedsel hebt dat enige voorbereiding en inspanning vereist voordat je gaat eten. Hierdoor wordt eten veel minder verleidelijk en zul je uiteindelijk minder calorieën eten.

Plan uw maaltijden van tevoren. Een plan volgen is een geweldige manier om op koers te blijven en te voorkomen dat je bezwijkt voor andere verleidingen van voedsel. Als je op reis bent, zorg dan dat je snacks, kant-en-klaar maaltijden en / of keto-vriendelijke opties hebt in restaurants waar je op kunt vertrouwen. Als je thuis bent, zorg er dan voor dat je een plan volgt dat je de vetten, koolhydraten en eiwitten geeft die je nodig hebt en niets meer.

Vermijd handig voedsel dat u gemakkelijk kunt eten. Als een voedingsmiddel handig en smakelijk is, zult u veel meer geneigd zijn om er meer van te eten. Ik kan bijvoorbeeld een belachelijk ongezonde hoeveelheid keto-ijs eten als ik weet dat het in de vriezer op me wacht. Daarom maak ik er maar één per keer en blijf ik ervan genieten. De gedachte om nog een batch te maken is zo’n afslag nadat ik mijn normale portie heb beëindigd. Hetzelfde geldt voor keto-gebakken producten. Als je merkt dat je veel kunt eten zonder te stoppen, moet je het jezelf veel moeilijker maken om er teveel van te consumeren.

Eet alleen het voedsel dat u meet en bijhoudt. Loop niet te ver weg van uw macronutriëntendoelen door extra ingrediënten toe te voegen die u niet meet. Het toevoegen van een beetje extra olie, vlees, kaas, etc. aan elke maaltijd zal oplopen tot het punt waarop je uiteindelijk weer aankomt.
Door deze vier strategieën te gebruiken, zult u uiteindelijk van het keto-dieet uw nieuwe levensstijl maken. Je hersenen en lichaam zullen gewoonlijk dingen doen die gezond zijn in plaats van ongezond, en je zult het veel gemakkelijker vinden om af te vallen dan om aan te komen.

5. Samenwerken met andere Keto Dieters

De 10 Beste Tips Voor Het Succes Van een Keto Dieet

Een van de meest over het hoofd gezien dieet tips is om sociale ondersteuning in uw voordeel te gebruiken. Wanneer je mensen hebt om je vragen, worstelingen, zorgen en prestaties mee te delen, zal het veel gemakkelijker voor je zijn om op dieet te blijven en de gewenste resultaten te krijgen.

Daarom hebben we een pagina vol succesverhalen en een online keto-community samengesteld. De succesverhalen laten je zien wat mogelijk is en geven je een bron van inspiratie als je het moeilijk hebt. De Keto-community heeft meer dan 23.000 leden die je ondersteunen op je reis naar gewichtsverlies.

Maar lees dit artikel voordat je vragen aan de groep stelt. Het zal waarschijnlijk alle verwarring over keto opheffen, vooral met betrekking tot veel voorkomende keto-worstelingen.

6. Bereid je voor op de Keto-griep en andere zorgen over Keto

Van een dieet dat koolhydraten niet beperkt tot een ketogeen dieet zal veel veranderingen in je lichaam veroorzaken die in het begin niet zo goed aanvoelen.

Het eerste fenomeen dat zich zal voordoen, is een snel verlies van water en mineralen zoals natrium. Als gevolg hiervan zullen veel ketoers griepachtige symptomen ervaren tijdens hun eerste paar dagen van keto-dieet. Hier zijn bijvoorbeeld enkele van de symptomen die u kunt ervaren:

 • Verlangen naar suiker
 • Duizeligheid
 • Brain mist
 • Prikkelbaarheid
 • Slechte focus en concentratie
 • Maagpijn
 • Misselijkheid
 • krampen
 • Verwarring
 • Spierpijn
 • Slapeloosheid

Gelukkig kunnen de meeste van deze symptomen worden verholpen door veel water te drinken en mineraalrijk voedsel te consumeren (en minerale supplementen indien nodig). Lees onze gids over de keto-griep voor meer specifieke aanbevelingen om deze symptomen te verhelpen.

Problemen met andere gezondheidsproblemen met Keto oplossen

Af en toe kunnen keto-lijners nog steeds keto-griep symptomen ervaren nadat ze het keto-dieet langer dan een week hebben gevolgd, samen met de uitvoering van de suggesties in het artikel van de keto-griep. Als dit klinkt als jij, dan is het keto-dieet misschien niet het ideale dieet voor jou.

Mensen met familiale hypercholesterolemie, hypothyreoïdie en / of bijnierproblemen, bijvoorbeeld, doen het meestal niet goed met ketogene diëten.

Mensen die familiale hypercholesterolemie hebben, zullen worstelen met een vetrijk dieet omdat een of beide genen voor de LDL-receptor defect zijn, waardoor het voor hen moeilijk is om hun cholesterolgehalte te reguleren.

Dit betekent dat ze de neiging hebben om langere LDL-waarden te hebben voor langere periodes dan normaal, wat hun risico op hartaandoeningen verhoogt. Een manier om dit risico te vergroten, nog meer, is door veel vet en cholesterol te consumeren. Dit is de reden waarom mensen met familiaire hypercholesterolemie zich moeten houden aan een geheel op voedsel gebaseerd, laag tot matig vetdieet met een gezonde hoeveelheid beweging en slaap.

(Kanttekening: mensen die deze aandoening niet hebben, hebben daarentegen waarschijnlijk een beter algemeen cholesterolgehalte na het volgen van het ketogeen dieet. Klik hier voor meer informatie over keto en cholesterol.)

Mensen met hypothyreoïdie en / of bijnierproblemen hebben waarschijnlijk ook moeite met het ketogeen dieet. Dit komt omdat insuline, bloedglucose en glycogeengehaltes helpen bij het reguleren van de productie van schildklierhormoon en de bijniergezondheid.

Wanneer de insulinespiegel laag is, is de omzetting van het inactieve T4-hormoon in het actieve T3-hormoon verstoord, wat kan leiden tot hypothyreoïdie symptomen. De bijnieren scheiden dan epinefrine, noradrenaline en cortisol af om te functioneren als pseudo-schildklierhormonen (d.w.z. helpen de hartslag te reguleren, de lichaamstemperatuur te regelen en energie te mobiliseren). Bovendien kan de daling van de T3-hormoonspiegels er ook voor zorgen dat het cholesterolgehalte in een ongezonde mate stijgt.

Als u al worstelt met schildklier- of bijnierproblemen voordat u begint met een koolhydraatarm dieet, is het mogelijk dat het beperken van koolhydraten het erger maakt.

Om te voorkomen dat uw schildklier crasht op een koolhydraatarm dieet, is het belangrijk om voldoende calorieën te consumeren uit vet, eiwitten, vitamines en mineralen. Dit geeft je lichaam voldoende brandstof zodat het zijn glycogeen kan sparen, de schildklierfunctie kan behouden en je kan beschermen tegen onnodige stress.

Als je je nog steeds traag en moe voelt na het eten van veel vet en eiwitten, is het het beste om je koolhydraatinname te verhogen door zwarte bonen, zoete aardappelen en / of andere zetmeelrijke hele voedingsmiddelen te eten totdat je tussen de 100-200 gram koolhydraten hebt per dag.

Keto-dieetaanpassingen voor andere gevallen (problemen met zwangerschap en galblaas)

De 10 Beste Tips Voor Het Succes Van een Keto Dieet

Er zijn ook andere groepen mensen, zoals vrouwen die zwanger zijn, borstvoeding geven of hun galblaas laten verwijderen, die het keto-dieet kunnen volgen, maar enkele aanpassingen moeten doen.

Voor degenen die hun galblaas hebben laten verwijderen, is het het beste om deze suggesties te volgen:

Beperk de hoeveelheid vet die u binnenkrijgt en verhoog geleidelijk de hoeveelheid die u per dag heeft gedurende een periode van twee weken.
Neem een ​​ox-gal-supplement (en een lipase-supplement als u wat extra hulp nodig hebt).

Heb niet teveel vet in één keer zitten.
Als u problemen met de spijsvertering heeft, moet u mogelijk de os gal-supplement nemen of de volgende keer minder vet eten bij uw maaltijd.

Als u zwanger bent of borstvoeding geeft, zijn hier enkele aanbevelingen die kunnen helpen:

Eet elke dag voedsel met veel micronutriënten. Het voedsel dat het meest rijk is aan voedingsstoffen, is orgaanvlees dat in de wei groeit, in het wild gevangen sardines en koolhydraatarme groenten zoals spinazie, boerenkool en broccoli. Tijdens de vroege zwangerschap en voorafgaand aan de conceptie zijn voedingsmiddelen met een hoger foliumzuurgehalte, zoals lever en donkere bladgroenten, essentieel. Vitamine D (rijk aan runderlever en sardines), jodium (rijk aan zeewier en rauwe kazen) en DHA (rijk aan sardines en vette vis) zijn ook essentieel.

Verhoog uw eiwitinname. U moet streven naar eten tussen 1 en 1,2 gram per pond magere massa tijdens de zwangerschap en borstvoeding. Gebruik onze keto-calculator en de gids voor het schatten van het lichaamsvetpercentage om u te helpen de juiste hoeveelheid proteïne voor u te bepalen.

Vergroot uw koolhydraten- en vetinname later in de zwangerschap. Voeg later in de zwangerschap en tijdens de borstvoeding 30-50 g extra koolhydraten uit fruit en donkergroene groenten per dag toe om de melkproductie te bevorderen. Het toevoegen van extra calorieën uit vet (300-500 calorieën waard) kan ook nuttig zijn.
Raadpleeg uw arts voordat u wijzigingen aanbrengt. Keto eten terwijl je borstvoeding geeft, kan potentieel gevaarlijk zijn. Het is belangrijk om altijd samen te werken met uw arts om de beste gezondheid voor u en uw kind te garanderen.

Als u zich nog andere zorgen maakt over keto-dieet, lees dan dit artikel. Hierin onderzoeken we de meest voorkomende zorgen die met keto te maken hebben.

Wat doe je als Keto niet voor jou is?

Een laatste ding om te overwegen met deze keto-tip is dat veel mensen, ongeacht hun huidige gezondheidstoestand, zullen vinden dat ze moeite hebben om het ketogeen dieet te blijven volgen. In dit geval is het het beste om te experimenteren met verschillende voedingsmiddelen en macronutriëntenverhoudingen totdat u een duurzame manier van eten creëert die het beste voor u werkt en u de resultaten geeft die u wilt.

Voor sommige mensen is het ketogeen dieet ideaal vanuit een gezondheids- en levensstijlperspectief. Voor anderen kan een paleo-dieet of een mediterraan dieet beter werken. Focus je niet alleen op gewichtsverlies, maar op het creëren van een gezonde levensstijl die je de rest van je leven kunt volgen.

7. Haal het grootste deel van je calorieën uit zelfgemaakte Keto-maaltijden

De 10 Beste Tips Voor Het Succes Van een Keto Dieet

Nu je weet waarom keto werkt, welk keto-voedsel je moet eten en wat je kunt verwachten, laten we uitzoeken wat je precies gaat eten.

De beste manier om daar achter te komen is door te kijken naar de honderden recepten die we op onze website hebben.

Klik hier om te zien wat je kunt eten.

Klik hier voor een lunchmenu.

Keto-snack nodig? Bekijk onze snackrecepten.

Hoe zit het met Keto Dinner? Hier zijn onze recepten voor het avondeten.

Voel je ook vrij om een van onze heerlijke keto-kanten bij je diner te hebben.

En vergeet niet om uw maaltijd nog beter te maken met enkele keto-vriendelijke kruiden.

Om uw maaltijd af te sluiten met iets zoets, hebben we ook tal van Keto-desserts.

Maar voordat u de ingrediënten krijgt om deze heerlijke recepten te maken, moet u de volgende tip in dit artikel implementeren.

8. Plan vooruit en volg een budget

De 10 Beste Tips Voor Het Succes Van een Keto Dieet
Inscription Keto made of nuts, eggs and avocado. Ketogenic diet concept

Veel mensen klagen dat het eten van keto te duur is, maar dit is gewoon niet waar. Het is zelfs mogelijk om een ​​volledige dag aan keto-maaltijden te nuttigen voor minder dan $ 8 (inclusief ontbijt, lunch, diner, een bijgerecht en dessert).

We laten u zien hoe u dit kunt doen in onze boodschappenlijst en een overzicht van het budget voor een week keto-maaltijden.

Die schatting is echter berekend zonder alle strategieën te gebruiken die u in ons artikel vindt over het volgen van keto met een beperkt budget. Door deze suggesties te gebruiken, kunt u de kosten van uw maaltijden verlagen tot ongeveer $ 1,50 per maaltijd.

Hieronder ziet u een kort overzicht van hoe u de kosten van keto kunt verlagen:

 • Gebruik kortingsbonnen
 • Zoeken naar deals
 • Plan uw maaltijden op basis van de kortingsbonnen en aanbiedingen
 • Koop bulk online en in de winkel in
 • Maak recepten voor keto die restjes voor de week opleveren
 • Bevries uw vlees en maaltijden in bulk
 • Geen impuls kopen

Door deze strategieën te gebruiken, kunt u uw kosten verlagen en op keto blijven zonder de bank te breken. In de meeste gevallen is het keto-dieet goedkoper dan wat je eerder deed.

9. Wijzig uw plan niet te snel

Na de eerste week van keto (die meestal wordt gekenmerkt door een enorme hoeveelheid waterverlies), kan gewichtsverlies onvoorspelbaar zijn. Uw caloriebehoeften veranderen afhankelijk van de dag, en de hoeveelheid die u eet zal ook nooit precies hetzelfde zijn op een bepaalde dag. Dit vertaalt zich in gewichtsverliesresultaten die geen strikt patroon volgen.

Je hebt misschien een paar weken waarin het lijkt alsof je niets bent kwijtgeraakt – dan weeg je jezelf een week of twee later en ben je 3-4 kilo afgevallen. De sleutel tot langdurig gewichtsverlies is vasthouden aan uw plan, geduld hebben en niet ontmoedigd raken.

Zolang je gewicht verliest met een gemiddelde snelheid van 1-2 pond per week, blijf doen wat je doet.

Als je merkt dat je resultaten al meer dan een maand stagneren, moet je je dieet en levensstijl aanpassen zodat je je plateau kunt doorbreken.

Hier zijn enkele van de strategieën die voor de meeste mensen het beste werken:

Bereken uw macro’s met een geschikt calorietekort (streef naar een hoger tekort als u meer lichaamsvet heeft) en houd uw voedselinname bij.
Bereken uw macronutriëntenbehoeften elke maand opnieuw en volg deze in plaats van uw eerdere schattingen.
Neem om de twee weken een pauze om een ​​calorie-tekort te hebben.
Blijf consistent met uw ketogeen dieet door ijverig het voedsel dat u eet te volgen en nooit vals te spelen.
Probeer af en toe vasten. Klik hier om uit te vinden hoe.
Voer snel een vet uit. Ontdek hoe door hier te klikken.
Als deze strategieën niet nuttig zijn, heeft u mogelijk een voedselallergie of gevoeligheid die u tegenhoudt, of gebruikt u te veel verborgen bronnen van koolhydraten en calorieën (in dit geval moet u voedseletiketten beter gaan lezen en houd uw voedselconsumptie bij met een calorie-tracking-app).

Lees dit artikel voor een meer diepgaande blik op deze strategieën om het gewichtsverlies te verbreken.

10. Gebruik een maaltijdplan dat het meeste werk voor u doet

Als je je overweldigd voelt door al deze info, dan kan het volgen van een maaltijdplan de beste manier zijn om het keto-dieet voor jou te vereenvoudigen.

Op onze website hebben we tal van gratis maaltijden die u kunt proberen. Neem deze bijvoorbeeld:

Maandag

 • Ontbijt: 1 portie Bacon Crusted Frittata Muffins
 • Lunch: 1 portie Spinazie Waterkers Keto Salade
 • Diner: 1 portie Bacon Cheeseburger Ovenschotel
 • Bijgerecht: 1 portie Easy Romige Bloemkool Aardappelpuree
 • Dessert (optioneel): Eet zoveel kokosnootpindakaasballen als nodig is om aan uw behoeften te voldoen
 • Totaal aantal calorieën: 1,393 (zonder dessert)

Totale kosten voor de dag: $ 5,61

Dinsdag

 • Ontbijt: 2 porties Hunger Buster Low Carb Bacon Frittatas
 • Lunch: 1 portie Bacon Cheeseburger Salad
 • Diner: 1 portie zalmpasteitjes met kruiden
 • Bijgerecht: 1 portie Lemon Roasted Spicy Broccoli
 • Dessert (optioneel): Eet zoveel kokosnootpindakaasballen als nodig is om aan uw behoeften te voldoen
 • Totaal aantal calorieën: 1.312 (zonder dessert)

Totale kosten voor de dag: $ 6,73

Woensdag

 • Ontbijt: 1 portie Bacon Crusted Frittata Muffins
 • Lunch: 1 portie Spinazie Waterkers Keto Salade
 • Diner: 1 portie Bacon Cheeseburger Ovenschotel
 • Bijgerecht: 1 portie Easy Romige Bloemkool Aardappelpuree
 • Dessert (optioneel): Eet zoveel kokosnootpindakaasballen als nodig is om aan uw behoeften te voldoen
 • Totaal aantal calorieën: 1,393 (zonder dessert)

Totale kosten voor de dag: $ 5,61

Donderdag

 • Ontbijt: 1 portie Hunger Buster Low Carb Bacon Frittatas
 • Lunch: 1 portie Bacon Cheeseburger Salad
 • Diner: 1 portie zalmpasteitjes met kruiden
 • Bijgerecht: 1 portie Lemon Roasted Spicy Broccoli
 • Dessert: 1 Churro-moktaart
 • Totaal aantal calorieën: 1.510 (met dessert)

Totale kosten voor de dag: $ 7,37

Vrijdag

 • Ontbijt: 1 portie Bacon Crusted Frittata Muffins
 • Lunch: 1 portie Spinazie Waterkers Keto Salade
 • Diner: 1 portie Bacon Cheeseburger Ovenschotel
 • Bijgerecht: 1 portie Easy Romige Bloemkool Aardappelpuree
 • Dessert (optioneel): Eet zoveel kokosnootpindakaasballen als nodig is om aan uw behoeften te voldoen
 • Totaal aantal calorieën: 1,393 (zonder dessert)

Totale kosten voor de dag: $ 5,61

Zaterdag

 • Ontbijt: 2 porties Hunger Buster Low Carb Bacon Frittatas
 • Lunch: 1 portie Bacon Cheeseburger Salad
 • Diner: 1 portie zalmpasteitjes met kruiden
 • Bijgerecht: 1 portie Lemon Roasted Spicy Broccoli
 • Dessert (optioneel): Eet zoveel kokosnootpindakaasballen als nodig is om aan uw behoeften te voldoen
 • Totaal aantal calorieën: 1.312 (zonder dessert)

Totale kosten voor de dag: $ 6,73

Zondag

 • Ontbijt: 1 portie Bacon Crusted Frittata Muffins
 • Lunch: 1 portie Spinazie Waterkers Keto Salade
 • Diner: 1 portie Bacon Cheeseburger Ovenschotel
 • Bijgerecht: 1 portie Lemon Roasted Spicy Broccoli
 • Dessert (optioneel): Eet zoveel kokosnootpindakaasballen als nodig is om aan uw behoeften te voldoen
 • Totaal aantal calorieën: 1.287 (zonder dessert)

Totale kosten voor de dag: $ 5,29

Dit maaltijdplan is afkomstig uit een gratis artikel met een boodschappenlijst, een uitsplitsing van het budget en andere nuttige tips. Klik hier als u alle informatie wilt zien.

Als u specifieke dieetbeperkingen heeft, hebben we ook proefmaaltijden voor u:

 • Bekijk onze vegetarische keto-gids voor een voorbeeld van een vegetarisch maaltijdplan.
 • Bekijk onze veganistische keto-gids voor een voorbeeld van een veganistisch maaltijdplan.
 • Als je het zuivelvrij wilt houden, bekijk dan onze zuivelvrije keto-gids.
  Aan de andere kant, als u liever in een langer maaltijdplan investeert, kunt u:

Download ons 30-daagse ketogeen dieet maaltijdplan.
Word lid van onze Keto Academy om meerdere maaltijdplannen, boodschappenlijsten en deskundige begeleiding te krijgen die aanpassing aan keto zo eenvoudig en gemakkelijk mogelijk maken.

Gerelateerde Artikelen

Geef een antwoord

Back to top button