Geen onderdeel van een categorie

Birds of Happiness Beste Locaties Voor Vogels Kijken

Het is één ding om naar verbazingwekkende gevederde wezens te kijken op de pagina’s van dikke naslagwerken of op internet, en iets heel anders om naar ontmoetingen met hen te zoeken in natuurgebieden of nationale parken over de hele wereld. Daarom is vogels kijken niet alleen een passie voor vogels kijken, maar ook een neiging om van plaats te veranderen, vaak de wildste en meest ongewone. We vertellen waar we heen moeten om zowel de mees in de handen als de kraanvogel in de lucht te fotograferen.

Llanos Orinoco, Orinocia Region, Colombia

De oostelijke vlaktes van Colombia, behorend tot het stroomgebied van de Orinoco, beslaat de regio Llanos – savanne, die tijdens het regenseizoen onder water gaat. In de wetlands nestelen zich talloze watervogels en vogels in de buurt van watervogels – allerlei eenden, reigers en aalscholvers, ibissen en lepelaars. De lokale “sterren” zijn de ooievaar yabiru, wiens hoogte 140 cm bereikt, een kalkoenachtige gehoornde palamedea met een natuurlijke hoorn aan de kruin, de unieke Orinok-gans en een echt relikwie van Zuid-Amerika – geitenin, wiens nestvogels klauwen op zijn vleugels laten groeien, zoals wat – Elke archaeopteryx uit de Jura-periode.

Seizoen: december tot april

In de lens: ongeveer 390 vogelsoorten

Daintree National Park, Queensland, Australië

Daintree-regenwouden worden beschouwd als een van de oudste ter wereld – ze zijn al meer dan 110 miljoen jaar in hun oorspronkelijke vorm. Samen met wetland-, mangrove- en steppenlandschappen herbergt de Daintree-regio meer dan de helft van de vogelsoorten die op het continent leven. Wie is er niet: van een van de kleinste papegaaien ter wereld tot de grootste broedparasiet, gigantische koekoek, van kleurrijke ijsvogels (acht van de tien Australische soorten van deze vogels leven hier) tot duiven en duiven, kleurend ruzie met een regenboog, en een gigantische helmdragende kasuaris .

Seizoen: het hele jaar

In de lens: ongeveer 430 vogelsoorten

Birds of Happiness Beste Locaties Voor Vogels Kijken

Wetenschappers argumenteren al heel lang waarom de kasuaris een geile “helm” is. Volgens één hypothese reguleert deze bizarre vogel met zijn hulp de lichaamstemperatuur.

Chobe National Park, Botswana

De oevers en moeraslandschappen van dit park zijn rijk aan watervogels en watervogels. Er zijn vooral veel kraanvogels, reigers en ooievaars, waaronder Afrikaanse maraboe. In Chobe kun je de mysterieuze witte reiger en andere lokale introverte mensen zien: de Afrikaanse voetvoeten, kijk hoe een kudde kieviten met een lange lap op de vlucht slaat en slim een ​​schreeuwende adelaar uit het water grist en als je geluk hebt, ontmoet je een gestreepte visuil. En nog steeds leven in het nationale park de geiten – in het bijzonder de wimpelgeiten of de viervleugels, die overtuigend kunnen doen alsof ze haastig worden opgeklopt – een vlieger.

Seizoen: november tot april

In de lens: ongeveer 450 vogelsoorten

La Tovar Natural Park, Nayarit, Mexico

De omgeving van de oude haven van San Blas, die ooit op harde grond stond, maar uiteindelijk omringd werd door moerassen, is een belangrijke stop op de Noord-Amerikaanse migratieroute en inheemse Penates voor tientallen inheemse vogelsoorten. Velen van hen kennen een rondleiding door de mangroven, die aan de rand van de stad beginnen. De boot glijdt onder de bogen van de groene tunnel van takken waardoor gestoorde reigers van verschillende soorten en maten verwijtend kijken. Het park is rijk aan andere watervogels – watersnip, jacan, ibis.

Seizoen: november tot april

In de lens: ongeveer 450 vogelsoorten

Birds of Happiness Beste Locaties Voor Vogels Kijken

 

Varirat National Park, Papoea-Nieuw-Guinea

De oerwouden van Nieuw-Guinea staan ​​op de tweede plaats na de regenwouden van de Amazone en de tropische wouden van Congo, en dit is een echt paradijs voor vogels kijken. Ter ere van de paradijsvogel – in het Indonesische “chendravasih” – worden een grote baai en een half eiland in het westelijke deel van Nieuw-Guinea genoemd. Van de 40-oneven soorten van deze familie, gekleed in weelderige veren, zijn er 38 Nieuw-Guinea endemisch. Het symbool van de lokale natuur is het gemakkelijkst te zien in het Varirat National Park, in de buurt van de hoofdstad van Papoea-Nieuw-Guinea, de stad Port Moresby: er is de paradijsvogel Regginova (het embleem van het eiland), evenals de kleine en prachtige paradijsvogels en de astrapie van prinses Stefania, genoemd naar Belgische monarch. Er zijn hier nog andere ornithologische wonderen – van veelkleurige fruit tortelduiven, papegaaien en kaketoes tot de spruw vliegenvanger, een van de weinige bekende giftige vogels: de huid en veren bevatten een neurotoxine, waarvan er geen tegengif is.

Seizoen: juni tot oktober

In de lens: ongeveer 500 vogelsoorten

Birds of Happiness Beste Locaties Voor Vogels Kijken

Monfrague National Park, Autonome Gemeenschap Extremadura, Spanje

Twee derde van Extremadura wordt beschouwd als een belangrijk ornithologisch gebied. En het is geen toeval dat een van de belangrijkste symbolen de witte ooievaar is, wiens nesten de daken van huizen in veel steden en dorpen van de gemeenschap sieren. In het koude seizoen trekken tienduizenden grijze kraanvogels naar weilanden tussen kurkeiken. De steppen van Extremadura worden beheerst door trappen en trappen, die vooral interessant zijn om in het voorjaar te observeren tijdens hun stroming. In de rotsachtige kloven van het Monfrague National Park worden roofvogels gehost, waaronder een witkopgier, een zwarte gier en de zeldzaamste Spaanse keizerlijke adelaar.

Seizoen: het hele jaar

In de lens: ongeveer 340 vogelsoorten

Birds of Happiness Beste Locaties Voor Vogels Kijken

Egyptische reigers, die meestal dicht bij kuddes blijven, zijn het hele jaar door te zien op de weiden van Extremadura.

Donau Delta Biosphere Reserve, Roemenië

De op één na grootste (na de Wolga) rivierdelta van Europa is een van de plaatsen met de grootste biodiversiteit ter wereld: een groot aantal watervogels vliegt hier naar de winter of om te broeden. Hier zijn de roze en gekrulde pelikaan en het kleine aalscholversnest te zien, en kolonies van de gewone lepelaar en de zeearend. In het voor- en najaar komen hier talloze eenden, kraanvogels en roofvogels bijeen, en in de winter herbergt de Donau-delta zwanen, allerlei soorten ganzen en een aanzienlijk deel van de wereldbevolking van roodhalsgans.

Seizoen: het hele jaar

Lens: ongeveer 362 vogelsoorten

Birds of Happiness Beste Locaties Voor Vogels Kijken

Monteverde Cloud Forest, Provincie Puntarenas, Costa Rica

Misschien wonen de meest opvallende vertegenwoordigers van het vogelrijk op de Costa Ricaanse Hooglanden. Mensen komen hier om de magnifieke, zoals de vlag van de tropische republiek, de magnifieke quetzal te zien – een heilig schepsel voor de Meso-Amerikaanse volkeren – evenals de minder bekende maar even extravagante familieleden van de familie van trogons. Lokale toekans, waarvan de snavel met alle tinten neon brandt, behoren zonder uitzondering tot de vorm van regenboog. Drie dozijn endemische kolibries, geschilderd in de kleuren van edelstenen en edelmetalen, vullen het palet van Monteverde aan. Het wordt ook gevonden in een troebel bos en een exotische bel met drie klokken. Deze vogel met oorbellen die onder zijn bek hangen, is een van de luidste ter wereld: zijn stem wordt een kilometer lang gedragen als een rinkelende bel.

Seizoen: april tot juli

In de lens: ongeveer 400 vogelsoorten

Birds of Happiness Beste Locaties Voor Vogels Kijken

 

Chitwan National Park, Chitwan District, Nepal

Voormalige jachtgebieden van Nepalese koningen ontvouwen zich voor de bezoeker een echt boek met jungle, savanne en wetlands. Veel trekvogels overwinteren in Chitwan, waaronder dezelfde bergganzen, die records vestigden voor vluchten op grote hoogte op weg naar het warme land en de machtige Himalaya overstaken. Inwoners van het park zijn niet minder interessant – rode ijsvogels, neushoornvogels, Indische pauwen en Javaanse maraboe, allerlei eksters en vliegenvallen, geringde papegaaien en bulbul. Een van de symbolen van Chitwan is de bedreigde kleine trap met baard.

Seizoen: oktober tot maart

In de lens: meer dan 500 vogelsoorten

Koerse Schoorwal, regio Kaliningrad, Rusland

Bijna een honderd kilometer lange strook land van 300 m tot 4 km breed scheidt de zoetwater-Koerse lagune van de Oostzee. De Koerse Spit loopt langs het hoofdpad van vogeltrekmigraties die de Baltische staten, het noordwesten van Rusland en Finland verbinden met Zuid-Europa en Afrika. In het voor- en najaar houden wetenschappers van het veldstation van de Biostation of the Zoological Institute van de Russian Academy of Sciences vliegende vogels bij – meestal vallen zangvogels in de val van ornithologen: lijsters, mezen, kuikens, koningen en yurka. De meest talrijke vogelsoort die door het Koerse Spit trekt, is de vink, of, in het Latijn, de franje. Trouwens, ter ere van hem heeft het veldhospitaal zijn naam gekregen.

Seizoen: lente en herfst

In de lens: meer dan 260 vogelsoorten

Birds of Happiness Beste Locaties Voor Vogels Kijken

Voor de blauwe vogel

Vogels kijken is geen gemakkelijke taak, vereist een grondige kennis van theorie en eindeloze praktijk, maar je kunt de basis ervan begrijpen in slechts een paar “lessen”.

Je moet beginnen met vogels kijken, evenals een nieuw leven, hier en nu – bijvoorbeeld in een nabijgelegen park, aan de oevers van een rivier of zelfs in de buurt van een stortplaats: in feite leven er veel meer vogels om ons heen dan zelfs een uitstekende student zou kunnen opsommen ‘De wereld om ons heen.’

Het belangrijkste hulpmiddel zal in eerste instantie aandacht zijn voor de natuur, je eigen visie en gehoor.

Hoe meer je merkt, hoe meer je wilt overwegen, zodat de natuurlijke optiek moet worden versterkt met een goede verrekijker (8-10x is genoeg).

Je hebt ook referentiegidsen nodig, ook in de vorm van aanvragen, voor vogels uit de regio waar je je observaties gaat uitvoeren. Bijvoorbeeld de Collins Bird Guide en de Merlin Bird ID, de online determinant van Birds of Russia (er is ook een appendix) en de Field Atlas-determinant van vogels, vogelnesten en vogelstemmen uit centraal Rusland.

Het is de moeite waard om jezelf te bewapenen met een voicerecorder voor het opnemen van vogelstemmen, evenals een camera en een goede cameratelefoon. De resultaten van de “expedities” – het aantal geziene vogels, hun kenmerken en gedrag – worden gedetailleerd vastgelegd in velddagboeken (inclusief in een elektronische database via de Bird Record-applicatie).

Birds of Happiness Beste Locaties Voor Vogels Kijken

 

Een heldere outfit van rode ibis is te danken aan zijn dieet – deze vogel eet schaaldieren die rijk zijn aan caroteen

Door je verzameling te verrijken, naar de stemmen van verschillende vogels te luisteren, hun gewoonten te bestuderen en speciale literatuur te lezen, kun je serieus vooruitgang boeken in het begrijpen van het vogelrijk.

Beginnende vogelaars moeten excursies maken in het gezelschap van professionele ornithologische gidsen en deelnemen aan thematische safaritochten die over de hele wereld plaatsvinden.

“Het is het beste om vogels te observeren in de ochtend en bij mooi weer, en aan de grenzen van ecosystemen – aan de randen van het bos of aan de oevers van de rivier”, Zegt Andrei Kamenev, vogelwacht en hoofdfotograaf voor National Geographic Russia.

“In de middaghitte of in warme landen van de vogels blijkt het goed te zien in de buurt van kunstmatige feeders en drinkbakken. Maar als je onderweg een nest of een kuiken tegenkomt, raak ze dan in geen geval aan of probeer te ‘redden’ – het is beter om deze plek zo snel mogelijk te verlaten. Kies voor foto’s een camera met een goede telelens (bij voorkeur met een brandpuntsafstand van 300-400) en stabilisatie. ”

Birds of Happiness Beste Locaties Voor Vogels Kijken

Zit op de staart: één vogels kijken

  • In Colca Canyon in Peru stijgen Andescondors op ooghoogte van de waarnemer. Seizoen: maart – juni.
  • Aan de kust van Zuid-Afrika en Namibië en de naburige eilanden leeft een spectaculaire pinguïn. De gemakkelijkste manier om deze vogels te leren kennen, is in Simons Town, vlakbij Kaapstad, in een natuurreservaat tussen de rotsen op Boulders Beach. Seizoen: maart – mei (piek uitkomen).
  • IJslandse doodlopende kolonies zijn goed voor meer dan 60% van de wereldbevolking van deze mooie vogels. Tijdens het nestelen van papegaaiduikers is het het gemakkelijkst te zien op de rotsen van Lautrabjarg – in het meest westelijke punt van IJsland. Seizoen: juni – september.
  • Op de Galapagos-eilanden nestelt Ecuador ongeveer de helft van ’s werelds blauwvoetgenten, bekend om zijn grappige uiterlijk en gewoonten. De grootste kolonie leeft op het eiland Simor-Norte. Seizoen: juni – augustus.

Birds of Happiness Beste Locaties Voor Vogels Kijken

  • Op het noordelijke eiland Hokkaido staat de roodgekroonde kraanvogel, een van de symbolen van het land van de rijzende zon. In Akan National Park is het gebruikelijk om deze vogels in het koude seizoen te bekijken en hun paringsdans in de sneeuw te bewonderen. Seizoen: januari – februari.
  • De omgeving van de stad Oulu in Finland staat bekend om de diversiteit van de uilenfamilie. Er zijn hier acht soorten – van de corpulente baarduil tot de miniatuur musuil. Seizoen: april – mei.
  • Stuart Island is een van de weinige plaatsen in Nieuw-Zeeland met optimale leefomstandigheden voor de vliegende kiwivogel, het nationale symbool van het land. Inwoners van het eiland zijn twee endemische ondersoorten van bruine kiwi, de grootste van zijn glorieuze vertegenwoordigers. Seizoen: september – mei.
  • In de Franse Camargue, in het ornithologisch park Pont de Guo, in de kwelders van een van de grootste rivierdelta’s van Europa, ‘grazen’ roze flamingo’s vrijelijk. Er werd een speciaal pad aangelegd om ze te observeren. Seizoen: het hele jaar door.

Benthe de Leeuw

Benthe, ik schrijf al heel lang nuttige en gezondheidsartikelen. Ik weet dat redacteur zijn van Plezier.net echt een voorrecht is.

Gerelateerde Artikelen

Geef een antwoord

Back to top button