ReizenCultuur reizen

Agrigento Reisgids: het verleden van Sicilië

Grigento is een grote stad aan zee op Sicilië, vlakbij Griekse tempels en archeologisch park. Toeristen komen hier om de Vallei van de Tempels -Valle dei Templi te bezoeken, een van de must-see bezienswaardigheden van Sicilië. Omdat het gebied 2500 jaar geleden een Griekse nederzetting was, zijn er grote ruïnes van Griekse tempels uit die tijd. De Concordia-tempel, die op een prachtige heuvel ligt, valt meteen op als je het gebied nadert. Het historische centrum van de stad is klein, maar erg interessant.

Agrigento Reisgids: het verleden van Sicilië

Agrigento locatie en vervoer

Agrigento ligt in het zuidwesten van Sicilië aan de hoofdweg die naar de zuidkust leidt. Het ligt 140 km ten zuiden van Palermo en 200 km ten westen van Catania en Syracuse.

De stad is met de trein te bereiken vanaf de luchthavens van Palermo of Catania. Het treinstation ligt op korte loopafstand van het stadscentrum, Piazza Marconi. Er rijden doorlopend bussen van de stad naar de archeologische vindplaats Vallei van de Tempels en naar nabijgelegen steden, stranden en dorpen.

Agrigento Reisgids: het verleden van Sicilië

Waar te verblijven en te eten?

Het 4-sterrenhotel Villa Athena ligt direct naast de Vallei van de Tempels en is een ideale plek om te verblijven. U kunt uw maaltijden nuttigen op de terrassen met uitzicht op de tempels. Een andere optie op het gebied van tempels is B&B Villa San Marco. Beide accommodatiefaciliteiten hebben een seizoensgebonden zwembad en parkeergelegenheid.

“Scala dei Turchi Bed and Breakfast”, gelegen in Realmonte, is een kwalitatief hoogstaand en goedkoop etablissement voor het verkennen van de omgeving. Er is een busdienst tussen Realmonte en Agrigento.

Er zijn verschillende restaurants in de buurt van het historische centrum. We raden Concordia ten zeerste aan. Ze serveren heerlijke pasta’s en visgerechten. Op een mooie dag kunt u ook heerlijk eten bij Villa Athena. U kunt tijdens het eten van deze maaltijden het prachtige uitzicht op de Vallei van de Tempels zien.

Agrigento Reisgids: het verleden van Sicilië

Agrigento VVV-kantoren

VVV-kantoren bevinden zich op Piazza Marconi naast het treinstation en vlakbij de parkeerplaats van het archeologische park Vallei van de Tempels.

Een must-see, de werkplaats voor karren geproduceerd door de traditionele Siciliaanse kruiwagenfabrikant Raffaele La Scala bevindt zich in Agrigento.

Een bezoek kan worden geregeld door contact op te nemen met Marcello La Scala, zoon van Raffaele La Scala, die de werkplaats runt.

Agrigento Reisgids: het verleden van Sicilië

Archeologisch park Vallei van de Tempels (Valle dei Templi)

De Vallei van de Tempels en het archeologische park staan ​​op de UNESCO Werelderfgoedlijst. Deze regio BC. Het is een heilige plaats waar in de vierde en vijfde eeuw monumentale Griekse tempels werden gebouwd. Enkele van de grootste en best bewaarde Griekse tempels buiten Griekenland zijn hier.

Attracties

Het archeologische park is door een weg in tweeën gedeeld. Er is een grote parkeerplaats waar je tegen een kleine vergoeding kunt parkeren, kaartverkoop, souvenirkraampjes, bar, toiletten, toegang tot een deel van het park en de wijk Zeus. Het tweede gedeelte aan de overkant bevat een heuvelrug met de ruïnes van de Collina dei Templi-tempel, nog een bar en toiletten.

Vóór de weg is het archeologische museumgebied met ruïnes. Plaatsen die u niet mag missen als u dit gebied wilt bezoeken:

De tempel van Heracles (Ercole) is de oudste van de nog bestaande tempels die teruggaat tot ongeveer 500 voor Christus. Het is de eerste tempel die je tegenkomt als je het Collina dei Templi-gedeelte binnengaat vanaf de grote parkeerplaats.

Agrigento Reisgids: het verleden van Sicilië

De Tempel van Concord (Tempio della Concordia), uit 430 voor Christus, is de meest intacte van de tempels. Beter bewaard gebleven. Dit komt doordat het al heel lang als kerk wordt gebruikt. Je kunt op de heuvel zitten en genieten van het prachtige uitzicht op zowel de tempel als de vallei beneden.

Tempio di Giunone is het verst van de parkeerplaats in het gedeelte Collina dei Templi. Enkele kolommen zijn nog intact. Ook hier zie je prachtige vergezichten.

Romeinse graven en Griekse muren lopen langs het pad naar de drie tempels erboven.

De oude Agora-ruïnes bevinden zich in de buurt van de parkeerplaats en de ingang van het Zeus-gebied. De ruïnes van Tempio di Giove hebben een recentere geschiedenis dan de agora. Giardino della Kolimbetra is een oude olijf- en citrustuin.

De ruïnes van de Hellenistische en Romeinse wijk bevinden zich in het gebied tegenover het museum.

De tempel van Zeus en de recreaties van Gigante in het museum tonen de grootte en vorm van de tempel. Ooit de grootste bekende Griekse tempel ter wereld is nu slechts een puinhoop van grote stenen.

Andere interessante tentoonstellingen in het museum zijn een waterkraan met leeuwenkop, een grote collectie vazen ​​en Romeinse mozaïeken.

Gerelateerde Artikelen

Geef een antwoord

Back to top button