Smartphones

Bitcoin is net aangekomen op Apple Pay

Bitcoin is net aangekomen op Apple Pay - hier leest u hoe u het kunt gebruiken

Als u een Apple Pay-gebruiker bent die na de recente stijging van uw Bitcoin en andere cryptocurrencies wilt laten uitbetalen, dan heeft BitPay het een stuk eenvoudiger gemaakt.

Het bedrijf, dat beweert ’s werelds grootste betalingsdienstaanbieder voor cryptocurrency te zijn, heeft zojuist aangekondigd dat zijn PrePaid Mastercard nu kan worden toegevoegd aan uw Apple Wallet, zodat u deze gemakkelijk in winkels en online kunt besteden via Apple Pay.

Met de kaart en de nieuwe Apple Pay-integratie kunnen klanten hun cryptocurrency onmiddellijk omzetten in dollars, die vervolgens kunnen worden gebruikt om overal te betalen waar Mastercard-betaalpassen worden geaccepteerd, wat op de meeste plaatsen is. Gebruikers met de nieuwste versie van de BitPay-app (12.1.0) zouden hun kaart meteen aan hun Apple Wallet moeten kunnen toevoegen.

Hoewel verreweg de meest prominente is, is Bitcoin niet de enige valuta die door BitPay wordt ondersteund, en klanten kunnen Apple Pay gebruiken om hun Ether, Bitcoin Cash, USD Coin, Gemini Dollar, Paxos Standard en Binance USD in te wisselen.

Als u zich niet in het Apple-ecosysteem bevindt, bent u niet vergeten. Het bedrijf zegt dat het plannen heeft om de BitPay-kaart eind volgende maand toe te voegen aan zowel Google Pay als Samsung Pay.

“We hebben duizenden BitPay Wallet-app-klanten die de BitPay-kaart gebruiken”, aldus Stephen Pair, CEO van BitPay. “Door Apple Pay toe te voegen en binnenkort ook Google en Samsung Pay, wordt het gemakkelijk en handig om de BitPay-kaart op meer plaatsen te gebruiken, van dagelijkse items tot luxe aankopen.”

Het is zeker aantrekkelijk voor mensen met veel cryptocurrency in hun portemonnee, maar met Bitcoin die gisteren naar een recordhoogte van meer dan $ 48.000 is gestegen, zullen veel investeerders proberen hun geld vast te houden om te zien hoe hoog het kan gaan.

En hoewel het idee om voor alledaagse goederen te kunnen betalen met cryptocurrency aantrekkelijk is, is het zelfs met het extra gemak van Apple Pay nog steeds niet zo eenvoudig als het gebruik van USD. De dollar is tenslotte lang niet zo volatiel als Bitcoin, waar timing alles is: de waarde die je uitbetaalt, kan binnen enkele minuten zo dramatisch veranderen dat het het verschil kan zijn tussen betalen over de kansen, of mogelijk je item voor bijna niets krijgen.

Toch is het meer goed nieuws voor cryptocurrency, die een nieuwe stijging van de belangstelling geniet dankzij Tesla’s grote investering en CEO Elon Musk’s praten over Dogecoin. Amazon zou binnenkort ook mee kunnen doen, waarbij het bedrijf op zoek is naar talent om een ​​digitaal valutaproject te lanceren.

Gerelateerde Artikelen

Geef een antwoord

Back to top button