Warning: Constant WP_MEMORY_LIMIT already defined in /home/plezier/public_html/wp-config.php on line 87
Allerbeste zonbeschermingstips voor uw vakantie | Plezier.net
Gezondheid en FitnessReizen

Allerbeste zonbeschermingstips voor uw vakantie

Het vinden van de beste bescherming tegen de zon klinkt misschien als een briesje bij het plannen van een vakantie. Dat gezegd hebbende, er is een bepaalde tijd waarin bepaalde sunblock of hoeden gewoon niet voldoende zijn. Daarom wilde ik enkele van de beste zonbeschermingstips delen die ik sinds mijn reis heb gevolgd. Laten we eerst de zaken ophelderen, het maakt niet uit welke tint of huidskleur je hebt, bescherming tegen de zon moet altijd iets zijn waar je aan denkt. Dit is vooral het geval als je op een zonnige vakantie gaat jagen. Nu, voor de langste tijd, sloeg ik gewoon op een lading cream en hoopte ik op het beste toen ik reisde. Zoals je je kunt voorstellen, leidde dit tot vele keren dat ik terug zou lopen van het zwembad zoals John Wayne. Verbrande benen, schouders en armen zijn niet leuk. Met dat in gedachten wilde ik enkele heel gemakkelijke manieren delen waarop je jezelf kunt beschermen tegen die schadelijke stralen. Niemand ziet er immers ooit zo goed uit als rood als een kreeft!

De beste zonweringstips voor uw vakantie Bekijk hieronder enkele van mijn favoriete en beste zonbeschermingstips voor je volgende reis.

Zoek een zonnebrandcrème die niet vet is

Eerlijk gezegd is dit iets dat me soms heeft tegengehouden om zonbescherming toe te passen tijdens mijn vakantie. Vooral als ik wandel, een stad als Rome verken … ach, alles behalve een strand! Ik keek altijd naar foto’s van mezelf terwijl ik vettige zonnebrandmiddelen gebruikte en ik zag eruit alsof ik was gevernist!

 

Je zou sommige mensen kunnen horen zeggen dat ze op weg zijn naar zonnestudio’s en zonnebanken om een ​​basiskleur te krijgen voordat ze reizen. Je hebt misschien gehoord dat sommige mensen zeggen dat het hen helpt niet te verbranden, waardoor het gezonder wordt tijdens het reizen?

Geloof dit niet.

Ja, verbrand worden door de zon is erg slecht en verhoogt het risico op huidkanker, maar er bestaat niet zoiets als een gezonde kleur. Ons lichaam heeft zonlicht nodig om bepaalde vitamines in het lichaam te produceren (bijvoorbeeld vitamine D), maar dit kan worden bereikt zonder dat uw huid een heel andere tint krijgt. Vitamine D-supplementen (die ik neem) kunnen hierbij helpen.

Simpel gezegd, geen kleurtje is goed voor je. Om ervoor te zorgen dat uw huid van kleur verandert, reageert uw lichaam op UVA- en UVB-schade en probeert dit de enige manier te bestrijden. Door de huid af te koelen of donkerder te maken.

Een kleurtje is in feite wanneer UVA- en UVB-stralen de huid doordringen en in sommige gevallen het DNA in uw cellen kunnen veranderen. Dit is het proces dat bij bepaalde mensen tot huidkanker kan leiden.

Het is altijd het beste om gezond in de zon te blijven. Raadpleeg bij twijfel deskundig advies van de NHS-website of uw arts.

Weinig bagage is geen excuus

Kijk, als je alleen handbagage of heel licht inpakt, is het nog steeds geen excuus om geen zonbescherming bij je te hebben. We maken ons hier soms allemaal schuldig aan, vooral wanneer we proberen een lading verschillende toiletartikelen in een van die kleine plastic zakjes op de luchthaven te proppen.

Dat gezegd hebbende, er zijn eenvoudige manieren om dit te bestrijden. Ga voor kleinere flessen van uw favoriete toiletartikelen.

Dit alles betekent dat ik dat beetje ruimte heb bespaard voor een kleinere fles zonbescherming die me in werkelijkheid zal helpen beschermen.

Voor mij is het gebruik van een zonnebrandcrème zoals La Roche Posay het beste, niet alleen omdat het je SPF-bescherming van 50+ biedt, maar ook omdat het een spray met mat effect heeft. Als ik bijvoorbeeld op reis en op verkenning ben, heb ik er een hekel aan om eruit te zien als een grote vetbal, dus hun matterende gezichtsspray is geweldig om dit te bestrijden.

Het is geen vettige puinhoop die later in je ogen (en contactlenzen) druppelt. Door het vinden van zonbescherming die aan uw behoeften voldoet, zult u deze eerder toepassen en veiliger in de zon blijven.

Ik neem altijd meer dan ik nodig heb. Het is tenslotte beter dan genezen.

Kies altijd een SPF van 30 of hoger

Voor mij is een van de beste tips voor bescherming tegen de zon gewoon zo hoog mogelijk gaan met SPF.

Ook heeft het gewoon geen zin om voor een lagere SPF-bescherming te gaan als je nog steeds verbrandt en ik denk echt dat iedereen minstens een SPF van 30+ moet dragen. Daarom draag ik een SPF van 50 en probeer ik mijn huid zo bedekt mogelijk te houden.

Vanzelfsprekend kan dit in de praktijk moeilijk zijn als het echt heet is, maar kies altijd een hoge SPF omdat je de best mogelijke bescherming tegen huidkanker wilt. Dit is vooral het geval als je sproeten, moedervlekken hebt of de neiging hebt om felrood te worden in de zon.

Houd vervaldata in de gaten

Net als medicijnen die u koopt, kan zonnebrandcrème na verloop van tijd zijn potentie verliezen. Daarom hebben ze houdbaarheidsdata op hun. Volg na het openen meestal de instructies op de fles en laat u niet betrappen door te worden verbrand.

Een basiskleur kan slecht zijn
Het idee van een basistint is eigenlijk best slecht, en zeker niet een van de beste zonbeschermtips die je ooit zou moeten volgen. Dit komt vooral omdat het je een vals gevoel van bescherming geeft wanneer je in de zon bent.

bescherming wanneer het bewolkt is

Zelfs als het bewolkt is, kan die zon nog steeds veel schade aanrichten aan je gevoelige huid. Laat je niet voor de gek houden door die pluizige wolken, het aanbrengen van zonnebrandcrème tijdens bewolkt weer is een van de beste tips voor bescherming tegen de zon om je te beschermen tijdens je volgende reis.

Nu is het een heel veel voorkomende fout die sommige mensen maken (inclusief ikzelf) en vrij gemakkelijk gedaan. De zon is immers niet ‘uit’ en u voelt zich niet heet.

Voor mij is dit een klassieke tijd waarin ik ben verbrand en het is altijd een verrassing. Zie je, je hoeft niet in direct, fel zonlicht te zijn voor die UVA en UVB om je huid te beschadigen en te verwonden. Zorg ervoor dat je het altijd aanbrengt, vooral als het bewolkt is, want dit is wanneer zonnebrand op je kan kruipen.

Koude plaatsen kunnen erger zijn dan warme

Kijk, reizen naar sommige bestemmingen betekent altijd dat je wordt blootgesteld aan veel meer van die schadelijke UVA- en UVB-stralen. Bijvoorbeeld, zonder in een hele aardrijkskundeles te springen, zijn er, als u naar ski-bestemmingen reist, een aantal behoorlijk waardevolle en beste zonbeschermingstips die u zeker ook moet volgen.

Op besneeuwde bestemmingen heb je zoiets als het Albedo-effect dat, simpel gezegd, alle zonnestralen van de sneeuw stuitert en recht op je afkomt. Als je ooit hebt geskied, vraag je je misschien af ​​hoe je onder je kin bent verbrand? Dit is hoe.

Pak wat hoge factor SPF in en breng om de paar uur aan.

Blijf uit de directe zon
Dus wanneer de zon het hoogst aan de hemel is, meestal rond 10.00 uur tot ongeveer 14.00 uur (soms 16.00 uur), zijn de zonnestralen intenser. Dit komt omdat ze je van bovenaf rechtstreeks beïnvloeden. Voor 10 uur ’s ochtends en in de late namiddag wordt de zon meer schuin over de horizon. Dit alles betekent dat de kracht van de zon minder wordt gevoeld door u en uw huid.

Gerelateerde Artikelen

Geef een antwoord

Back to top button