AnimeDesign

Animatie Ideeën en Inspiratie

Dus je wilt een animatie maken. Werkelijk? Ben je kwaad? Het duurt eeuwen. Bovendien is al het werk naar het buitenland gegaan. Het is sowieso geen goede baan. Stop onmiddellijk met het lezen hiervan en zweep jezelf met berkentakjes totdat je heel, heel erg spijt hebt. Nog aan het lezen? Goed. Vergeet de nee-zeggers, we zijn er maar één keer, dus laten we iets creatiefs doen. In deel een van deze flirt met animatie ga ik kijken hoe je aan de slag kunt gaan met animatie, met de nadruk op het genereren van ideeën. Animatie is een van de meest lonende kunstvormen, die een samenspel creëert tussen de vaardigheden en creativiteit van een beeldend kunstenaar en de precisie en dynamiek van een filmmaker; het is het beste van twee werelden. Het doel van deze tweedelige serie is om u praktische hints en tips te geven om te beginnen met creëren vanaf de zeer vroege stadia in deel één tot de daadwerkelijke creatie en mechanica in deel twee. En wie ben ik? Nou, ik ben de helft van het animatieteam The Brothers McLeod – we schrijven, regisseren, animeren, maken muziek en doen zelfs gekke voice-overs.

1 Waarom animatie?
De eerste vraag moet zijn: waarom animatie? Waarom wil je een animatie maken in plaats van een film, toneelstuk, boek, stripverhaal of zelfs een obelisk? Toen we begonnen, kregen we wat wijs advies van de nu helaas vertrokken scriptredacteur, Jim Campbell. We hadden hem een ​​aantal geanimeerde komedieschetsen gestuurd, en hij wees erop dat een flink aantal ervan vrij goedkoop in live-actie kon worden opgenomen. Dat was een goed punt. Animatie kost tijd. Aangezien je alles uit de kast haalt wat er in de wereld van je film bestaat, kun je er net zo goed gebruik van maken. Heb niet alleen pratende hoofden. Vuur je personages de ruimte in, hak alleen hun armen af ​​om ze terug te laten groeien en geef ze een huis zo groot als de maan. Ga verder.

Animatie Ideeën en Inspiratie

Animatie Ideeën en Inspiratie

2 ideeën te koop
Douglas Adams, auteur van de Hitchhikers Guide to the Galaxy werd vaak gevraagd: ‘Waar haal je je ideeën vandaan?’ Blijkbaar was zijn gebruikelijke antwoord: “Een klein postorderbedrijf in Indiana.” Helaas heeft hij de naam van het bedrijf nooit bekendgemaakt en daarom moeten we ergens anders zoeken. Lees, kijk films en tv, maak wandelingen in het land, rijd in de auto zonder muziek te hebben, chat met vrienden, gebruik stumbleupon.com. Stel jezelf zoveel mogelijk bloot en kijk wat er in je opkomt. Dat is eigenlijk alles. Nee echt.

Animatie Ideeën en Inspiratie

Animatie Ideeën en Inspiratie

Animatie Ideeën en Inspiratie

3 De Ideeënkamer
Dus je hebt wat ideeën. Is het al tijd om te beginnen met animeren? Nee. Dit is de klassieke fout die we allemaal maken. Je hebt een idee. Je wilt het zo snel mogelijk zien, dus ga je gang en maak het en ga dan zitten en vraag je af waarom het niet werkt. Whoa daar! Neem eerst uw idee mee naar de Ideeënkamer. Alles mag hier. Neem je idee en bedenk alle mogelijkheden. Het helpt om iemand anders te hebben om met ideeën te stuiteren (zoals een broer bijvoorbeeld). Hou je niet in. Bekritiseer niet. Dat komt later. Als je bang bent dat iets een domme suggestie is, maak je je al snel zorgen dat al je ideeën stom zijn en stop je met het voorstellen van iets en stop je met het hebben van ideeën. Je zult jezelf uiteindelijk weer met berkentakjes slaan.

Animatie Ideeën en Inspiratie

Animatie Ideeën en Inspiratie

4 Tekeningen
Dit is een artikel over animatie en niet alleen over het bedenken van ideeën, dus je moet ook wat potloden en kleurpotloden kopen. Vorig jaar ontwikkelden mijn broer Greg en ik een idee voor een geanimeerde komedie van een half uur. We zaten drie dagen tegenover elkaar en maakten elkaar aan het lachen. Ik schreef namen, ideeën voor verhalen, karakterprofielen, details over locaties op, terwijl Greg nog meer krabbelde en krabbelde en krabbelde totdat we een grote stapel illustraties hadden. Greg schetst en tekent altijd. Als we op zoek zijn naar een personage voor een van onze films, graven we vaak zijn schetsboeken uit en bladeren we door naar iemand op de pagina’s. We vinden altijd een personage dat precies goed is. Ze hebben gewoon geduldig op ons gewacht om ze te vinden.

Animatie Ideeën en Inspiratie

Animatie Ideeën en Inspiratie

5 Ga naar het einde
Je hebt geen script nodig. En storyboarding is een grote geeuw. Ga gewoon naar de animatie. Het komt goed. Kan zijn. Waarschijnlijk niet. Als je iets experimenteels of een bewustzijnsstroom maakt, is het misschien leuk om te zien wat je bedenkt door gewoon te beginnen met animeren. Dat kan werken. Soms, als het verhaal erg kort is, zoals een clip voor YouTube, dan zit je misschien ook goed. Zowel onze 15 seconden Homer’s Odyssey als onze virale korte Spamland werden in één dag gemaakt. We hadden het idee, maakten een ruw plan, Greg tekende de personages en achtergronden, we namen stemmen op en animeerden de films. Spamland had meer dan 700.000 weergaven. Dus het kan werken.

Animatie Ideeën en Inspiratie

Animatie Ideeën en Inspiratie

6 Script en Storyboard
Als je echter een verhaal maakt, zijn script en storyboard essentieel. Je wilt niet beginnen met animeren en dan denken, wacht even, deze korte film slaat nergens op en ik heb eigenlijk de laatste maand van mijn leven verspild. Je komt weer terug op de berk. Schrijf een script of zoek een schrijver om mee te werken. Gebruik storyboards om te visualiseren wat u op het scherm ziet terwijl het verhaal zich ontvouwt. Hier komen ideeën en techniek samen. Onthoud die films die je hebt gezien en die je hebben geïnspireerd, ga terug en bekijk ze opnieuw, maar kijk deze keer naar de opnamen, de kadrering, het type afbeeldingen dat ze hebben gebruikt en in welke volgorde.

Animatie Ideeën en Inspiratie

Animatie Ideeën en Inspiratie

7 Reverse Script en Storyboard
De kop naar punt zeven betekent niet dat je alles in punt zes achteruit doet. Soms kan het echt helpen om te begrijpen hoe een scène in een film of tv-programma werkt door het omgekeerd te schrijven of een storyboard te maken. Met andere woorden, u schrijft het script door de dvd te bekijken en te pauzeren. Of je tekent je storyboard op dezelfde manier. Je krijgt een script en / of storyboard dat vergelijkbaar moet zijn met degene die de filmmakers gebruikten om het voltooide stuk te maken. Je kunt hierdoor veel leren en je zult snel merken hoeveel moeite er in echt goede scènes is gestoken.

Animatie Ideeën en Inspiratie

8 Ben jij jezelf?
Toen we begonnen, probeerden we onze animaties te zien op platforms zoals Atomfilms.com. We zijn begonnen met het maken van animaties die leunden op de markt voor ‘zieke humor’, die online een groot aantal volgers heeft (waarschijnlijk iets dat te maken heeft met het schadelijke effect van testosteron op tienerjongens). We begonnen ons af te vragen waarom onze eigen creaties ons niet meer aan het lachen maakten. Het was omdat we probeerden iets te maken dat paste bij wat populair was, in plaats van bij wat natuurlijk uit ons hoofd kwam. Doe iets waar je van houdt. Iemand anders zal het ook geweldig vinden.

Animatie Ideeën en Inspiratie

Animatie Ideeën en Inspiratie

9 The Magic Drawer of Wonderment
Dus je had het idee, werkte eraan, tekende afbeeldingen en schreef scripts en je bent klaar om te beginnen met animeren, behalve dat je een zeurderig vermoeden dat het hele project ongeveer net zo geweldig is als een pakje tonijnbakmix. Haal de papiervernietiger er niet uit. Maar duw ook niet door de pijnbarrière. Leg het idee in een la en laat het goed met rust. Er zijn veel andere ideeën in je hoofd. Ga ze een paar dagen verkennen. Dan, wanneer de tijd rijp is, open je die la en ontdek je of je een slappe kalkoen of een gouden ei hebt, of mogelijk een slappe kalkoen met een gouden ei die zich ergens in verbergt.

Animatie Ideeën en Inspiratie

Animatie Ideeën en Inspiratie

10 The Animator God
Eindelijk. Je hebt alle ingrediënten om je film daadwerkelijk te gaan maken. Als animator ben je de ultieme controlefreak. Je mag het uiterlijk van mensen ontwerpen, beslissen hoe ze denken, gedragen en bewegen. Jij bepaalt wat ze zeggen en misschien ben je zelfs de persoon die het zegt (met een grappige stem). Je kiest zelf waar de camera staat om de beste foto’s te maken. Als je wilt kun je er alleen aan werken; alleen jij laat je eigen kleine wereld tot leven komen. Laten we eerlijk zijn, u mag zelfs beslissen hoe de natuurkunde werkt. Veel beter dan dat wordt het niet.

Animatie Ideeën en Inspiratie

Animatie Ideeën en Inspiratie

Animatie Ideeën en Inspiratie

Animatie Ideeën en Inspiratie

Animatie Ideeën en Inspiratie

Animatie Ideeën en Inspiratie

Animatie Ideeën en Inspiratie

Animatie Ideeën en Inspiratie

Animatie Ideeën en Inspiratie

Animatie Ideeën en Inspiratie

Animatie Ideeën en Inspiratie

Animatie Ideeën en Inspiratie

Animatie Ideeën en Inspiratie

 

Benthe de Leeuw

Benthe, ik schrijf al heel lang nuttige en gezondheidsartikelen. Ik weet dat redacteur zijn van Plezier.net echt een voorrecht is.

Geef een antwoord

Back to top button