Warning: Constant WP_MEMORY_LIMIT already defined in /home/plezier/public_html/wp-config.php on line 87
Athens Museum Guide: Athene van museum tot museum | Plezier.net
ReizenCultuur reizen

Athens Museum Guide: Athene van museum tot museum

Cultuur is ongetwijfeld het sterkste verkoopargument van Athene, ze hebben het niet mis … De oude stad is al duizenden jaren bekend en bekend van kunst, wetenschap, filosofie, mythologie, theater en democratie, en dit verbijsterende erfgoed wordt veilig tentoongesteld in talloze musea vandaag. Verschillende maten en kwaliteiten, maar ze hebben allemaal hun eigen charme en aantrekkingskracht.

Als je de hoofdstad van Griekenland bezoekt, zijn hier de musea die je niet mag missen.

Akropolismuseum

Athens Museum Guide: Athene van museum tot museum
Akropolismuseum, vijf kariatieten uit de Erechtheion-tempel

Het Akropolismuseum, een van de belangrijkste musea in de culturele wereld van de Griekse hoofdstad en een van de belangrijkste musea ter wereld, ontvangt jaarlijks meer dan 1,5 miljoen bezoekers. Alle artefacten van de Akropolis – eigendom van Griekenland – worden tentoongesteld onder het dak van dit museum, verdeeld in vijf historische periodes. Volgens de architecten van het museum, Bernard Tschumi en Michalis Photiadis, dient de “georganiseerde eenvoud” van het gebouw de gevoelens en geesten van bezoekers om zich op kunstwerken te concentreren. U kunt genieten van misschien wel de heerlijkste koffie of snack in Athene in het balkoncafé op de heilige rots.

Nationaal Archeologisch Museum

Het Nationaal Archeologisch Museum, dat de grootste en belangrijkste vondsten van Griekenland uit de Neolithische periode, Bronstijd, Cycladische, Myceense en Romeinse tijd bevat, is ongetwijfeld gehuisvest in een prachtig neoklassiek gebouw. De vijf permanente collecties van het museum bestaan ​​uit duizenden prachtige objecten waarvoor u urenlang moet genieten van de schoonheid van de oude Griekse wereld. Vergeet voordat u vertrekt niet een koffiepauze te nemen in het prachtige café van het museum met een tuin, omgeven door sculpturen, citroen- en olijfbomen.

Byzantijns en christendommuseum

Een van de topattracties in de wijk Kolonaki, het Byzantijnse en Christelijke Museum, is gehuisvest in een charmant herenhuis met een natuurlijke binnenplaats, ooit eigendom van de hertogin van Plaisance, de Frans-Amerikaanse aanhanger van de Griekse onafhankelijkheid. Uw bezoek hier betekent een meeslepende visuele wandeling door de Byzantijnse en middeleeuwse tijden van het leven, tradities en vooral religie, vergezeld van de afbeelding van vele iconen en fresco’s.

Nationaal museum voor hedendaagse kunst

Een van de meest besproken culturele locaties van Athene, het Nationaal Museum voor Hedendaagse Kunst, heeft eindelijk een vaste plek gevonden in een indrukwekkende oude brouwerij en is net begonnen met werken. Als er iets is dat de moeite waard is om te bezoeken, is het genieten van hedendaagse kunst in een stad met de overgrote meerderheid van kunstvoorwerpen uit de antieke wereld. In 2017, een van ’s werelds toonaangevende evenementen voor hedendaagse kunst – Documenta 14 tentoonstelling – gedeeltelijk hier gerealiseerd.

Athens Museum Guide: Athene van museum tot museum
Documenta 14 tentoonstelling in het Nationaal Museum voor Hedendaagse Kunst in Athene

Cycladisch kunstmuseum

Als je enige tijd op een van de Cycladen bent geweest, heb je waarschijnlijk platte marmeren beeldjes in Cycladische stijl ontmoet. Twee onderling verbonden gebouwen van het Cycladic Art Museum, BC. Het biedt de mogelijkheid om de schitterende Griekse beschaving van het 3e millennium voor Christus te bestuderen. U kunt prachtige souvenirs en geschenken kopen uit de uitgebreide collectie replica-sculpturen in de winkel, en genieten van snacks waardoor u zich de Cycladische voelt in de eigentijdse sfeer van het onlangs gerenoveerde café.

Athens Museum Guide: Athene van museum tot museum
BC in het Museum voor Cycladische Kunst. 5e eeuws bronzen hoofd

Benaki Museum

Het is eigenlijk een complex van vijf mooie musea. Het Benaki Greek Culture Museum, gevestigd in een neoklassiek gebouw in Kolonaki, het stadscentrum, neemt je mee op een reis door de Griekse geschiedenis van de oudheid tot Byzantium en het midden van de 20e eeuw met zijn grote en goed georganiseerde collectie. Het industriële Pireos Annexe, waar hedendaagse en internationale kunsttentoonstellingen worden gehouden, heeft een van de beste museumwinkels in de stad.

Nationaal Historisch Museum

Gelegen in het eerste parlementsgebouw van Griekenland, beslaat de collectie van het Nationaal Historisch Museum de periode van de ineenstorting van het Byzantijnse rijk in 1453 tot de Griekse Onafhankelijkheidsoorlog in 1821, toen het brak met de Ottomaanse overheersing. Het is moeilijk om Theodoros Kolokotronis, een van de leidende leiders van die periode, niet te zien op het indrukwekkende ruiterstandbeeld recht voor de ingang van het museum.

Museum voor islamitische kunst

Athens Museum Guide: Athene van museum tot museum
Schitterende juwelen en dolken in het Museum voor Islamitische Kunst

Het Museum voor Islamitische Kunst, onderdeel van het Benaki-netwerk, is een buitengewone poging om islamitische kunst te laten zien in een van de overwegend christelijke landen van de westerse wereld, en een ietwat onverwachte ervaring voor degenen die de stad bezoeken. Zorgvuldig geselecteerde keramiek, textiel, tapijten en andere schatten uit de 12e tot de 19e eeuw worden op de meest interessante manier tentoongesteld. Mis het mooie café op het dak met zijn indrukwekkende muurdecoratie met palmbomen niet, tegen het panoramische uitzicht op de oude Kerameikos-begraafplaats.

Stadsmuseum van Athene

Het Stadsmuseum van Athene, gevestigd in de voormalige residentie van Otto en koningin Amalia, de eerste koning van Griekenland, vertelt het verhaal van de stad sinds het in 1834 de hoofdstad van Griekenland werd. Hoogtepunten zijn onder meer de restauratie van typische Atheense gezinswoningen in de afgelopen twee eeuwen. Het café in zijn rustige en koele tuin biedt meer dan een gastronomisch restaurant, het is inderdaad de perfecte plek voor een drankje en diner, zelfs nadat het museum is gesloten.

Athens Museum Guide: Athene van museum tot museum
Vintage gevechtsvliegtuigen op de binnenplaats van het Oorlogsmuseum van Athene

Oorlogsmuseum

Een interessant contrast met de prachtige artistieke instellingen van Athene, het oorlogsmuseum is gewijd aan de nu moeilijke tijden van Griekenland. Allerlei oorlogsmemorabilia, van het Myceense tijdperk tot heden, worden tentoongesteld, waaronder verschillende oude gevechtsvliegtuigen die op de binnenplaats zijn opgesteld. De exposities zijn niet alleen een bron van voedsel voor oorlogsliefhebbers, maar ook voor vredeliefhebbers.

 

De 15 meest ontzagwekkende nationale parken in Europa

Gerelateerde Artikelen

Geef een antwoord

Back to top button