BorduurwerkBreien en haken

Amigurumi Breigaren Hoe te Kiezen

Je hebt geprobeerd amigurumi-speelgoed te breien. Misschien heb je het heel goed gedaan, maar misschien was breien niet erg handig. Dat klopt, want niet elke draad is geschikt voor zo klein werk. Laten we eens kijken wat voor garen je moet kiezen voor amigurumi.

Degenen die lange tijd breien, wordt geadviseerd om precies zo’n garen in samenstelling te kiezen:

 • acryl – het verdubbelt niet, past comfortabel en opent gemakkelijk, behoudt zijn vorm goed, veroorzaakt geen allergieën;
 • katoen – dit is een uitstekende draad, breien is netjes, maar alleen als je ervaring hebt met breien (uniformiteit is belangrijk);
 • mohair – alleen voor ervaren vakvrouwen: hoewel het moeilijk is om ermee te breien, blijkt speelgoed hele fijne poesjes te zijn.

Dus, zoals we zien, kan het garen voor amirugumi anders zijn. Het is belangrijk om alleen uw brei-ervaring in overweging te nemen. Glad garen wordt aanbevolen voor degenen die onlangs de haak hebben gepakt, en donzig en “ruig” – voor degenen die blind en blind kunnen breien.

Het is ook belangrijk om verantwoord de kwaliteit van de draad te kiezen. Zoals je weet, zijn de draden anders – sommige zijn zelfs en in sommige knobbeltjes en verdikkingen zijn niet ongebruikelijk. De draden zijn dus ongelijkmatig, met knopen categorisch niet geschikt voor amigurumi. Het is niet zo erg als breien gewoon ongelijk blijkt te zijn. Maar in miniatuurspeelgoed kan dit defect een ernstige vervorming veroorzaken. Het komt nauwelijks in je op om een ​​schattig, “kawaynaya” kososokaya en lelijk speeltje te noemen.

Amigurumi Breigaren Hoe te Kiezen Amigurumi Breigaren Hoe te Kiezen

Welk garen is het beste voor amigurumi?

Nou, met de samenstelling en kwaliteit is het duidelijk. Maar als iemand helemaal nieuw is, wat moet hij dan doen? Niet elke verkoper zal zeggen welk garen voor het breien van amigurumi geschikt is en welke niet – niet iedereen heeft dat woord zelfs maar gehoord. Laten we dan een beetje beslissen over de specifieke merken garen die in de winkel liggen. Dus wat wordt geadviseerd?

 • “Iris” – Geweldige draden voor het breien van het kleinste speelgoed. Deze draden zijn vrij dun en zeer gelijkmatig.
 • Narcissus – ook een zeer gelijkmatige dunne draad voor klein speelgoed.
 • Acryl (Tula) – Ideaal voor degenen die niet alleen amigurumi, maar in het algemeen breien terwijl ze gewoon leren. Gladde, mooie draad die perfect past en goed opent.
 • “Alpina Alpaca” made in Turkey is perfect voor het breien van beren en konijntjes – ze zijn luchtig en charmant. Maar deze draden zijn niet voor beginners, het is moeilijker om er van te breien dan van glad katoen.
 • Baby beste – Geweldige Turkse draden voor zacht speelgoed. Het speelgoed is ongelooflijk delicaat – ze zien er schattig uit en voelen aan.
 • Jeans – ook geweldig Turks katoen, glad en gelijkmatig.
 • “Nieuwigheid voor kinderen” – goedkoop Russisch garen, zeer goed voor klein werk.
 • “Kindergril” – Het is ook erg handig tijdens het werk.

Een ander belangrijk probleem is kleur. Natuurlijk zal niemand zeggen welk garen het beste is voor amigurumi: helder of juist pastel – het is aan jou om te beslissen wat je malser maakt. Maar het valt op dat het voor beginners beter is om niet te breien van zeer lichte en witte draden, op hen is elke fout goed zichtbaar. Integendeel, donkere en vooral zwarte draden verbergen alle gebreken.

Welke haak te kiezen voor het breien van amigurumi?

Is het nodig om te zeggen dat het garen en de haak voor amigurumi dezelfde dikte moeten hebben? Hoe fijner je garens, hoe fijner de haak moet zijn. Alleen degenen die te strak of te zwak breien, kunnen haken kiezen in overeenstemming met hun stijl van breien. Wat betreft de breinaalden, ervaren vakvrouwen adviseren u om ze te gebruiken als u het eerste speelgoed breit van pluizig garen of “gras”, anders zult u willekeurig de haak moeten pakken. Bedenk dat “gras” een nogal verraderlijk garen is. Haar onderkant is vager dan haar gezicht. Vanaf het “gras” moet je de verkeerde kant breien, niet de voorkant.

Dus we hebben ook de keuze van het garen uitgezocht. Nu lijkt het erop dat er geen vragen meer over zijn. Creëer met plezier volgens de schema’s van internet of bedenk je eigen, unieke amigurumi-speelgoed!

Benthe de Leeuw

Benthe, ik schrijf al heel lang nuttige en gezondheidsartikelen. Ik weet dat redacteur zijn van Plezier.net echt een voorrecht is.

Gerelateerde Artikelen

Geef een antwoord

Back to top button