TV

Amazon Fire TV Stick 4K recensie

De beste Amazon Fire TV Stick 4K-deals van vandaag

Zoals 4K HDR-apparaten gaan, maakt de Fire TV Stick 4K van $ 50 indruk met zijn balans tussen functionaliteit, prijs en prestaties, waardoor het een populaire aankoop is wanneer deze in de uitverkoop gaat. Hoewel het niet het meest uitgebreide apparaat op de markt is (of het goedkoopste of het krachtigste), kunnen degenen die gewend zijn aan enkele van de standaardfrustraties met Amazon-producten een ijzersterke streaming-speler krijgen voor een relatief betaalbare prijs.

Ik was niet zo onder de indruk van de Amazon Fire TV Stick toen deze in 2014 uitkwam. Ik dacht dat het apparaat een te laag vermogen had, ongericht was en te sterk afhankelijk was van het Amazon-ecosysteem. In het tijdperk van 4K HDR-streaming-apparaten van Roku en Google, had de Fire TV Stick dringend een opfrisbeurt nodig.

Fire TV Stick 4K-specificaties

Poorten: microUSB (voeding), HDMI (video uit)
Resolutie: Maximaal 2160p
Wifi: 802.11ac (2,4 GHz / 5 GHz)
Maten: 3,9 x 1,2 x 0,6 inch
Gewicht: 1,9 oz
Opslag: 8 GB

En dat is precies wat we zien in deze Fire TV Stick 4K review. Deze nieuwe versie van de Fire TV Stick is een verrassend grote zwarte dongle, die in je tv wordt gehaakt en 4K HDR-streamingcontent biedt (en de eigen programmering van Amazon promoot).

Hoewel het apparaat nog steeds allesbehalve vereist dat je een Amazon Prime-account hebt voor volledige functionaliteit (en een Echo-luidspreker doet ook geen pijn), heeft de bijgewerkte Stick veel meer te bieden dan zijn voorganger.

De Fire TV Stick 4K wacht nog steeds op de bijgewerkte Fire TV-interface, die eind vorig jaar op de Fire TV Stick 2020 en Fire TV Stick Lite arriveerde.

Fire TV Stick 4K review: prijs en beschikbaarheid

De Fire TV Stick 4K wordt vaak te koop aangeboden en kost meestal $ 50 en wordt in vrijwel alle elektronicawinkels verkocht, zowel online als fysiek.

We hebben geen tekenen gehoord van een nieuwe Fire TV Stick 4K, en hoewel 8K-tv’s deze winter misschien een groot ding zijn, lijkt er niet veel 8K-inhoud te zijn die je nu kunt streamen.

De Fire TV Stick 4K kwam uit in oktober 2018.

Fire TV Stick 4K review: ontwerp

De Fire TV Stick 4K kwalificeert zich als een dongle, maar nauwelijks; Met een afmeting van 4,0 x 1,2 inch is de zwarte rechthoekige doos zeker de grootste die ik ooit heb gezien. Hij past prima in onze test-tv op kantoor en er zit een flexibele HDMI-adapter in de doos voor het geval je setup niet zo groot is. Evenzo bevindt de Chromecast van $ 50 met Google TV zich achter uw tv en is deze een onopvallende streamer.

Maar ik vraag me af of het voorbij de zijkanten van sommige oudere televisietoestellen zal uitsteken. De enige poort is een micro-USB-ingang voor stroomvoorziening.Amazon Fire TV Stick 4K recensie

Toch neem ik een grote dongle over een logge doos of een vrijblijvend, klein hulpstuk. Mijn enige echte klacht is dat de Fire TV Stick 4K een van de grootste problemen met de originele Fire TV Stick niet aanpakt; het trekt niet genoeg stroom van de USB-poort van een tv om te functioneren.

In plaats daarvan moet u hem in een stopcontact laten zitten. Ik weet niet zeker waarom Amazon aandringt op deze ongemakkelijke installatie wanneer producten zoals de Roku Streaming Stick + de noodzaak voor een afzonderlijke adapter hebben geëlimineerd.

Fire TV Stick 4K review: interface

Vanaf het moment dat je hem opstart, is het duidelijk dat de Fire TV Stick 4K een Amazon-apparaat is. Je logt in op je Amazon-account om het te gebruiken, waarna een handige geanimeerde video uitlegt dat je Amazon Prime nodig hebt om het meeste uit je gadget te halen – en wist je dat Amazon Prime je ook gratis tweedaagse verzending en betere prijzen zou kunnen opleveren? en je eigen eenhoorn?

Van daaruit zet de Fire TV Stick je neer op het startscherm, waar de eerste dingen die je ziet, aanbevolen Amazon TV-shows en aanbevolen Amazon-films zijn. De Fire TV Stick 4K is niet subtiel over zijn loyaliteit. Bekijk onze installatie- en beheersgids om te leren hoe u de Fire Stick gebruikt.Amazon Fire TV Stick 4K recensie

Net als bij de andere streaminggadgets van Amazon, stelt zowat elk scherm Amazon-inhoud centraal – en als je geen Amazon Prime-account hebt, moet je er ofwel in investeren of je kunt er goed in worden om ongeveer driekwart van wat je ziet op de menu’s.

Er zijn ook gesponsorde advertenties op alle schermen, wat me altijd de verkeerde kant op doet – zelfs $ 50 betalen voor een streaming-speler en $ 100 per jaar voor een Prime-abonnement is niet genoeg om je een beetje rustige online ruimte te verdienen.

Je navigeert door het apparaat met zes tabbladen bovenaan. Om eerlijk te zijn, het startscherm geeft je twee hele rijen met je eigen apps voordat het Amazon-inhoud begint te pushen. Uw video’s kunnen ook inhoud bevatten die u elders hebt gekocht, als u uw Movies Anywhere-account hebt geconsolideerd. Van daaruit laten films en tv-shows een breed scala aan zowel Prime- als à la carte Amazon-inhoud zien. Apps helpen u nieuwe programma’s te vinden en Instellingen spreekt voor zich.

MEER: Amazon Echo Show (2e generatie) Review: beter in elk opzicht

De overweldigende focus op Amazon-inhoud heeft als secundair effect dat veel van deze tabbladen overbodig worden. Als u gewoon naar beneden scrolt op uw startscherm, vindt u veel van dezelfde aanbevelingen als wanneer u naar films of tv-programma’s zou gaan. Er zijn ook gesponsorde advertenties op alle schermen, wat me altijd de verkeerde kant op doet – zelfs $ 50 betalen voor een streaming-speler en $ 119 per jaar voor een Prime-abonnement is niet genoeg om je een beetje advertentievrije online ruimte te verdienen.

Fire TV Stick 4K review: zoeken

Amazon trawilt meer dan 100 verschillende services wanneer u zoekt (door tekst in te voeren vanaf een afstandsbediening of door uw stem te gebruiken). Interessant is dat het alleen werkt met apps die u hebt geïnstalleerd. Gewoonlijk geeft Amazon prioriteit aan inhoud uit zijn eigen winkel en geeft u vervolgens alternatieven zoals Netflix, Hulu en CBS All Access zodra u “meer manieren om te kijken” selecteert.

Het is een behoorlijk proces, als je al veel apps hebt geïnstalleerd. Maar als je op zoek bent naar de beste plek om een ​​film of tv-programma te kijken, en je bent niet vies van het downloaden van een nieuwe app, dan kunnen de zoekfuncties van Amazon verrassend beperkt aanvoelen.Amazon Fire TV Stick 4K recensie

Aan de andere kant is de gesproken zoekopdracht goed in het parseren van wat u zegt, tenzij u om 4K-inhoud vraagt. Ik zocht naar shows zoals Star Trek en acteurs als Patrick Stewart met over het algemeen vrij goede resultaten. Maar zodra ik om ‘4K-films’ vroeg, zocht de Fire TV Stick 4K naar films met ‘Four K.’ in de titel. Hier is duidelijk nog ruimte voor verbetering.

Fire TV Stick 4K review: op afstand

Als de zoektocht van Amazon nog een weg te gaan heeft, is de afstandsbediening beter dan ooit. Net als voorheen krijg je een kleine, slanke zwarte rechthoek met een d-pad, een aantal navigatieknoppen en een microfoon voor gesproken zoekopdrachten. Deze keer krijg je echter ook knoppen die de tv zelf bedienen, zoals aan / uit, volumeregeling en mute.

Hiermee kun je je Fire TV Stick 4K manipuleren zonder ooit een tweede afstandsbediening te hoeven pakken. De installatie is ook triviaal; Richt je Fire TV Stick-afstandsbediening gewoon op de tv en hij synchroniseert vanzelf.Amazon Fire TV Stick 4K recensie

Amazon heeft veel gemaakt van het feit dat de afstandsbediening Alexa-compatibel is, “wat betekent dat je hiermee de spraakgestuurde digitale assistent van Amazon kunt gebruiken. Je kunt je Fire TV Stick 4K vragen over sport, weer, verkeer, smart-home apparaten of zelfs voedselbezorging, en het reageert net als een Echo-luidspreker met Alexa. Het is echter vermeldenswaard dat elk ander Amazon Fire-apparaat dezelfde Alexa-functionaliteit heeft.

Wat relatief nieuw is, is dat je nu bepaalde apps kunt bedienen met Alexa-spraakopdrachten. Niet elke app staat dit toe, maar heavy hitters zoals Netflix, Hulu en HBO doen dat, net als Amazon Video en Amazon Music natuurlijk. Ik weet niet zeker of Alexa vertellen om een ​​show af te spelen of te pauzeren, of 2 minuten vooruit te springen, gemakkelijker is dan alleen maar op een knop drukken – vooral omdat je toch op de microfoonknop moet drukken, tenzij je het systeem hebt gekoppeld aan een Echo-luidspreker – maar de optie is leuk om te hebben.

Fire TV Stick 4K review: inhoud en apps

Amazon-streaminggadgets zijn al een aantal jaren op de markt; je kunt het zien aan de enorme app-bibliotheek. Hoewel Amazon geen exact cijfer geeft, zijn er meer dan 5.000 beschikbaar.Amazon Fire TV Stick 4K recensie

Onbewerkte cijfers zeggen niet altijd veel, maar u kunt vrijwel elke gewenste app krijgen. Amazon Video is er natuurlijk, maar je vindt er ook Netflix, Hulu, Vudu, Sling TV, Spotify, Pandora, Plex, CBS All Access en zowat elke stand-alone kabel- of netwerkapp die je maar kunt bedenken.

De meest opvallende uitzondering is Peacock TV. Fire TV heeft onlangs HBO Max toegevoegd (vanaf 17 november 2020). Zoals Fire TV-gebruikers zich herinneren van het moment dat de spats van Google en Amazon hun streaming-apps van elkaars apparaten afhielden, eindigen deze ongelukkige situaties – waarin iedereen verliest – uiteindelijk. Het stinkt nu gewoon. Roku heeft Peacock TV gewonnen, maar mist HBO Max, terwijl de Chromecast met Google TV beide biedt.

Een aantrekkelijk aspect van de Fire TV Stick 4K voor Amazon-liefhebbers is dat al je Amazon-inhoud mee gaat voor de rit. Je kunt al je gekochte films en tv-programma’s bekijken, naar Amazon Music luisteren, je smarthome-apparaten bedienen via Alexa en zelfs het systeem je Kindle-boeken laten lezen. (Het is een beetje eng om een ​​tv je verhaaltjes voor het slapengaan te laten voorlezen, maar ik neem aan dat het niet erger is dan de tekst-naar-spraakfunctie op de Kindle zelf.)

MEER: Onze favoriete 4K (Ultra HD) tv’s nu verkrijgbaar

Een gebied waar de Fire TV Stick 4K echter nog steeds naar beneden valt, is in games. Toen de Fire TV debuteerde, was gamen een van de grote aandachtspunten van het systeem. Sindsdien hebben echter maar weinig grote studio’s de moeite genomen, waardoor de deuren openstaan ​​voor veel regelrechte shovelware en tweederangs gratis te spelen titels die jaren geleden verouderd voelden op iOS- en Android-apparaten. Dat gezegd hebbende, als je nog nooit Shovel Knight hebt gespeeld, moet je die absoluut oppakken.

Fire TV Stick 4K review: prestaties

Uiteindelijk is de Fire TV Stick 4K hier niet om er mooi uit te zien of om een ​​UI-ontwerpwedstrijd te winnen; het bestaat om 4K HDR-inhoud te streamen. En het doet het absoluut prachtig.Amazon Fire TV Stick 4K recensie

Door 4K HDR-inhoud van zowel Amazon Video als YouTube te testen, bereikte de Fire TV Stick 4K routinematig binnen 30 seconden volledige UHD-resoluties – en soms werden video’s meteen in 4K HDR weergegeven. Voor services die geen 4K-inhoud bieden, kan de Fire TV Stick 4K in slechts enkele seconden 1080p-resoluties bereiken.

De Fire TV Stick 4K streamt 4K HDR-inhoud absoluut prachtig.

Zoals altijd zou ik de lezers willen waarschuwen dat dit vaak afhankelijk is van uw draadloze snelheid en configuratie. Onze wifi op kantoor is theoretisch erg snel – meer dan 100 Mbps down – maar speelt niet goed met streaminggadgets vanwege onze firewall. Als je draadloze snelheden van meer dan 25 Mbps hebt, zou je theoretisch vergelijkbare resultaten moeten krijgen als de onze.

Navigeren door menu’s was ook pittig en snel op de bijgewerkte streamingstick van Amazon – een aangenaam contrast met de originele Fire TV Stick.

Fire TV Stick 4K-recensie: Bottom line

Sommige van mijn minst favoriete dingen over de Fire TV Stick zijn nog steeds aanwezig in de Fire TV Stick 4K. Er is een aparte voedingskabel voor nodig; zijn zoektocht zou beter kunnen; en het pusht Amazon-inhoud veel te hard.

Maar Amazon heeft ook veel van de grootste knelpunten gecorrigeerd met de originele Fire TV Stick. De navigatie is snel en luchtig; Alexa-integratie is beter dan ooit; en, het belangrijkste, het apparaat speelt 4K HDR-inhoud af voor $ 20 minder dan de Google Chromecast Ultra, $ 10 minder dan de Roku Streaming Stick + en slechts $ 10 meer dan de schouderophalende Roku Premiere.

Met veel inhoud om af te spelen en meer dan genoeg kracht om hoge resoluties en brede kleurengamma’s te verwerken, is de Fire TV Stick 4K een gemakkelijke aanbeveling. Het is niet zo goed als de Roku Streaming Stick +, die een betere app-opstelling en een meer intuïtieve interface heeft, maar voor doorgewinterde Amazon-fans die de Amazon Prime-levensstijl volledig hebben omarmd, zijn de afwegingen waarschijnlijk de moeite waard.

Geef een antwoord

Back to top button