Gezondheid van kinderen

Als Je Baby Teveel Aandacht Schreeuwt Voor Melk!

Als je pasgeboren baby constant huilt, moeilijke momenten heeft door gaspijnen en niet kan aankomen, moet je stoppen en deze situatie evalueren. Omdat deze symptomen, die bij bijna alle baby’s kunnen worden gezien, soms wijzen op melkallergie. Memorial Hospital Department of Pediatrics Uz. Dr. Gokce Gunbey, baby’s gaven informatie over de melkallergie.

Koemelkallergieën kunnen ook worden gezien bij zuigelingen die moedermelk ontvangen

De meest voorkomende voedselallergie bij kinderen ,? Melkallergie? dat wil zeggen koemelkallergie. Het is een allergische reactie van het lichaam op eiwitten in koemelk (vooral bèta-lactalbumine). Het kan worden veroorzaakt door de directe voeding van koemelk aan de baby, evenals door de voeding van koemelkbevattend voedsel in het dieet van de moeder bij zuigelingen die borstvoeding krijgen via borstvoeding. Bovendien bevat al het kant-en-klare voedsel koemelkeiwitten, dus baby’s die voedsel krijgen, kunnen ook allergieën hebben.

Moeder die borstvoeding geeft, moet aandacht besteden aan voeding

Kinderen met koemelkallergie ontwikkelen vaak kruisallergieën voor geitenmelk en sojamelk. Met dit probleem moet rekening worden gehouden bij het adviseren van de baby en de moeder.

Soms treden bij oudere kinderen soms allergieën op Soms soms in de eerste 6 maanden

De symptomen variëren afhankelijk van de baby en de ernst van de allergie. Terwijl sommige baby’s slechts één symptoom hebben, kunnen sommige meer dan één hebben. Hoewel klinische bevindingen meestal in de eerste 6 maanden beginnen, kunnen ze ook op latere leeftijd voorkomen. De belangrijkste symptomen zijn:

    • Overmatig huilen en ernstige gaspijnen in de eerste maanden
    • Braken na het eten en bijgevolg onvermogen om te wegen

Bloedige en slijmerige ontlasting en soms constipatie
Roodheid en jeukende huiduitslag in de vorm van eczeem
Een aanhoudende piepende ademhaling, hoest, verstopte neus
Terugkerende afleveringen van bronchitis en / of bronchiolitis

  • Anafylaxie (zeer zeldzaam, ontwikkelt zich onmiddellijk na inname van koemelkeiwitten (uiterlijk binnen het eerste uur). Huiduitslag, zwelling van het gezicht in de tong en mond, ademhalingsproblemen als gevolg van oedeem van de luchtwegen en verlaagde bloeddruk Het is een schok die wordt gezien. Het is dodelijk wanneer het onbehandeld blijft.

Genetische factoren belangrijk

Het verband tussen de symptomen van de baby en koemelk moet met de familie worden besproken en een familiegeschiedenis van allergie moet worden onderzocht. Op basis van bevindingen uit lichamelijk onderzoek en familiegeschiedenis kunnen verdere diagnostische methoden worden toegepast op baby’s met koemelkallergie.

Drie methoden worden gebruikt voor diagnose.

  • Huidtest: kan op elke leeftijd worden uitgevoerd, de betrouwbaarheid is 95%.
  • Detectie van koemelkspecifieke antilichamen in bloed (koemelkspecifiek Ig-E) is 90% betrouwbaar.
  • Eliminatiemethode: voedsel dat koemelk bevat, wordt een tijdje niet aan de baby gegeven. Tijdens deze periode zullen de symptomen naar verwachting verdwijnen. Nadat de symptomen zijn verstreken, wordt koemelk opnieuw geprobeerd. Het opnieuw verschijnen van symptomen zal koemelkallergie ondersteunen.

Kokosmelk in plaats van koemelk

Bij zuigelingen die borstvoeding krijgen, worden de melk en melkproducten die de moeder consumeert, doorgegeven aan de baby via borstvoeding, waardoor allergieën worden veroorzaakt. In dit geval wordt aanbevolen om borstvoeding te blijven geven, maar om melk en melkproducten volledig uit het dieet van de moeder te verwijderen. Om de moeder tegen calciumgebrek te beschermen, moet medische ondersteuning worden geboden en moet diëtistgestuurde voeding worden gereguleerd.

Aangezien soja-eiwit en geitenmelkallergie ook aanwezig kunnen zijn bij zuigelingen met koemelkallergie, moet deze groep producten uit het dieet van de moeder worden verwijderd

. Plantaardige oliën moeten de voorkeur hebben in plaats van boter en margarine, room, melkpoeder, melkkoekjes, melkpasta’s moeten worden vermeden. Rijstmelk, havermelk en kokosmelk kunnen worden gebruikt in plaats van koemelk.

Productetiketten moeten grondig worden gelezen

Omdat melk in veel bereide levensmiddelen aanwezig is, moet het productetiket bij aankoop zorgvuldig worden gelezen. Voedingsmiddelen die caseïne, caseïnaat, natrium- en / of calciumcaseïnaat en lactalbumine bevatten, moeten worden vermeden.

Medicamenteuze behandeling kan ook incidenteel plaatsvinden

Het belangrijkste behandelingsprincipe is het vermijden van allergenen. Borstvoeding baby zal worden behandeld door het verwijderen van melk en melkproducten uit het dieet van de moeder. Bovendien moet de baby mogelijk medicatie krijgen totdat de allergie verdwijnt.

Speciaal voedsel verdient de voorkeur

Bij zuigelingen die met formule worden gevoed, verdient voedsel zonder koemelkeiwit de voorkeur. Deze voedingsmiddelen kunnen in drie groepen worden beschouwd:

1. Op soja gebaseerd voedsel: 17-47% van de baby’s met koemelkallergie kan een allergie voor soja-eiwit ontwikkelen. Bovendien zijn voedingsmiddelen op basis van soja niet geschikt voor het voeden van baby’s jonger dan 6 maanden. Daarom moet voedsel op basis van soja niet de eerste keuze zijn bij koemelkallergie.

2. Volledig gehydrolyseerd voedsel: eiwitten werden afgebroken door speciale processen en hun allergische eigenschappen werden vernietigd. De smaken zijn niet erg goed. Het is de eerste voedselkeuze voor koemelkallergie.

3. Formules op basis van aminozuur: het moet worden gebruikt in 10% van de gevallen die niet reageren op volledig gehydrolyseerde formules.

Past zich aan koemelk aan naarmate de baby groeit

Koemelkallergie voor een baby met koemelkbevattend voedsel en op koemelk gebaseerd voedsel gedurende een periode van 12-18 maanden, speciaal voedsel wordt ondersteund. Aan het einde van deze periode wordt opnieuw koemelk gestart en wordt waargenomen of de symptomen optreden. De tijd om koemelk te verdragen varieert van kind tot kind. 56% van de kinderen ontwikkelt tolerantie voor koemelk in 1 jaar, 77% in 2 jaar en 87% in 3 jaar.

Hoe meer we koemelk uit het dieet kunnen verwijderen en de baby tegen dit allergeen kunnen beschermen bij een allergie-gedetecteerde baby, hoe eerder het tolerantieontwikkeling en herstelproces zal plaatsvinden.

Borstvoeding is belangrijk bij het behoud

Zoals met alle ziekten, is preventie van koemelkallergieën erg belangrijk. Borstvoeding is essentieel bij conservering. Moedermelk beschermt baby’s niet alleen tegen allergische astma, maar speelt ook een beschermende rol bij voedselallergieën, vooral koemelkallergie. Baby’s slechts de eerste 6 maanden met moedermelk voeden, de baby zo laat mogelijk met allergeenvoer introduceren, dwz koemelk, en de eerste 12-18 maanden geen koemelk geven, is de juiste manier van bescherming.

Gerelateerde Artikelen

Geef een antwoord

Back to top button