Gezondheid van kinderen

Bloedarmoede kan ontwikkelingsstoornissen veroorzaken bij kinderen

Bloedarmoede veroorzaakt groei en ontwikkelingsachterstand bij kinderen; de baby onvoldoende moedermelk en ijzerarm voedsel heeft. Langdurige symptomen zoals zwakte, vermoeidheid, verwelkingsverschijnselen kunnen wijzen op bloedarmoede, dwz bloedarmoede. Bloedarmoede veroorzaakt groei en ontwikkelingsachterstand bij kinderen; de baby onvoldoende moedermelk en ijzerarm voedsel heeft.  Department of Pediatrics  bloedarmoede in de kindertijd en gaf informatie over de behandeling. Bloedarmoede is een probleem dat op elke leeftijd kan worden waargenomen; het komt echter vaker voor, vooral in de kindertijd en jeugd. Deze aandoening wordt gedefinieerd als de hoeveelheid hemoglobine in het bloed die lager is dan de normale waarden volgens leeftijd en geslacht.

Vroege voeding van koemelk aan baby’s is een oorzaak van bloedarmoede

Bloedarmoede door ijzertekort is een van de belangrijkste gezondheidsproblemen in ons land. De prevalentie van ijzergebreksanemie bij kinderen tussen 6-24 maanden in Belgie ligt tussen de 12-46%. Vroegtijdige toediening van koemelk aan zuigelingen kan het risico op bloedarmoede door ijzertekort verhogen. Afgezien hiervan kunnen B12-foliumzuurdeficiëntie en mediterrane bloedarmoede worden beschouwd als belangrijke oorzaken van bloedarmoede in ons land.

Het kan ook het schoolsucces beïnvloeden

Veel voorkomende symptomen van bloedarmoede bij kinderen zijn vermoeidheid, vermoeidheid en een bleke huid. Zuigelingen met bloedarmoede kunnen rusteloosheid, verlies van eetlust, huilende participatie en groeistagnatie ervaren. Ouders van schoolgaande kinderen, vooral als ze bloedarmoede door ijzertekort hebben, gaan naar de arts met klachten over afname van schoolsucces, moeite met begrijpen en perceptie.

Bloedarmoede kan een voorbode zijn van andere ziekten

Bot- en gewrichtspijn, vergroting van de lymfeklieren, lever- en miltgrootte kunnen wijzen op bloedarmoede, evenals leukemie en chronische ziekten. Hartkloppingen, hoofdpijn, frequente infectie, verlangen om stoffen te eten zoals grond, papier, ijs, misvorming van de nagels, verlies van eetlust, verminderde smaakzin, wonden op de tong en rand kunnen worden geassocieerd met bloedarmoede.

Geef de voorkeur aan ijzerrijk voedsel, houd uw kind uit de buurt van thee

In de eerste 6 maanden, bij voorkeur moedermelk of moedermelk, moet de formule met ijzer worden ingenomen. Koemelk mag niet worden doorgegeven vóór de leeftijd van 1 jaar. Na de leeftijd van 1 moet de dagelijkse melkconsumptie rond de 500 ml worden gehouden. Het dieet van het kind; IJzerrijk vlees, eieren, lever, groene bladgroenten en peulvruchten moeten dienovereenkomstig worden toegevoegd. Terwijl kinderen voldoende “mandarijn en sinaasappel krijgen” wat de opname van ijzer vergemakkelijkt; “Thee die de ijzerabsorptie vermindert, mag niet worden gegeven.

4-6. moet worden aangevuld vanaf de eerste maand

Alle gezonde kinderen 4-6. 1 mg / kg / dag met een beschermende dosis vanaf het begin van de maand. Bij zuigelingen die vroegtijdig en onvoldoende ijzer krijgen, kan deze dosis worden toegediend als 2-4 mg / kg / dag ijzer en kan in een eerder stadium worden gestart. Zelfs als het dieet goed is, moet een volledige bloedbeeld worden uitgevoerd voor elke baby in het eerste jaar en het niveau van bloedarmoede moet worden onderzocht. Het is nuttig om eens per twee en vier jaar bloedtellingen uit te voeren. Bloedarmoede en ijzertekort baby moeten 3-6 maanden met ijzer worden behandeld om de ijzervoorraden te vullen. De behandeling wordt gegeven door siroop of druppels die oraal worden toegediend in de vorm van 4-6 mg / kg / dag. De ijzerbehandeling moet worden verdeeld in 2-3 doses gedurende de dag en tussen de maaltijden om de absorptie te verhogen en bijwerkingen te minimaliseren. Constipatie en buikpijn zijn de meest voorkomende bijwerkingen tijdens ijzertherapie.

Gebrek aan B12 veroorzaakt bloedarmoede

Vitamine B12 komt het meest voor in diervoeding. Onvoldoende vitamine B12-inname wordt het meest gezien bij vegetariërs. Dit tekort ontstaat ook als gevolg van ondervoeding of ondervoeding vanwege sociaal-economische redenen bij niet-vegetariërs. Bloedarmoede en neurologische problemen als gevolg van vitamine B12-tekort kunnen worden gezien bij baby’s van moeders met B12-tekort.

Foliumzuurgehalte in geitenmelk is laag

Hoewel foliumzuur veel voorkomt in voedsel, valt het tijdens het kookproces snel uiteen. Voedingsmiddelen die veel foliumzuur bevatten zijn lever, nier, sinaasappelsap en spinazie. Bovendien is de hoeveelheid foliumzuur in geitenmelk erg laag. Als de inname van geitenmelk in plaats van koemelk weinig andere voedingsmiddelen bevat, kan een tekort optreden. Bij de behandeling is het voldoende om het dieet te reguleren en foliumzuur via de mond aan te vullen.

Gerelateerde Artikelen

Geef een antwoord

Back to top button