Gezondheid en FitnessGoede ideeën

Blijvende Relatie door Schuldgevoel, Angst, Pijn

Als je je relatie met iemand voortzet vanwege gevoelens van angst, schuld of medelijden, is het tijd jezelf af te vragen waarom je deze situatie voortzet.

Waarschijnlijk ben je niet gelukkig omdat je relatie niet gebaseerd is op liefde, hoewel het op deze manier zou moeten zijn. Soms voelen we medelijden en dit schept schuldgevoel. Deze twee vergezellen elkaar.

We kunnen ons om vele redenen schuldig voelen. De andere persoon is erg aardig en we houden van elkaar. Daarom, hoe kunnen we een relatie beëindigen en deze grote schade toebrengen aan de andere persoon?

Angst is daarentegen een ander verhaal. Op dit punt kunt u wat mishandeling en sommige angsten tegenkomen waarvoor u de relatie moet voortzetten. U kunt bijvoorbeeld lijden aan emotionele verslaving .

Als je je relatie met je partner voortzet vanwege pijn of schuldgevoel, zul je jezelf schade toebrengen

Blijvende Relatie door Schuldgevoel, Angst, Pijn Als je je relatie met je partner wilt beëindigen, maar vanwege gevoelens van pijn of schuldgevoel. Houd in gedachten dat als je de relatie voortzet, hoewel het er nu niet zo uitziet, veel schadelijker is door in de relatie te blijven.

De andere persoon verdient het niet om voor honderd procent oneerlijk te zijn. Misschien vind je het niet leuk, maar medelijden en schuldgevoel voorkomen dat je doet wat je wilt doen.

Als mensen hebben we empathie als een grote macht. Dit kan voor ons of tegen ons werken. Wanneer we onze relatie met onze partner willen beëindigen, kunnen zijn tranen en verdriet ons een slecht gevoel geven.

Dit is iets dat iedereen wil vermijden. Hoewel natuurlijk, moet je het nemen van een beslissing die beide mensen ten goede zou komen niet echt uitstellen. Hoewel we geloven dat we iets hebben verloren als we vertrekken, winnen wij en onze partner in feite vaak iets.

Gaat u door met uw partner vanwege angst?

Het is een heel andere zaak als u een relatie voortzet uit angst. Wat is de oorzaak van deze angst? Misschien hebt u laten zien dat u van plan bent te vertrekken en u bedreigd. Ben je bang dat het je fysiek kan schaden? Is dit een situatie die zich ook in uw relatie voordoet?

In dit geval kan angst voorkomen dat u actie onderneemt. Toch is erg belangrijk om de moed te vinden om een ​​einde te maken aan deze situatie. In veel landen zijn er veilige plekken voor vrouwen om hulp te zoeken in dit soort relaties. Denk eraan: de uiteindelijke beslissing is aan u.

Als angst wordt veroorzaakt door een andere reden, kan dit te wijten zijn aan emotionele afhankelijkheid. Je bent misschien bang dat je alleen zult zijn en niemand anders kan vinden.

Dit is een probleem dat veel mensen treft en waarvoor mogelijk professionele hulp nodig is. Met hulp kun je eigenlijk ontdekken dat je niemand nodig hebt om gelukkig te zijn en hoe je je relatie zonder angst kunt beëindigen.

Maak een einde aan je gezondheid

Het is belangrijk om te weten dat als je in een relatie blijft vanwege pijn, schuldgevoel of angst, je moet verlaten voor je gezondheid. In feite kan dit de gezonde manier zijn voor je relatie.

Deze drie gevoelens voeden niet alleen je problemen met je partner; de relatie zelf kan veranderen in iets heel giftigs. Dit gebeurt allemaal omdat je vermijdt alles volledig te beëindigen.

Het is vrij duidelijk dat het normaal is om pijn, schuldgevoel of angst te voelen, maar het is uw plicht om ze onder ogen te zien. Het betekent tenslotte dat je je eigen geluk en het geluk van de andere partij beperkt.

Als je je relatie met je partner voortzet vanwege medelijden, schuldgevoel of angst, denk dan aan het schadelijke gedrag van jullie beiden. In werkelijkheid zul je merken dat je meer schade berokkent aan jullie beiden.

Gerelateerde Artikelen

Geef een antwoord

Back to top button