Warning: Constant WP_MEMORY_LIMIT already defined in /home/plezier/public_html/wp-config.php on line 87
Angkor: een oude stad verborgen in het diepe woud | Plezier.net
ReizenCultuur reizen

Angkor: een oude stad verborgen in het diepe woud

Angkor, de grote oude stad diep verborgen in het Ambodia-woud, is heel anders dan andere oude steden. Omringd door duizenden oude tempels, is deze stad volgens de bevindingen van de onderzoekers de grootste pre-industriële stad ter wereld, met een zorgvuldig ontworpen infrastructuursysteem dat de stadscampus met elkaar verbindt dat zich uitstrekt over minstens 1.000 vierkante kilometer vanaf de periferie van de put. bekende tempels in de kern.

Experts zien Angkor als een stad met waterkracht, omdat de stad werd gebouwd met een complex waterleidingnet dat systematisch werd gebruikt om water door het gebied te stabiliseren, op te slaan en te verdelen.

Angkor: een oude stad verborgen in het diepe woud
Tempelcomplex in Angkor Wat, Cambodja, luchtfoto

Angkor is een verloren wereld, een gemeenschap van metropolen die gelijk staat aan groeiende moderne steden.

Je hebt vast wel eens gehoord van Angkor met het enorme monument Angkor Wat. Door velen beschouwd als het grootste religieuze gebouw ter wereld met zijn lange gangen bedekt met prachtige half-reliëfs, werd dit gebouw gebouwd door de grote koning II. Het werd gebouwd door Suryavarman (regeerde 1112-1152).

Maar dit is veel meer dan een gigantische, prachtige tempel.

Angkor is een van die structuren die ongetwijfeld je mond open zullen laten.

Het is een van de gigantische meesterwerken die door mensen zijn gebouwd, die nog steeds zijn status behouden omdat het niet volledig is verlaten.

Angkor, waar onberispelijke rechte lijnen een ongelooflijk stadsplan vormen, was met 1000 de dichtstbevolkte stad ter wereld, deskundigen schatten dat de stad gemakkelijk 500.000 inheemse mensen heeft kunnen huisvesten, en deze inboorlingen waren ‘Khmers’, hun overtuigingen lijken te zijn gebaseerd op het hindoeïsme.

Helaas zijn oude Khmer-manuscripten, gegraveerd op palmbladeren en dierenhuiden, aan de tijd bezweken, maar de inscripties in het Sanskriet en Khmer die ons in staat stellen de kracht van deze oude stad te begrijpen, zijn bewaard gebleven.

Angkor: een oude stad verborgen in het diepe woud

Ongetwijfeld de belangrijkste structuur van de stad, Angkor Wat, die in het begin van de 12e eeuw opdracht gaf tot de bouw. Het wordt verondersteld te zijn gebouwd voor de begrafenis van Suryavarnam.

Dit oude werk is echter veel unieker dan u zich kunt voorstellen.

Er zijn twee interessante kenmerken die deze tempel onderscheiden van andere tempels: De tempel is niet gewijd aan Shiva maar aan Vishnu, en de hoofdingang is naar het westen gericht naar het “land van de doden”.

De labyrinten van gangen versierd met uitgebreide gravures en sculpturen omsluiten een oppervlakte van 2,6 vierkante kilometer; Er zijn ook veel torens in het midden en de hoogste reikt tot 61 meter en is gebouwd in de vorm van een lotusbloem.

Deze stad en zijn verbluffende tempels maken het tot een grootstedelijke modelstad uit de oudheid.

Angkor had zeer brede kanalen en twee grote tanks, oost en west, die miljoenen liters water konden bevatten om gewassen te irrigeren tijdens droogteperiodes.

Hierdoor konden ze meerdere keren per jaar oogsten, waardoor ze grote populaties konden voeden.

Angkor: een oude stad verborgen in het diepe woud
Een op de 200 honderd in het tempelcomplex van Bayon

Tonle Sap Lake (Big Lake), dat vrij ondiep is en omgeven door bloemen, is eigenlijk een nogal ongebruikelijk visreservaat.

Het omringende bos maakte het voor hen ook mogelijk om bouwmaterialen te verkrijgen, vooral het hout dat nodig was voor de grond. Het hele gebied is rijk aan zandsteen, met een overvloed aan minerale afzettingen zoals ijzer, goud, zilver, koper en tin.

Als u besluit deze prachtige oude stad te bezoeken, zult u met eigen ogen zien wat een oud meesterwerk deze stad eigenlijk is.

In tegenstelling tot de vorige, de overgang naar het boeddhisme, VII. Je kunt de overblijfselen van het Angkor-huis zien in de vorm van het enorme glimlachende gezicht van de god-koning genaamd Jayavarman.

Bayon: Ancient Temple Complex met 200 lachende gezichten

Bayon-tempelIs een tempel gelegen in het centrum van de oude stad Angkor Thom en Cambodja Het is in de regio Angkor.

De tempel staat bekend om zijn 54 torens en meer dan 200 Boeddha-gezichten die je het gevoel geven dat ze je aanstaren met een ontspannen, kalme en zalige blik.

Terwijl de enorme stenen hoofden rust geven, weerspiegelen ze de gevoelens van de mensen die hier komen.

Bayon diende als de staatstempel in Angkor Thom, de hoofdstad tijdens het Jayavarman-tijdperk, en als het centrum van het boeddhisme in het Khmer-rijk.

Angkor: een oude stad verborgen in het diepe woud
Deur bij Angkor Thom

Toen Jayavarman in 1181 voor het eerst de troon besteeg, werd hij uitgeroepen tot de “Levende Boeddha”.

Tempels in de Angkor-regio zijn meer dan duizend en zijn gemaakt van niet-geïdentificeerde baksteenpuin verspreid over de rijstvelden; Het varieert van Angkor Wat, waarvan wordt gezegd dat het ’s werelds grootste religieuze monument is.

De meeste tempels in Angkor zijn gerestaureerd en samen vormen ze het belangrijkste onderdeel van de Khmer-architectuur.

Het jaarlijkse aantal bezoekers bereikt twee miljoen, en het hele gebied, inclusief Angkor Wat en Angkor Thom, wordt collectief beschermd door het UNESCO-werelderfgoed.

Laten we Angkor eens onderzoeken

In de diepten van het bos onderzochten archeologen de overblijfselen van de mysterieuze oude stad Angkor met behulp van helikopters die waren uitgerust met röntgenradarcamera’s.

Ze werkten om te begrijpen waarom deze oude stad in de eerste plaats werd gebouwd en waarom deze werd verlaten.

Veel studies hebben enkele zeer verrassende details over Angkor onthuld.

Deze verborgen, werkelijk schitterende gigantische stad beslaat honderden vierkante kilometers, diep verborgen in het Cambodjaanse woud.

Lichtradarrecensies tonen aan dat deze stad veel groter is dan we ons kunnen voorstellen. Deskundigen, behalve de tempels verspreid over het hele gebied; Ze kwamen duizenden huizen tegen en merkten dat de hele stad zich honderden kilometers uitstrekte in alle richtingen.

Angkor: een oude stad verborgen in het diepe woud
Angkor Chau Say Teyoda, een hindoe-tempel, werd halverwege de 12e eeuw gebouwd in de beroemde Angkor Wat van Siem Reap in Cambodja.

Twee onderzoeken onthullen talloze mysteries

Eerste keer onderzoekers; Ze ontdekten dat de sterk verstedelijkte Angkor-nederzettingen, met hun uitgestrekte wegennetwerken, complexe waterbeheersystemen en vele voorheen verborgen tempels, zich over een veel groter gebied verspreidden dan verwacht.

Archeologen vonden ook de overblijfselen van Mahendraparvata, dankzij lichtradaronderzoeken. Archeologen wisten niet zeker of het echt was, omdat nog niemand deze overblijfselen had bereikt. Mahendraparvata werd in 802 gebouwd door de eerste grote Khmer-koning, Jayavarmen II, drie eeuwen voordat Angkor Wat bloeide.

Een tweede studie, drie jaar geleden uitgevoerd, stelde onderzoekers in staat om in een gebied van bijna 2.000 vierkante kilometer te werken, 5 keer groter dan in de eerste fase, en opnieuw dankzij lichtgevende radartechnologie kwamen de onderzoekers tot meer details over deze enorme bevolkte steden in de 12e eeuw vormden ze het meest glorieuze rijk van zijn tijd, het grootste rijk ter wereld.

Deze nieuwe ontdekkingen die in Angkor zijn gedaan, benadrukken de noodzaak om boeken over de menselijke geschiedenis te herzien en zijn daarom buitengewoon belangrijk. Onderzoek naar deze oude stad, een machtige beschaving; Het laat zien dat het veel geavanceerder is dan archeologen hadden gedacht.

Terwijl röntgenfoto’s en lichtradarscans deze enorme stad in het bos onthullen, roepen deze ontdekkingen ook veel vragen op.

Waarom werd deze enorme stad verlaten? Wat had ertoe kunnen leiden dat meer dan 500.000 mensen deze oude stad van welvaart verlieten?

Wat er met de lokale bevolking in deze oude stad is gebeurd, is nog steeds een mysterie; We weten echter dat de oude stad Angkor zonder twijfel een van de grootste en meest ontwikkelde oude steden ter wereld was.

Gerelateerde Artikelen

Geef een antwoord

Back to top button