BorduurwerkBreien en haken

Bead Worktechniek Voor Beginners

Hoe mooi kralenwerk ziet eruit! Het glanst en glinstert als een juweel! Telkens als ze zulke borduursels zien, zuchten ondervrouwen met bewondering. Het is nodig – zo’n schoonheid en hoeveel arbeid er wordt geïnvesteerd. Maar degenen die al hebben geprobeerd met kralen te borduren, zijn zich terdege bewust – kralenborduren is veel eenvoudiger dan traditioneel borduren met gekleurde draden. Geloof niet? Probeer dan zelf de kralenborduurtechniek – het zal u aangenaam verrassen!

Materialen en gereedschappen voor borduren

Maar voordat we beginnen, laten we eerst alles wat we nodig hebben om aan de slag te gaan:

  • de daadwerkelijke kralen (we hebben je al verteld hoe je deze moet kiezen);
  • speciale kralennaald;
  • dunne draad (geschikt voor monofilament of draden van lavsan);
  • een kleine kop of schotel voor het gemak van het werken met kralen;
  • schaar;
  • hoepel (bij voorkeur rechthoekig);
  • stof
  • patroon voor borduurwerk.

Als u een ervaren borduurster bent en weet hoe u een canvas moet hanteren, kunt u een kleine eenvoudige omtrek en een gedeelte van een canvas voorbereiden om te testen. Tegelijkertijd moet de canvascel even groot zijn als de grootte van één kraal.

Naden van kralen

De techniek van borduren met kralen is niet zo ingewikkeld als het lijkt. Strikt genomen worden bijna alle kraalnaden gemaakt op basis van twee eenvoudige naden die je op de basisschool hebt geleerd in arbeidslessen – “vooruit de naald” en “terug de naald”. Dit zijn de basistechnieken voor borduren met kralen, en zelfs beginners weten hoe ze deze stap voor stap moeten uitvoeren. Probeer het, het is heel eenvoudig.

‘Stuur de naald door’ en “Terug naar de naald” bij het naaien van kralen verschillen ze alleen doordat één kraal op de draad moet worden geregen.

Bead Worktechniek Voor Beginners Bead Worktechniek Voor Beginners

Voorwaartse naald- en achternaaldtechnieken

Voor borduren kraal oppervlak er worden lange steken gebruikt, waarop meerdere kralen tegelijk worden geplaatst.

Bead Worktechniek Voor Beginners

Borduurkraal oppervlak

Bevestigde zoom Perfect voor het borduren van krullen. Een geschikte lengte van de kralendraad wordt vastgezet met onopvallende kleine steekjes die tussen de kralen doorgaan.

Bead Worktechniek Voor Beginners

Bevestigde zoom

Voor borduurpatronen gebruikt monastieke naad, wat bij nadere beschouwing niets meer is dan de bekende halve kruisborduursters.

Bead Worktechniek Voor Beginners

Monastieke naad

We beginnen te borduren!

Dus hebben we de materialen en gereedschappen voorbereid, we hebben het bedacht met kraalnaden. Nu moet je proberen te borduren. De techniek van borduren met kralen voor beginners is niet zo ingewikkeld, dus stem onmiddellijk af op positief. Breng de tekening over op de stof, leg het diagram voor je neer. Bevestig de stof en het canvas, indien nodig, aan de borduurring. Leg kleurrijke kralen voor je neer. En ga aan het werk.

Als uw tekening gratis is, kunt u deze overal beginnen. Als u een rond motief zoals een bloem of een mandala borduurt, gebruik dan de vereenvoudigde cirkeltechniek van borduren met kralen. Als u borduurt volgens het patroon, plaatst u de kralen, zoals bij normale kruissteek – de een na de ander. Probeer de draad niet te strak aan te trekken, zodat het borduursel niet scheef komt te staan. Nette, niet te strakke en niet te losse genaaide kralen – dit is de basisvoorwaarde voor uw eerste borduurwerk.

Voor de schoonheid van je eerste geborduurde foto kun je niet alleen kralen gebruiken, maar ook kleine kralen, pailletten, strass-steentjes – in het algemeen alles wat je maar kunt bedenken om je eerste meesterwerk aan te vullen. Om de techniek van borduren met kralen onder de knie te krijgen, is deze eenvoudige workshop genoeg voor jou – je eerste kralenmeesterwerk.

Broche “Uil”

Bead Worktechniek Voor Beginners Bead Worktechniek Voor Beginners Bead Worktechniek Voor Beginners Bead Worktechniek Voor Beginners

Broche “Goudvink”

Bead Worktechniek Voor Beginners

Wat volgt er?

Als je leert hoe je kralen prachtig kunt naaien, kun je kleding gaan versieren met kralen – bijvoorbeeld een oude spijkerbroek, een saaie witte blouse, zelfs een warme jas. En als je wilt, kun je verschillende kralenschilderingen voor thuis en voor vrienden borduren.

Bead Worktechniek Voor Beginners Bead Worktechniek Voor Beginners Bead Worktechniek Voor Beginners

Bead Worktechniek Voor Beginners Bead Worktechniek Voor Beginners Bead Worktechniek Voor Beginners

Benthe de Leeuw

Benthe, ik schrijf al heel lang nuttige en gezondheidsartikelen. Ik weet dat redacteur zijn van Plezier.net echt een voorrecht is.

Gerelateerde Artikelen

Geef een antwoord

Back to top button