Technologie

Basisprincipes van architectuur in de oudheid

De oorsprong en basisprincipes van architectuur dateren uit de oudheid. Voor jullie hebben we onderzocht hoe architectonische constructies in de oudheid werden gemaakt en hun reflecties op vandaag. Aangename lezingen.

  • Het is gebaseerd op Architectuur, Orde, Ordening, Harmonie, Conformiteit en Economie.
  • Orde brengt een symmetrische harmonie in de verhoudingen van allen, met aandacht voor elk onderdeel van een werk. Het is een aanpassing op basis van hoeveelheid. Hiermee bedoel ik de selectie van modules uit de secties van het werk en de creatie van allemaal op basis daarvan. De opstelling omvat het plaatsen van de elementen op hun juiste plaats en het elegante effect dat wordt gecreëerd als resultaat van aanpassingen die zijn aangebracht in overeenstemming met de aard van het werk. De uitdrukkingsvormen zijn: plattegrond, uitzicht en perspectief. De plattegrond wordt gemaakt door de omtrek van de vlakke oppervlakken te verkrijgen die zijn gemaakt met het juiste en continue gebruik van de liniaal en het kompas. Uiterlijk is een afbeelding van de gevel van een gebouw correct getekend en loodrecht op de verhoudingen van het ontworpen werk. Perspectief is een methode om een ​​gevel te schilderen waarvan de randen naar achteren divergeren en waarbij alle lijnen samenkomen in het midden van de cirkel. Alle drie komen voort uit verbeelding en uitvinding. De verbeelding is een zorgvuldige reflectie en een waakzame observatie die men richt op de uitwerking van zijn plan. Uitvinding daarentegen is de oplossing van complexe problemen en de ontdekking van nieuwe principes met een briljante geest en creativiteit. Dit zijn de secties die onder de verordening vallen.

Basisprincipes van architectuur in de oudheid

  • Harmonie is de schoonheid en geschiktheid in de setting van items. Dit gebeurt wanneer de elementen van een werk zich op een hoogte bevinden die geschikt is voor hun breedte, een breedte die geschikt is voor hun lengte, kortom wanneer ze volledig symmetrisch zijn.

Basisprincipes van architectuur in de oudheid

  • Mijn mening is de verbinding tussen de verschillende elementen van het ontwerp en het geheel, volgens een element dat is gekozen als de juiste harmonie en criterium tussen de elementen van een werk. In het menselijk lichaam is er een soort symmetrische harmonie tussen de onderarm, voet, handpalm, vinger en andere kleine ledematen; Hetzelfde geldt voor perfecte structuren. In tempels wordt mijn blik berekend op basis van de dikte van een kolom, de drievoudige groef (triglyph) of zelfs een module, ballistae, op schepen, de afstand tussen schoppen en andere dingen, verschillende elementen.

Klik om ons geschiedenisonderzoek te bereiken

Basisprincipes van architectuur in de oudheid

  • Conformiteit is de perfectie van stijl die optreedt wanneer een werk vakkundig en volgens geldige principes wordt gedaan. Het komt voort uit traditie, gebruik en natuur. Het belang van traditie kan worden gezien in de hypaethrale structuren die zijn gebouwd ter ere van de Jupiter van de bliksem, de lucht, de zon of de maan: want dit zijn de goden wiens verschijningen we waarnemen wanneer de lucht helder en onbewolkt is. De tempels van Minerva, Mars en Hercules moeten een Dorische vorm hebben; want de dappere kracht van deze goden maakt elegantie volkomen ongeschikt in hun huis. In de tempels van Venus, Flora, Proserpine, Bronwater en Nimfen is het bijzonder belangrijk om de Korinthische orde te gebruiken, omdat het deze elegante godinnen de nodige harmonie geeft met fijne lijnen, bloemen, bladeren en spiraalvormige ornamenten. Tempels die in Ionische volgorde zijn gebouwd voor goden als Juno, Diana en Bacchus, weerspiegelen de combinatie van de starheid van de Dorische orde en de elegantie van de Korinthische orde, in overeenstemming met de middenpositie van deze goden.

Onze artikelen over oude goden kunnen u interesseren

Basisprincipes van architectuur in de oudheid

  • Conformiteit is het resultaat van het gebruik van elegante binnenplaatsen die gebouwen met een prachtig interieur waardig zijn; omdat het uiterlijk van de prachtige gebouwen met lage en slechte ingang niet passend is. Evenzo, wanneer de buitenste delen worden aangebracht op de kroonlijst van een Dorisch hoofdgestel of wanneer de drievoudige groeven worden geplaatst op een Ionisch hoofdgestel op de kussenvormige koppen van de kolommen, zal het uiterlijk verslechteren omdat de kenmerken van een bestelling die zijn afgehandeld lange tijd niet worden nageleefd.

Basisprincipes van architectuur in de oudheid

  • Ten slotte, als we bijvoorbeeld alle heiligdommen selecteren, vooral de plaatsen waar kleine tempels voor de goden van Aesculapius en Gezondheid, die verondersteld worden te worden genezen door hun genezende krachten, uit gezonde gebieden met geschikt bronwater, zal de geschiktheid zijn afhankelijk van natuurlijke oorzaken. Omdat wanneer zieke lichamen die uit een ongezonde omgeving komen, worden gewassen met het geneeskrachtige bronwater van een gezonde plek, ze sneller van hun ziekten zullen worden gezuiverd. Als gevolg hiervan zal de waardigheid van de god toenemen en zal hij een meer prestigieuze positie bereiken vanwege de kenmerken van de regio. Er is een natuurlijke geschiktheid om oosters licht te gebruiken in slaapkamers en bibliotheken, westers licht voor baden en winterkamers in de winter, en noorderlicht op plaatsen waar regelmatig licht nodig is met fotogalerijen – omdat dit deel overdag niet te licht of donker is omdat het niet wordt beïnvloed door de richting van de zon.

Onze artikelen over oude architectuur kunnen u interesseren

Basisprincipes van architectuur in de oudheid

  • Economie omvat het juiste gebruik van materialen en land, evenals de conservatieve en verstandige kosten van bouwwerkzaamheden. Dit kan in de eerste plaats worden bereikt als de architect vermijdt om dingen te vragen die niet zonder kosten kunnen worden gevonden of gedaan. Er is bijvoorbeeld niet overal een overvloed aan haardzand, puin, sparren, dennen en marmer; Het is moeilijk en kostbaar om ze allemaal van verschillende plaatsen te krijgen. Waar geen steengroeve is, moeten we profiteren van de soorten zand die door beken of zee worden aangevoerd; het ontbreken van een dennenboom kan worden gecompenseerd door cipressen, populieren, iep of dennen te gebruiken; We moeten op dezelfde manier andere problemen oplossen.

Basisprincipes van architectuur in de oudheid

  • De tweede fase van de economie wordt bereikt wanneer we verschillende soorten woningen moeten ontwerpen die geschikt zijn voor gewone huiseigenaren, de rijken of hooggeplaatste hoogwaardigheidsbekleders. Waar een huis in de stad beslist een bepaald type gebouw vereist, zal een andere constructie worden toegepast in landelijke herenhuizen waar producten worden opgeslagen; Dit zal anders zijn voor de geldschieters, en anders voor de rijken en luxe; De huizen van de strijdkrachten die de natie leiden met hun beslissingen, moeten ook worden gebouwd op basis van hun speciale behoeften. Kortom, het juiste type economie moet worden gevolgd terwijl er voor elk van de klassen huisvesting wordt gemaakt.

Basisprincipes van architectuur in de oudheid

Gerelateerde Artikelen

Geef een antwoord

Back to top button