Reizen

Bucketlist Travel: Hongarije op zijn best

Ik heb ongeveer negen maanden in Hongarije lesgegeven in het Engels, en tot op de dag van vandaag blijft het land een van mijn favoriete landen waar ik naartoe reisde. Te vaak doen bezoekers alleen een korte stop door Boedapest tijdens een tour door de rest van Oost-Europa, maar hoewel Boedapest een geweldige stad is, is er nog zoveel meer te ontdekken! Het beste van alles is dat de meeste steden en dorpen met elkaar zijn verbonden via het uitgebreide spoorwegnet van het land, waardoor u gemakkelijk kunt uitstappen en alles kunt zien wat dit prachtige land te bieden heeft. Hier zijn enkele van mijn favoriete plekken om te bezoeken:

Boedapest

Boedapest is een van mijn favoriete steden ter wereld. Het voelt allemaal West-Europees tegelijk … maar niet. Van het heerlijke eten tot de lage prijzen tot de unieke architectuur, je vindt er genoeg om van te houden. Wat sightseeing betreft, u heeft een volledig schema terwijl u daar bent. Ik raad aan om naar het kasteel te gaan voor het beste uitzicht op het iconische parlementsgebouw. Bekijk ook de Sint-Matthiaskerk, het Hero’s Square en het House of Terror-museum. En u wilt zeker ook de thermale baden niet vergeten!

Er zijn ook tal van festivals om te bezoeken, waaronder het wijnfestival in de vroege herfst en de kerstmarkten in de maand december. Het maakt niet uit welke tijd van het jaar u bezoekt, u zult zeker een geweldige tijd hebben. En als u ’s avonds op zoek bent naar een leuke time-out, vindt u die zeker in een van de iconische ruïnebars van de stad of daarbuiten.

Bucketlist Travel: Hongarije op zijn best

© Gordon Bell / Shutterstock.com

Szentendre

Niet ver buiten Boedapest vind je de kunstzinnige stad Szentendre. Gelegen aan de oevers van de rivier de Donau, het is een korte en gemakkelijke treinrit vanuit Boedapest, en als je weinig tijd hebt in Hongarije, is het een van je beste weddenschappen om een ​​charmant Hongaars dorp te zien. Het kan vooral geweldig zijn rond de kersttijd, wanneer je een kleine kerstmarkt zult vinden, evenals tal van galerijen vol met geweldige schilderijen, bewerkte houten kisten, sieraden en ander handwerk om cadeau te doen aan al je geliefden.

Pro tip: vergeet niet langós te proberen, de beroemde Hongaarse traktatie van gefrituurd deeg belegd met zure room en kaas. Szentendre zou een van de beste versies van deze hartige traktatie maken, en hoewel het klinkt als een hartaanval die wacht op je, zul je zeker blij zijn met het zware brouwsel. Grijp misschien een paar vrienden om je te verwennen!

Bucketlist Travel: Hongarije op zijn best

© trabantos / Shutterstock.com

Bucketlist Travel: Hongarije op zijn best

© Pfeiffer / Shutterstock.com

Szeged

Deze universiteitsstad in het zuidoosten van het land is bijna net zo populair als Boedapest, maar met een wat traditionelere uitstraling. Sterker nog, er zijn genoeg mensen die Szeged verkiezen boven het bruisende Boedapest. Als je uit Boedapest komt, is Szeged slechts een paar uur rijden met de sneltrein.

Net als bij Boedapest zijn er tal van festivals waaraan u wilt deelnemen, waarvan de bekendste het zomer Openluchtfestival is, waar u theater tegen een lage prijs krijgt. Ik raad ook aan om het Pick Salami en Szeged Paprika Museum te bezoeken om een ​​echte smaak van Hongarije te krijgen (woordspeling bedoeld!). Maar de stad is ook gewoon leuk om te bezoeken. Als universiteitsstad is er altijd iets aan de hand, dus aarzel zeker niet om erop uit te trekken en te verkennen.

Bucketlist Travel: Hongarije op zijn best

© posztos / Shutterstock.com

Eger

Je wist dit misschien niet, maar Hongarije is eigenlijk relatief beroemd om zijn wijnen, waarvan de beste te vinden is in de kleine stad Eger. En Eger is een stad die mooi genoeg is om rond te lopen, met zijn kasteel en indrukwekkende basiliek. Maar de echte reden om Eger te bezoeken, is om een ​​dag door te brengen in de nabijgelegen grotten en door de wijnkelders te toeren. De bekendste wijn uit de regio is Eger’s Bull’s Blood-wijn. Maar Eger dient ook als toegangspoort tot andere delen van het Hongaarse wijngebied, waaronder Tokaj, dat bekend staat om zijn zoete witte wijn.

Bucketlist Travel: Hongarije op zijn best

© CoolR / Shutterstock.com

Bucketlist Travel: Hongarije op zijn best

© Artur Synenko / Shutterstock.com

Balatonmeer

Beroemd om zijn muziekfestival, is het Balatonmeer een populaire plek voor Hongaren, ongeacht de tijd van het jaar. Aangezien Hongarije een geheel door land omgeven land is, is het een van de weinige plaatsen waar je in de zomer echt op het strand kunt komen, en de kleine stadjes langs de rand van het meer zijn pittoresk en ongelooflijk charmant. Er is ook een hoop wandelen in de omgeving, en als je wilt gaan kamperen of iets dergelijks, dan is dit zeker de plek!

Bucketlist Travel: Hongarije op zijn best

© vidalgo / Shutterstock.com

Bucketlist Travel: Hongarije op zijn best

© Botond Horvath / Shutterstock.com

Dit zijn mijn favoriete plekken om te bezoeken in Hongarije, maar dit krabt natuurlijk maar aan de oppervlakte. Heeft u Hongarije bezocht? Wat zijn je favoriete plekken?

Benthe de Leeuw

Benthe, ik schrijf al heel lang nuttige en gezondheidsartikelen. Ik weet dat redacteur zijn van Plezier.net echt een voorrecht is.

Gerelateerde Artikelen

Geef een antwoord

Back to top button