Warning: Constant WP_MEMORY_LIMIT already defined in /home/plezier/public_html/wp-config.php on line 87
Cruisehavens: hoe je optimaal kunt profiteren van excursies aan wal | Plezier.net
ReizenFoodie reizenRomantisch reizen

Cruisehavens: hoe je optimaal kunt profiteren van excursies aan wal

Dus de cruise-operator en de route zien er goed uit, de prijs klopt en de timing klopt. De volgende beslissing is waar, wanneer en hoe het schip moet landen: wat te doen aan wal tijdens havenbezoeken.

Om de promotie van onze nieuwe Cruise Ports-reeks te vieren, zijn er enkele deskundige tips waarmee u zich kunt onderscheiden van de massa tijdens uw excursies aan wal.

Overweeg uw reisopties

Volg een georganiseerde tour voor een bemoedigende proever; Ga alleen naar het strand voor een meeslepende ervaring.

Doe je onderzoek

Bekijk shorex on shore excursies als cruisemaatschappijen voordat u een dok boekt. Geknuffeld om Fiji’s beroemde oranje fruitduif te zien? Zorg ervoor dat je kleine eilandhuis op de planning staat. Als het te moeilijk is om te landen op het Antarctische eiland dat is geïntroduceerd als het centrale deel van de reis, wat is dan het alternatief? Welke mogelijkheden zijn er? Als u aan het cruisen bent, is uw tijd op het droge kostbaar, dus zorg ervoor dat het bij uw reisstijl past.

Cruisehavens: hoe je optimaal kunt profiteren van excursies aan wal
Santorini-eiland

Samenkomen

Groepsreizen kunnen een gemakkelijke manier zijn om uw stad te bezoeken of een dag verder te gaan, van Sydney Harbour tot de Blue Mountains, of van Palma naar Chopins zomerhuis in Valldemosa. Reislogistiek is gedekt en reisgenoten worden verstrekt; gidsen helpen je om naar buitenlandt te gaan.

Er zullen beperkte mogelijkheden zijn om de lokale gemeenschap te verbinden en te ondersteunen; Het kopen van drankjes en souvenirs bij straatstalletjes, cafés en winkels is misschien wel de enige manier om veel verdiende vakantiebesparingen breder te verdelen.

Ga alleen

Een doe-het-dag aan de wal biedt meer flexibiliteit om individuele interesses en instincten te volgen. Met een goed onderbouwd idee van wat te doen en te zien, boekt de crew van Shorex gewoon een auto en chauffeur voor de dag.

Of laat de dag ongepland gaan. Maak een wandeling, blader door een markt – u kunt zelfs op een bus springen die de bestemming op de kaart herkent. Als je een voorbijganger om hulp vraagt, kun je onverwachte ontmoetingen en ontdekkingen doen. Als je geluk hebt, zullen ze hun favoriete theewinkel of café aanbevelen in plaats van de beroemde beroemdheid.

Cruisehavens: hoe je optimaal kunt profiteren van excursies aan wal
Je moet de straatsmaken proberen

Voel de plaats en stimuleer lokale bedrijven

Uw uren aan de wal zijn beperkt; Neem de tijd om contact te maken met de mensen wiens huis je aan het verkennen bent. Wel hoe.

Ga lokaal

Bijna elke shorex omvat bovengronds transport. Dit kunnen airco-bussen met 45 zitplaatsen zijn, privétaxi’s of het openbaar vervoer van de bus / tuk-tuk / riksja. De chauffeurs en passagiers kunnen informele reisbronnen zijn. Heb je je ooit afgevraagd wat dit gebouw of deze boom is of wat mensen doen om in de stad te wonen? Meneer!

Op een locatie zonder contant geld is het waarschijnlijk dat een bus- of taxichauffeur de eigenaar van het voertuig is als dagelijkse verhuurmedewerker; Als hun gezelschap en de gesprekken goed zijn geweest, bieden ze iets aan om hun diensten opzij te zetten – reisgids of natuurgids om in de auto te blijven – misschien gaat het goed. Vergeet niet om daar realtime door te brengen en van tevoren uit te zoeken hoe lang het duurt om een ​​doel te bereiken. Een dagtour met een roadtrip van vijf uur is misschien niet de beste keuze.

Eet en eet aan de kust

Het is een geweldig alternatief om weer aan boord te komen om aan land te eten. Cafés en restaurants aan de haven kunnen eigendom zijn van inwoners van buiten de stad, maar wanneer cruiseschepen landen, zijn de kelners meestal locals die blij zijn met het extra werk. Servicenormen kunnen variëren afhankelijk van de kwaliteit van restaurants aan boord; Met de stroom meegaan – chatten met het opdienpersoneel of naar mensen kijken tijdens het wachten – helpt om verbinding te maken en over ongeduld heen te komen

Hoewel het niet altijd voor angsthazen is, biedt het eenvoudigere opties, een authentieke smaak en een geur van de plaats in eetzalen en aanrechtbladen van Hawker; Het hoofd van de kok voor wie op zoek is naar een lange lunchpauze. Het kan leuk zijn als onconventionele eetroutines een uitdaging zijn; Sterke drank met koffie lijkt misschien een onconventionele ontbijtoptie, maar maak een uitzondering voor de dag, wat er ook op het menu staat.

Cruisehavens: hoe je optimaal kunt profiteren van excursies aan wal
Je moet traditionele smaken proberen

Stop en winkel lokaal

Heb je iets geprobeerd dat je leuk vond? Vraag of het onlangs is verkocht. Controleer de hoekplanken op rare en prachtige items – het meest effectieve insectenverdrijvingsmiddel gemaakt van een onbekende inheemse plant thuis, onherkenbare snacks gewikkeld in bladeren of krantenpapier, onherkenbaar vers en gedroogd fruit of vurige likeur. Koop een verbruiksartikel en verhoog de inkomsten van de handelaar.

Snail-mail-ansichtkaarten zoeken en verzenden: het back-to-home-verhaal is vaak evenveel interactie met de verkoper als waar u aan het communiceren was; Praten over koetjes en kalfjes, het vinden van plaatsen waar postzegels worden verkocht en het vinden van de brievenbus maken allemaal deel uit van het plezier. Elke korte ontmoeting voegt een nieuwe laag toe aan de shorex-ervaring.

Streef naar interactie met de omgeving in plaats van de omgeving te beïnvloeden

Van cruisepassagiers wordt vaak aangenomen dat ze rijk zijn, vooral in gemeenschappen met weinig geld. Probeer deze tips voor een eerlijkere relatie.

Cruisehavens: hoe je optimaal kunt profiteren van excursies aan wal
Je moet goed gebruik maken van de stranden

De eerste indruk telt

Beperk het aan de wal tot een minimum (en doe de snackverpakkingen en lege bidons weer aan boord). Kleed je goed, maar kleed je goed, bedek je als het cultureel gepast is en laat designerlabels in het hokje. Sla een voorraad in lokale valuta in kleine valuta in en geef ze uit aan goederen en diensten. Vraag het mensen voordat ze hun foto’s maken – en als ze kopieën willen, vraag dan hun contactgegevens op en neem contact op.

Houd een open geest

Een reality check doen voor een shorex kan handig zijn: het oude monument, lang gezien als een leeg silhouet tegen de lucht zoals alle foto’s, kan worden omringd door busladingen mensen die op hetzelfde wachten, wat het zicht afsnijdt met hun selfiesticks. Zoek humor in een onverwachte en chaotische omgeving en accepteer dat de lokale bevolking hetzelfde doet.

Kijk, luister, vraag het

Geen gemeenschappelijke taal? Geen zorgen! Alle goede ijsbrekers – communiceer met gelach, lichaamstaal of schetsen op papier. Weet u niet zeker waarom de administratieve groep zoekt? Krijg aanwijzingen van de mensen om je heen en verander gepast gedrag en gedrag.

Cruisehavens: hoe je optimaal kunt profiteren van excursies aan wal
Vraag me af over het nachtleven

Kom terug en geef terug

Mis de kans niet om deze korte ontmoetingen om te zetten in langlevende. Geef feedback aan boord – laat het shorex-personeel weten wat werkt en waarom. Neem deze fles thuis mee de zee op, nodig je vrienden uit voor een drankje bij zonsondergang en breng een toast uit op alledaagse ontmoetingen op ongebruikelijke plekken. Proost!

Gerelateerde Artikelen

Geef een antwoord

Back to top button