Goede ideeënGezondheid en Fitness

Ben je Logisch of Intuïtief?

Wanneer u een onmiddellijke beslissing neemt, handelt u mogelijk met wat uw gevoelens u vertellen. Of je bent een logische persoon die probeert na te denken over de oorzaken en gevolgen bij het nemen van een beslissing. Dus, bent u logisch, intuïtief ? Lees verder om erachter te komen.

Intuïtieve besluitvorming over mensen en redelijke mensen

In feite is het verschil tussen intuïtieve en logische mensen niet strikt gescheiden. Dus dat betekent dat we allemaal soms met intuïtie kunnen handelen, en de meesten van ons proberen het te begrijpen zonder een beslissing te nemen over onze problemen en beslissingen.

Maar sommige mensen hebben meer kans om plotselinge beslissingen te nemen dan anderen. Sommige mensen handelen voorzichtig, meten en maaien gebeurtenissen voordat ze beslissingen nemen of bewegen; sommigen gebruiken hun intuïtie vaker bij hun beslissingen.

Dit gedrag is gerelateerd aan je persoonlijkheid. Er is echter een interessant punt om te weten dat niet altijd volledig onredelijk is om met gevoelens te beslissen .

Volgens experts nemen we veel beslissingen met onze gevoelens en intuïtie. Maar deze gevoelens en intuïtie kennen ons niet zonder reden. In het artikel zullen we uitleggen wat we bedoelen.

1. Mensen die bewegen met intuïtie

Ben je Logisch of Intuïtief?

Intuïties, gevoelens, emoties … We weten allemaal wat ze zijn. Soms vertellen ze ons welke kant we op moeten bij het nemen van een beslissing. Iemand zal bijvoorbeeld niet goed voor u zijn en u moet er vanaf blijven.

De meesten van ons negeren deze intuïties omdat ze niet afkomstig zijn van ons verstandige besluitvormende lichaam hersenen . Maar de waarheid is niet zo. Intuïties zijn snelle implicaties die we maken op basis van onze ervaring en persoonlijkheid.

Alles ervaren in het leven speelt zich af in ons geheugen met de emoties die het ons geeft. Als gevolg hiervan geeft u, wanneer u een stimulans tegenkomt, plotseling suggesties zoals ‘Doe dit, ga deze kant op, kies deze persoon, neem dit risico’ … Deze gevoelens zijn in feite de spiegel van de beslissingen die u hebt genomen. Het is ook gerelateerd aan je persoonlijkheid.

2. Logische mensen

Ben je Logisch of Intuïtief?

Logisch denken; wat we hebben verworven op manieren die we kunnen zien, aanraken, vergelijken, lezen; is de manier waarop we denken met de informatie die we bewust hebben verzameld.

Logische mensen nemen langzamere beslissingen. Ze kunnen op deze manier handelen, niet omdat ze minder weten, maar misschien omdat ze een beetje onzeker of misschien een beetje meer doordacht zijn.

Soms is dit een goede zaak; Omdat nadenken over de mogelijke gevolgen en implicaties voordat u een beslissing neemt, u in staat stelt om ‘kwaliteitscontrole’ uit te voeren. Logische mensen zijn bang om fouten te maken en werken altijd naar het juiste antwoord en de beste beslissing.

Bijgevolg zijn logische mensen voorzichtiger; maar het kan langer duren voordat dergelijke mensen beslissingen nemen. Bovendien is het soms mogelijk om situaties tegen te komen waarin het niet mogelijk is om alle informatie over die beslissing te hebben voordat u een beslissing neemt.

Bijvoorbeeld, voordat u besluit verliefd te worden op een persoon, kunt u niet alles over hem weten. Omdat liefde plaatsvindt zonder te luisteren naar oorzaak en gevolg, en zoveel mensen zijn eigenlijk intuïtief . Emoties zijn altijd sterker dan logica. En mensen zijn puur emotionele wezens.

Het is het beste om een ​​evenwicht te vinden tussen intuïtie en logica. Het is net zo belangrijk als geen haast hebben bij het nemen van een beslissing, en heel voorzichtig zijn en niet lang proberen na te denken. Zelfvertrouwen komt voort uit de problemen van het bestaan ​​.

Daarom is het belangrijk om een ​​evenwichtige koppeling tussen deze twee situaties tot stand te brengen. Ben je het eens met ons artikel? Dus hoe zie je jezelf? Handel je intuïtief of ben je logisch?

Ben je Logisch of Intuïtief?

Gerelateerde Artikelen

Geef een antwoord

Back to top button