Gezondheid van kinderen

Aandachtstekort beïnvloedt de toekomst van het kind

Leerproblemen, emotionele stoornissen, gedragsproblemen, ernstige familiale problemen of sommige kinderen die zijn opgegroeid in ongepaste onderwijsomgevingen kunnen ook problemen hebben die vergelijkbaar zijn met hyperactiviteit.

Als uw kind zich niet kan concentreren, voortdurend kan vergeten, niet kan worden georganiseerd en mogelijk ongeorganiseerd is, heeft uw kind mogelijk geen aandacht. “Attention Deficit Hyperactivity Disorder bilinen, ook bekend als hyperactiviteit, is een belangrijke aandoening die het hele leven van het kind nadelig kan beïnvloeden en moet in een vroeg stadium worden behandeld. Monument Sisli Ziekenhuis Pedagoog Dr. Melda Alantar, gaf informatie over de families van kinderen met aandachtstekorten.

Aandachtstekort komt vaker voor bij jongens

Kinderen vertonen vaak hyperactief gedrag. De term hyperactief is een term geworden voor bijna elk mobiel kind, maar niet elk mobiel kind is hyperactief. Hyperactiviteit is een psycho-educatieve aandoening die voorkomt bij 3-5% van de schoolgaande kinderen en komt drie keer vaker voor bij jongens dan bij meisjes.

Het gebrek aan aandacht van het kind komt van de ouders

De meest voorkomende symptomen zijn zorgeloosheid, onopzettelijke actie, overmatige beweging of inactiviteit, inconsistentie in schoolsucces. Attention Deficit Hyperactivity Disorder veroorzaakt hersenletsel en trauma’s; andere medische aandoeningen en milieutoxines. Erfelijkheid is echter de belangrijkste oorzaak van hyperactiviteit. Veel van de hyperactieve kinderen hebben vergelijkbare problemen gehad, vooral op schoolleeftijd.

Nauwkeurige diagnose van het kind is belangrijk

Leerproblemen, emotionele stoornissen, gedragsproblemen, ernstige familiale problemen of sommige kinderen die zijn opgegroeid in ongepaste onderwijsomgevingen kunnen ook problemen hebben die vergelijkbaar zijn met hyperactiviteit. Daarom moeten de geschiedenis en details van het probleem door experts worden onderzocht voordat de diagnose hyperactiviteit wordt gesteld.

Ziekten met dezelfde symptomen als gebrek aan aandacht

Medisch onderzoek is belangrijk voor het verzamelen van informatie over de gezondheidsgeschiedenis van het kind. Medische evaluatie wordt gedaan door een kinderarts of huisarts. De genetische structuur, geboorte, ontwikkelings- en mentale status van het kind worden onderzocht. Andere medische problemen vergelijkbaar met de symptomen van Attention Deficit Hyperactivity Disorder worden geïdentificeerd; bijvoorbeeld epilepsie-aanvallen, overmatig functioneren van de schildklier, bijwerkingen van sommige medicijnen-gebruikte allergie medicijnen.

Moeilijk om het kind te diagnosticeren in de eerste sessie van hyperactief

Er worden ook afzonderlijke interviews gehouden met de families van kinderen die als onvoldoende aandacht worden beschouwd. Het doel van dit interview is om informatie te geven over de geschiedenis en ontwikkeling van het kind. Interview met het kind is een verplicht onderdeel van de beoordeling. Het laat zien hoe het kind zichzelf en het probleem waarneemt. De observatie van het gedrag van het kind, de mate van mobiliteit, aandacht en naleving tijdens het interview kan echter misleidend zijn. Veel hyperactieve kinderen vertonen buitengewone aandacht en zelfbeheersing in deze interviews. Psychiatrische problemen met symptomen die lijken op Attention Deficit Hyperactivity Disorder kunnen ook worden gediagnosticeerd door het kind te interviewen. Informatie over het mentale vermogen van het kind, informatieprocessen en academische prestaties wordt verkregen uit psychometrische tests. Deze tests moeten worden uitgevoerd en geïnterpreteerd door speciaal opgeleide educatieve psychologen.

Aandacht voor kinderen die hun huiswerk niet doen en dromen

Leraren spelen ook een belangrijke rol in de schoolomgeving voor de diagnose van hyperactiviteit. Het onvermogen van de student om zich te concentreren, kan het begonnen werk niet voltooien, dromen, handelen zonder na te denken, de gegeven opdracht verlaten, onregelmatig en overbewegend, verliezen vaak hun bezittingen en wachten op de volgorde van attitudes van kinderen met aandachtstekort. De informatie verkregen van de school is noodzakelijk en belangrijk voor het evalueren van het schoolsucces van het kind, het vergelijken van de academische en sociale ontwikkeling met de leeftijdsgenoten en het onderzoeken van de interventie-inspanningen van de leraar.

Vroege behandeling is belangrijk voor de toekomst van het kind

De behandeling van Attention Deficit Hyperactivity Disorder is geen eenvoudig proces. Ten eerste kan de kinderpsychiater medicatie aanbevelen. Het belangrijkste voordeel van het medicijn is het verlichten van de basissymptomen van hyperactiviteit. Begeleiding van het kind en gezin is echter van groot belang bij de behandeling van de aandoening. Vroege behandeling resulteert in veelbelovende resultaten voor de toekomst van het hyperactieve kind. Er zijn veel manieren om hen te helpen, zelfs als ze niet volledig kunnen herstellen van de effecten van hyperactiviteit. Met de medewerking van experts, school en familieleden wordt het hyperactieve kind een succesvolle en gelukkige volwassene door een normaal leven te leiden.

Gerelateerde Artikelen

Geef een antwoord

Back to top button