Gezondheid van kinderen

Als de ogen van uw kind rood op de foto verschijnen Let op!

Retinoblastoom, de oogtumor varieert van land tot land; Het is de meest voorkomende kwaadaardige intraoculaire tumor in de kindertijd, die elke 14-20.000 levendgeborenen voorkomt. Memorial Şişli Hospital Eye Center Assoc. Dr. Baris Sonmez, oogtumor en gaf informatie over de behandeling. Hoewel retinoblastoom, oogtumor varieert van land tot land; Het is de meest voorkomende kwaadaardige intraoculaire tumor in de kindertijd, die elke 14-20.000 levendgeborenen voorkomt. Oogtumoren zijn afkomstig van ongedifferentieerde retinale cellen; ongeveer 40% van de gevallen vertoont familiale overdracht. In de meeste gevallen vertoont de ziekte symptomen op de eerste drie jaar oud.

Als je zegt: ünde In de ogen van mijn kind is verblinding als visschubben ”?

Het eerste symptoom van de ziekte is leukocoria, wat witte pupil betekent, en is het meest voorkomende symptoom in 60% van de gevallen. Deze situatie, die door gezinnen kan worden uitgedrukt als balık, er is een schittering zoals vissenschaal in de duisternis van de ogen van mijn kind. Hale wordt meer uitgesproken, vooral op foto’s. Kleine tumoren die zich aan de randen van het netvlies bevinden, die we ‘perifere bilir’ noemen, tonen echter mogelijk geen bevindingen op de foto’s.

Oogverschuiving vereist ook aandacht

Het tweede meest voorkomende symptoom van de ziekte is 20% strabismus. Om deze reden moeten alle patiënten met strabismus een gedetailleerd oogonderzoek ondergaan. Secundaire oogdruk, vergroting van het oog om het uiterlijk van ox eye te krijgen, wanneer de ziekte zich uit het oog verspreidt en uit het oog duwt en een infectie-achtig uiterlijk kan optreden. Hoewel er geen klachten worden gezien, moet elk kind periodiek worden onderzocht door de pupil te verwijden.

Kan leiden tot oogverlies of overlijden

Behandeling met retinoblastoom varieert afhankelijk van of de tumor unilateraal of bilateraal is, tumorgrootte, relatie met bepaalde oogstructuren zoals glasvocht en subretinale, visuele zenuw, choroïde, leeftijd en systemische status. De ziekte blijft in de meeste gevallen beperkt in het oog, maar als de diagnose wordt uitgesteld, verspreidt deze zich uit het oog en kan de behandeling worden verminderd. Regionale behandelingen zoals transpupillaire thermotherapie, cryotherapie, brachytherapie (tumorgerichte radiotherapie) en systemische behandelingen zoals chemotherapie en externe radiotherapie zijn mogelijk; in sommige gevallen kan het oog worden verwijderd door een operatie (enucleatie), en bij gevorderde ziekte kan het worden verwijderd met de weefsels rond het oog (exentaratie). Overleving is bijna 100% wanneer de ziekte in het intraoculaire stadium wordt gevangen, maar wanneer de ziekte uit het oog verdwijnt, neemt de overleving af tot ongeveer 30%.

Gerelateerde Artikelen

Geef een antwoord

Back to top button