BorduurwerkBreien en haken

Borduurgaren Borduren Met Wol Of Katoen?

Borduurwerk is een van de meest elegante handwerken, die in de oudheid zowel door boerinnen als door zuilende edelen werd meegesleept. En zelfs de prinsessen. Er zijn meer dan honderd soorten borduurwerk, maar volgens sommige fabrikanten en geïnteresseerden in statistieken is kruissteek de meest populaire.

Hoewel het zo simpel is om te zeggen – kruissteek, maar zelfs hier zijn er ondersoorten – half kruis, geteld kruis, Bulgaars kruis … En het maakt ook uit of ze zijn geborduurd met katoen of wol. Maar in dit opzicht breken kopieën zelfs meer dan in het debat over het onderwerp ‘wat voor soort borduurwerk is beter’.

Iemand staat duidelijk achter het katoen, iemand vertegenwoordigt geen andere draad dan wol. In feite, zoals altijd, zit de waarheid ergens tussenin. Katoen en wol hebben zowel voor- als nadelen, en alleen in elk geval kunnen we beslissen wat het beste is voor de borduursels.

Katoen Floss

Katoengaren – dit is misschien wel de meest betaalbare draad sinds de Sovjettijd. Waarschijnlijk leerde iedereen met deze draden hun eerste steken borduren – kromme steken, vestibules van verschillende grootte en onhandige bloemen.

Net als borduurgaren heeft katoen veel voordelen:

  • breed kleurenpalet;
  • gladheid van draad en borduurwerk zelf;
  • bruikbaarheid: u kunt een authentiekere draad kiezen en als deze in de war raakt, kunt u deze gemakkelijk losmaken.

Katoen heeft echter een minpuntje, wat ook een pluspunt is: naaien met katoen gaat soepel, zonder volume. Soms ziet het er niet erg aantrekkelijk uit.

Wollen draad

Borduren met wol, een kruis in het bijzonder, wordt beschouwd als het lot van meer ervaren vakvrouwen.

Wat zijn de voordelen van wol, zoals borduurgaren?

  • reliëf, volumineus borduurwerk, dat er gezellig en aantrekkelijk uitziet;
  • aangenaam aanvoelend borduuroppervlak;
  • warmte van kleur.

Helaas zijn er ook genoeg minnen:

  • een kleine selectie tinten;
  • niet altijd een prettig borduurproces als de draad tegen je handen wrijft (soms veroorzaakt het roodheid en zelfs huidirritatie);
  • de wol is snel gerafeld, dus de draad wordt korter genomen;
  • als de wollen draad verward is, is het bijna onmogelijk om de knopen los te maken.

Als je erover nadenkt, zijn er te veel minnen – maar de pro’s dekken ze allemaal. Er zijn niet zo veel naaldvrouwen die niet van wolborduurwerk houden. Zelfs als ze zelf niet met deze draad borduren, houdt bijna iedereen van het voltooide werk (met zeldzame uitzonderingen).

Gerelateerde Artikelen

Geef een reactie

Back to top button