BorduurwerkBreien en haken

Circulaire Borduurtechniek Met Kralen Instructies

De cirkelvormige techniek van borduren met kralen lijkt qua uiterlijk op de kloostertechniek van borduren. Alleen wordt het niet in kolommen en niet in rijen uitgevoerd, maar in een spiraal, beginnend vanuit het midden – als het haken van kanten servetten.

De techniek van borduren met kralen in een cirkel wordt vaak niet alleen gebruikt voor ronde motieven, maar ook voor het volledig naaien van schilderijen. Het enige nadeel van deze techniek bij het uitvoeren van een geborduurde afbeelding is dat alleen een speciaal schema daarvoor geschikt is. Daarom, als u nog nooit geprobeerd hebt om afbeeldingen in een spiraal te borduren, neem dan een kant-en-klaar patroon op of koop een kant-en-klaar pakket voor borduren in een cirkel.

Hier zijn een paar trucs om u te helpen het werk leuk en comfortabel te maken.

De circulaire techniek van borduren met kralen vereist een serieuze workshop, zelfs over de organisatie van de ruimte, om nog maar te zwijgen van het proces.

  • Rechthoekig borduurraam op een standaard – ku-snap is het beste voor rond borduren.
  • Met spiraalborduurwerk is het niet mogelijk om eerst met één kleur kralen te werken en vervolgens met een andere – alle kleuren tegelijk moeten binnen handbereik zijn. Daarom hebt u voor het borduurproces geen schotel nodig, maar een organizer.
  • Voor rond borduren heb je meer draden nodig en misschien zelfs verschillende kleuren. Plaats witte en gekleurde draden op de werkplek, zodat u ze niet door het hele huis zoekt.
  • Elke mooie foto is niet geschikt voor borduren met kralen in een spiraal. Voor dit werk, als je dit nog nooit eerder hebt gedaan, heb je een speciale regeling nodig. Zelf zo’n schema maken is best moeilijk.
  • Ervaren borduursters adviseren het nemen van Japanse kralen om te borduren. Hij is het meest uniform. Ongelijke kralen, verschillend in diameter en hoogte, maken het beeld slordig en ruw.
  • Onthoud dat het midden van het cirkelvormige borduurwerk mogelijk niet één is. Volg het patroon zorgvuldig zodat u niet helemaal opnieuw hoeft te beginnen. Borduren met meerdere centra is veel moeilijker dan met één centrum. Voor beginners zijn dergelijke schema’s niet geschikt.

De cirkelvormige borduurtechniek met kralen kan instructies vereisen – het lijkt een beetje ingewikkelder dan andere technieken. Over het algemeen zoals het is: het zal meer tijd kosten om de werkplek te organiseren, een zorgvuldiger selectie van kralen, het zoeken naar een speciaal patroon voor borduren en meer aandacht bij het uitvoeren van het werk.

Circulaire Borduurtechniek Met Kralen Instructies

Bovendien worden voor cirkelvormig borduren met kralen alleen “kleine” naden gebruikt, voornamelijk de volgende: de “terug naar de naald” -steek en de zogenaamde boogsteek wanneer u twee kralen op de naald rijgt, maar slechts één vastmaakt. In feite is een gebogen naad een versie van de “terug naar de naald” -naad.

Het is erg belangrijk om de kralen zo dicht mogelijk bij elkaar te zetten. Dit is de belangrijkste voorwaarde voor een uitstekend resultaat van uw werk.

Lees in ons artikel over de techniek van borduren met kralen.

Hoe kralen in een spiraal borduren? Je begint vanuit het midden en beweegt je ervan weg, waarbij je de straal van de cirkel geleidelijk vergroot. Op de patronen die speciaal voor borduurwerk met ronde kralen zijn gemaakt, geven ontwerpers niet alleen zorgvuldig de kleur aan, maar ook de plaats van de naaldpiercing, zodat zelfs een beginner het aankan. Wanneer je tegen de rand van het beeld rust, wordt de rest van de ruimte eenvoudig met bogen gehecht.

Het is een heel andere zaak als de foto meerdere centra heeft. In dat geval raken de cirkels elkaar vroeg of laat. Naaien in een cirkel met meerdere middelpunten is juist moeilijk omdat de bogen zeer zorgvuldig moeten worden samengevoegd zodat de gewrichten van de bogen niet opvallen. Dit is vrij moeilijk en de eerste keer wordt niet altijd verkregen, zelfs niet door ervaren vakvrouwen. Maar met elke geborduurde afbeelding zal je vaardigheid groeien en op een dag zul je slagen!

Benthe de Leeuw

Benthe, ik schrijf al heel lang nuttige en gezondheidsartikelen. Ik weet dat redacteur zijn van Plezier.net echt een voorrecht is.

Gerelateerde Artikelen

Geef een antwoord

Back to top button