BorduurwerkBreien en haken

Braziliaans borduurwerk voor beginners

Braziliaans borduurwerk voor beginners - techniek, naalden, draden, naden

Braziliaans borduurwerk is iets ongelooflijks. Waarom? Nou, al was het maar omdat het er niet altijd uitziet als borduurwerk. Braziliaans borduurwerk voor beginnende naaldvrouwen lijkt van alles te zijn, maar geen borduurwerk! Welke aannames hoor je niet: gehaakt, geweven kant. Maar nee, dit wordt echt gedaan met een naald.

Volumetrisch Braziliaans borduurwerk verwijst naar de oppervlaktesoorten borduurkunst. Hoe komt dat? Dit betekent dat haar steken zich in de lucht bevinden en alleen op hun stof rusten. Daarom heeft een onervaren waarnemer tot op zekere hoogte gelijk – dit is eigenlijk zowel breien als weven.

Wat is het verschil tussen Braziliaans borduurwerk?

Ondanks dat we al meer dan één type volumetrisch borduurwerk hebben overwogen, is Braziliaans borduurwerk iets anders dan elk van hen.

 • De belangrijkste motieven van dit borduurwerk zijn bloemen en bladeren. Dat is begrijpelijk – dit is wat gewoonlijk als inspiratie dient voor naaldvrouwen in het altijd zonnige Brazilië.
 • Om te borduren, wordt alleen een speciaal type draad gebruikt: kunstzijde.
 • De techniek van uitvoering omvat speciale soorten naden.
 • Borduurnaalden zijn erg lang.

Overweeg nu alles in orde.

Braziliaans borduurwerk voor beginners: de belangrijkste motieven

De hoofdpersonen van Braziliaans borduurwerk zijn, zoals we al hebben gezegd, bloemen. Meer specifiek zijn het heel specifieke bloemen: rozen en echinacea.

Braziliaans borduurwerk voor beginners

Als je geen tuinman bent, heb je misschien nog nooit van echinacea gehoord. We zullen je vertellen: dit is een groot gekleurd “madeliefje” met een sterk convex centrum. Een van de meest populaire soorten is de Mexicaanse hoed. Herinnerd?

Braziliaans borduurwerk voor beginners

Draden voor Braziliaans borduurwerk

Voor Braziliaans borduurwerk wordt uitsluitend kunstzijde gebruikt. Bovendien wordt in het thuisland van dit borduursel slechts één soort kunstzijdraad gebruikt: de zogenaamde “zonnige” zijde, linksom gedraaid. Ze zeggen dat het niet zo eenvoudig is om het van ons te krijgen. Maar om levendig werk uit te voeren, gebruiken onze naaldvrouwen elk gedraaid (noodzakelijkerwijs gedraaid) garen gemaakt van kunstzijde, evenals linten – dit is ook heel goed toegestaan.

Omdat we een beetje van het onderwerp zijn afgeweken, merken we op dat Braziliaans borduurwerk met linten dezelfde klassieker is als borduren met zijden draden. Bovendien kunnen kralen en kralen worden gebruikt bij het borduren.

Braziliaans borduurwerk: steken

Sommige naden van Braziliaans borduurwerk zijn zelfs voor een beginner beschikbaar. Sommigen van hen hebben vaardigheid en behendigheid nodig. We beginnen met de eenvoudigste.

Patch naad– de meest elementaire. De draad wordt met een steel of krul gelegd en vervolgens met kleine steken over de lengte vastgezet. De enige subtiliteit is dat de steken altijd onder een hoek worden gelegd: precies in de helling van de draad, zodat het niet al te opvallend is.

Steek naad – ook een van de eerste naden. De volgende steek begint in het midden van de vorige en alle volgende steken worden slechts aan één kant geplaatst – links of rechts.

Bilateraal glad oppervlak gebruikt voor het borduren van kleine decoratieve elementen – voornamelijk bladeren. Parallelle steken worden vanaf het midden van het blad tot aan de rand gelegd.

Satijnsteek je kent het van de rococolessen. Een lekke band, nog een lekke band, we winden een draad op de punt van de naald, maken hem vast en u bent klaar. Let op, het wikkelen moet gebeuren afhankelijk van de draaiing van de draad. Als de bochten zijn gerangschikt als een dwarsbalk in de letter Z, voeren we ze met de klok mee uit, zoals in S – tegen de klok in. Deze naad wordt gebruikt voor zowel bladeren als bloemen (dezelfde echinacea).

Steek steek – basis voor rozenblaadjes. Het wordt op dezelfde manier uitgevoerd als een set draad op breinaalden. Gebruik extra naalden om de steek breed te maken.

Braziliaans borduurwerk voor beginners

Dubbele steek – het is bijna hetzelfde, alleen wordt het gekozen door twee threads – aan de rechterkant en aan de linkerkant.

Braziliaans borduurwerk voor beginners

Een ander soort naad is “Stampers”. Het wordt loodrecht op een set van één draad op een naald uitgevoerd. Het resultaat is zoiets als een stamper of rups.

Gevlochten zoom – een van de meest ingewikkelde. Dit is een echt naaldweefsel. Hij heeft een extra gereedschap nodig – een lange pin.

Braziliaans borduurwerk voor beginners

En hier is een ander type rieten naad. Dit is bijna kant! Kijk, dit is als het weven van een visnet.

Braziliaans borduurwerk voor beginners

Bovendien worden alle beroemde Rococo-knopen gebruikt in Braziliaans borduurwerk.

Dus wat weten we nu over Braziliaans borduurwerk? Dat het gebruik maakt van hoeveel verschillende technieken – eenvoudige getelde naden, rococo-knobbeltjes en enkele interessante “kanten” naden. En ja, steekborduurwerk in Braziliaanse techniek wordt ook gebruikt.

Naalden voor Braziliaans borduurwerk

Braziliaans borduurwerk is een techniek die niet alleen naaien, maar ook weven combineert, zoals je al hebt opgemerkt. Daarom zijn korte naalden hier niet geschikt. Er wordt aangenomen dat het voor het werk het beste is om een ​​naald van minimaal 5 cm lang te nemen.

Borduurwerk Braziliaanse wanten

Braziliaans borduurwerk voor beginners Het interessante is dit borduurwerk, toch? Als je het ook heel leuk vond, raden we aan om een ​​kleine masterclass te houden: we zullen proberen wanten te borduren. Voor borduren kiezen we iets eenvoudigs, maar expressiefs: hier is bijvoorbeeld zo’n schattige kleine roos. Laten we er zorgvuldig naar kijken.

Zoals je kunt zien, zit de complexiteit hier alleen in de bloem zelf. De bladeren zijn een eenvoudig borduurelement, vastgemaakte lussen. Welnu, dan zullen we de bloembladen stap voor stap uitvoeren. Maar eerst bereiden we de benodigde materialen en gereedschappen voor:

 • wanten eigenlijk;
 • gedraaid garen met viscose in twee kleuren: bloemen en groen;
 • een lange naald;
 • schaar.

Laten we beginnen.

 • Eerst schetsen we de plaats waar de rozen zich zullen bevinden.
 • We zullen de draad van bloementint in de naald rijgen, deze op de wanten bevestigen met een kleine steek “terug naar de naald”.
 • Nu tekenen we de naald in de richting van de eerste steek. Het midden van de naald zal zich in de wanten verbergen en beide uiteinden zullen voor ons zichtbaar zijn. Trek met uw linkerhand aan de draad en verzamel 11 lussen aan het uiteinde van de naald.
 • Houd de lussen voorzichtig met uw vingers vast en sleep de naald er doorheen. Het eerste bloemblad is klaar.
 • We naaien een kleine steek “terug naar de naald” om de naad te fixeren.
 • Nu maken we de binnenste bloembladen: rond het centrale bloemblad maken we meerdere van dezelfde bloembladen van 11 lussen. Genoeg 5 van deze bloembladen.
 • Laten we nog een cirkel maken zodat onze bloem op een roos lijkt. De bloembladen van de laatste cirkel zullen lang zijn – van 19 lussen. In totaal maken we er 7, gelijkmatig verdeeld in een cirkel.
 • Aan de zijkanten van de bloem met groen garen maken we van de bladeren een simpele naad “vast de lus”. Niets ingewikkelds: we verbergen de basis van de lus onder de extreme bloembladen, leggen een mooie lus en grijpen het midden van binnenuit met een kleine steek.
 • We herhalen al onze manipulaties op de tweede wanten.

Dat is alles! Nu heb je een nieuw winterding met borduren in de originele exotische techniek!

 

Rococo Borduurwerk Voor Beginners

Benthe de Leeuw

Benthe, ik schrijf al heel lang nuttige en gezondheidsartikelen. Ik weet dat redacteur zijn van Plezier.net echt een voorrecht is.

Gerelateerde Artikelen

Geef een antwoord

Back to top button