Reizen

Belgisch Bedrijf biedt Onbeperkt Betaald Verlof voor Zijn Werknemers

Een Belgisch bedrijf genaamd Jonckers, dat op kunstmatige intelligentie gebaseerde vertaalsoftware produceert, heeft vakantielimieten voor zijn werknemers opgeheven. 172 werknemers in 10 verschillende landen kunnen zoveel betaald verlof krijgen als ze willen. Op deze manier streeft Jonckers ernaar getalenteerd personeel te behouden in een branche waar de concurrentie erg hoog is.

Belgisch Bedrijf biedt Onbeperkt Betaald Verlof voor Zijn Werknemers

Volgens de publicatie La libre, gepubliceerd in België, begon het bedrijf Jonckers voor het eerst met het beoefenen van onbeperkte vakanties in zijn filiaal in Tsjechië sinds het begin van het nieuwe jaar.

CEO Geo Janssens zei dat deze praktijk tegen juni zal worden geïmplementeerd in alle vestigingen in 10 afzonderlijke landen. Zo zullen 172 werknemers van het bedrijf zoveel betaald verlof kunnen krijgen als ze willen.  Volgens het bedrijf is het doel van deze praktijk om het welzijn op de werkplek te verbeteren, langdurig verzuim te elimineren en ook werknemers aan te trekken die moeilijk te vinden zijn op de arbeidsmarkt. Janssen, CEO van Yonkers, zegt dat het voor hen moeilijk is om werknemers te vinden, soms zelfs voor 400.000 euro per jaar, en ze willen de zakelijke omgeving aantrekkelijk maken met een onbeperkt vakantiesysteem.

Het idee van onbeperkt betaald verlof werd voor het eerst geïmplementeerd bij Netflix in 2014.

15 werknemers van een communicatiebureau genaamd Marbles in Antwerpen, België, hebben sinds 2016 ook onbeperkte vakantiemogelijkheden.

Tim Bergmans van Marbles zegt dat met deze praktijk werknemers nu geen teldagen meer hebben voor de vakantie, geen onnodige stress ervaren wanneer ze voor hun zieke kind thuis moeten blijven of aan de deur van de school moeten wachten.

Volgens het leiderschap van het Belgische bedrijf leidt een dag van onbeperkt betaald verlof ertoe dat werknemers ‘mentaal rusten’. Dit verhoogt op zijn beurt de productiviteit en de motivatie van medewerkers.

Gerelateerde Artikelen

Geef een antwoord

Back to top button