BorduurwerkBreien en haken

Creativiteit en Handwerk voor Kinderen

Veel moderne ouders klagen over hun kinderen: ze zeggen dat ze niets nodig hebben, ze zitten gewoon de hele dag met hun gadgets. We zijn er zeker van dat u zo’n probleem niet heeft! Waarom? Omdat kinderen een voorbeeld nemen van hun ouders. Heeft een handgemaakte moeder zoals jij een luie dochter of een instapper? Nauwelijks. Maar dat je kleine knoopjes en kant die in reserve is bewaard ’s nachts door kleine kabouters worden meegesleept, weten we bijna zeker.

Kijkend naar je moeder-naaister, wil je kind ook creëren. Het is goed als je het restje aan je dochter geeft, maar als je niets overbodig hebt? Om geen ruzie te maken met het kind omdat de pop pronkt in een jurk van een nieuw gordijn, koop betere sets voor de creativiteit van kinderen.

Om te beginnen is het beter om te beslissen hoe je een set voor creativiteit kiest. En hiervoor moet u goed weten waar uw kind mogelijk in geïnteresseerd is. In onze winkel kunt u sets voor kinderhandwerk van de volgende typen kopen:

 • toepassingen;
 • wentelen;
 • borduurwerk;
 • gravures;
 • decoupage;
 • creatie van schilderijen met wol;
 • constructeurs;
 • zeep maken;
 • creatie van zacht speelgoed;
 • educatief speelgoed;
 • geprefabriceerde modellen;
 • sets van foamiran;
 • gekleurd zand.

Sommige van deze sets zijn interessant voor meisjes, andere voor jongens. Maar als je meerdere kinderen hebt, en zelfs van verschillende seksen, is het beter om kindersets te kopen voor creativiteit, wat voor iedereen tegelijk interessant zal zijn. Trouwens, je moet je niet alleen richten op het geslacht van het kind. Soms houden meisjes van ontwerpers, vaak zijn jongens ook geïnteresseerd in borduren, vooral als beide families tegelijk in één gezin opgroeien.

Creativiteit en Handwerk voor Kinderen

Hoe kies je een set voor creativiteit voor kinderen van verschillende leeftijden?

Uiteraard moet u rekening houden met de leeftijd van het kind. Over het algemeen worden de meeste ontwikkelingskits voor creativiteit van kinderen gemaakt voor kinderen vanaf drie jaar, maar hier zijn enkele eigenaardigheden. Sommige dingen zijn misschien te ingewikkeld voor een jong kind en sommige lijken misschien niet erg interessant voor oudere kinderen. Daarom geven we onze leeftijdsschaal voor selectie.

Een kind dat jonger is dan drie jaar is het meest geschikt voor het tekenen en boetseren. Kies gewoon kits waarvan de materialen niet giftig zijn en gemakkelijk met water kunnen worden afgewassen.

Driejarigen kunnen al proberen aanvragen en decoupage te doen.

Op vierjarige leeftijd probeert de baby zichzelf misschien uit als sieradenontwerper; kleuren is ook geschikt.

Kinderen van 5-6 jaar kunnen omgaan met kralenjuwelen en muurschilderingen van allerlei soorten borden, vazen, ballen. Op deze leeftijd wordt het ontwikkelen van geprefabriceerd speelgoed het meest relevant: het maakt niet uit van schuim of hout.

Voor degenen die al naar school zijn geweest, kunt u sets aanbieden voor het maken van zeep, kaarsen maken, glas in lood, prints, muurschilderingen van gekleurd zand, maar ook tekenen op nummer, eenvoudige sets voor naaien, breien, borduren.

Voor kinderen vanaf 10 jaar kun je al sets aanbieden – kies gewoon ingewikkelder zodat het kind zich niet gaat vervelen. Het mag echter ook niet zo moeilijk zijn, omdat het kind toch iets moet krijgen. Probeer bijvoorbeeld zulke interessante handwerktechnieken als vilten (volumetrisch en plat), kruissteken, ingewikkeld zacht speelgoed naaien.

Bedenk dat kinderen alles in hun mond trekken, ongeacht hun leeftijd. En als een tienjarige al begrijpt wat hij doet, dan is een vijfjarige baby niet altijd. Als het kind is gaan zitten om te creëren, zorg dan voor hem zodat er geen problemen ontstaan. Hoewel de meeste materialen en gereedschappen in kinderkits volkomen veilig zijn (zelfs naalden zijn van plastic), moet u toch oppassen.

In onze online winkel kan elke moeder een set materialen kopen voor de creativiteit van kinderen tegen geweldige prijzen – vanaf 28 roebel! Het is duidelijk dat je, zelfs met een niet erg luxe gezinsbudget, nog een bepaald bedrag kunt uittrekken voor de creativiteit van kinderen, omdat het erg belangrijk is voor de ontwikkeling van het kind. We bieden ook aan om sets en degenen die met kinderen werken in te slaan: de leiders van kringen en kunstlessen. Onthoud dat groothandel goedkoper is!

Benthe de Leeuw

Benthe, ik schrijf al heel lang nuttige en gezondheidsartikelen. Ik weet dat redacteur zijn van Plezier.net echt een voorrecht is.

Gerelateerde Artikelen

Geef een antwoord

Back to top button