Outdoor reizen

Advies voor skiërs

Het begint langzaam voelbaar te worden in de winter, als we de zomermaanden achter ons laten. Gezien het feit dat de sneeuwval binnenkort zal beginnen, willen we zeggen dat skiën een zeer goede optie is voor degenen die van plan zijn om in de wintermaanden op vakantie te gaan. Het is echt een adrenaline-gevulde en leuke sport voor skiërs. Het moet een waar genoegen zijn om vrij door de sneeuw te glijden. Omdat de meeste mensen echter willen skiën en denken dat ze bang zijn en niet in staat zijn om het te doen, hoewel ze dat willen, blijven ze weg van deze zeer plezierige sport en brengen ze de wintervakantie helaas door met het kijken naar de sneeuw vanuit het raam. Als u ook wilt skiën, maar u zich zorgen maakt of u het kunt, is dit artikel iets voor u. Laten we in dit artikel eens kijken naar de details die advies voor skiërs bevatten.

Advies voor skiërs

Wat u moet doen voordat u gaat skiën

Selectie ski-uitrusting: Zoals bij elke sport, heb je wat uitrusting nodig om te skiën. Er zijn 2 stappen die u hier kunt verkiezen. Als u wilt, kunt u zelf voor de benodigde skimateriaal zorgen, of u kunt skimateriaal huren bij de plaats waar u gaat skiën. De huurprijs voor ski-uitrusting varieert tussen 100-200 EU. Deze prijs is inclusief skischoenen, skistokken, bindingen, ski-jassen en skibroeken. Het is vermeldenswaard dat wanneer u een complete ski-uitrusting koopt, u ​​er een bepaald budget voor moet uittrekken. In plaats daarvan kunt u alle uitrusting huren tegen een meer betaalbare prijs, en u zult uw budget niet overschrijden door beter te begrijpen of u kunt skiën of niet. De materialen die nodig zijn om te skiën zijn als volgt;

 • Skischoen
 • Baton
 • Verbinden
 • Kajak montu
 • Ski broek
 • Skibril (met UVA / UVB-functie)
 • Içlikler term
 • Ski handschoen
 • Ski sokken
 • Conserveringsmiddelen
 • Zonnebrandcrème
 • Ski hoofd

Bestemming om te skiën: U besloot om te skiën, kocht alle benodigde uitrusting of besloot deze te huren. De andere belangrijke stap is natuurlijk de plaats waar u het liefst skiet. Er zijn bergen die geschikt zijn om te skiën in ons land. Deze omvatten de skicentra Bursa / Uludağ, Bolu / Kartalkaya, Kayseri / Erciyes, Kars / Sarıkamış, Erzurum / Palandöken en Kocaeli / Kartepe. Het is natuurlijk beter om te beslissen op basis van de nabijheid van de plaats die u kiest. Afgezien daarvan is het skicentrum Uludağ het meest geprefereerde skicentrum omdat het zowel dichtbij als betaalbaar is in vergelijking met andere. De sneeuwhoogte van de regio waar u het liefst skiën is ook een zeer belangrijk detail. De sneeuwdikte moet minimaal 40-50 cm zijn om te kunnen skiën. Daarom is het correct om de sneeuwhoogte op de data die u bezoekt te controleren op de meest betrouwbare meteorologische site.

Advies voor skiërs

Ski instructeur: Als je helemaal niet weet hoe je moet skiën, kun je het beste ondersteuning krijgen van experts die voor deze baan zijn opgeleid. Op de plaatsen waar je gaat skiën, zullen er instructeurs zijn die je hierbij helpen. Leren hoe je ski’s vastmaakt en afdoet, is de eerste stap in de skitraining. De meeste instructeurs kunnen deze stap zelf doen en de les overslaan. Maar je moet hem zeker vragen om dit te leren. Afgezien daarvan leer je eenvoudig zelf glijden door 1 uur te trainen met de instructeur. Later kun je gemakkelijk skiën door de houdingen te onderzoeken die andere skiërs oefenen tijdens het skiën.

Hoe te skiën

Om te kunnen skiën, moet het lichaam in balans zijn. Allereerst moet het gewicht aan de voorkant van de skischoen worden gegeven en mogen de enkels niet worden aangetrokken. Knieën moeten licht gebogen zijn en comfortabel zitten. Je heupen recht houden als je terugkeert tijdens het skiën, is een van de belangrijkste stappen. De houding van de handen is erg belangrijk tijdens het skiën. Handen moeten naar voren zijn en alsof ze een blad vasthouden. Schouders moeten altijd recht zijn en u moet altijd naar voren gericht zijn.

Gerelateerde Artikelen

Geef een antwoord

Controleer ook
Close
Back to top button