Gezondheid van kinderen

Aandacht voor het zesde Ziekterisico bij Kinderen in de Winter!

“Zesde ziekte is, een van de meest voorkomende aandoeningen bij kinderen in de winter, kan beginnen met roodheid in het lichaam en het kind naar bed brengen met hoge koorts. Memorial Ankara Hospital, Department of Pediatrics Assoc. Dr. Dr. Ahmet Demir, gaf informatie over de zesde ziekte en behandeling.

 Hoge koorts kan ouders van streek maken

De zesde ziekte, gekenmerkt door hoge koorts gedurende meerdere dagen gevolgd door huiduitslag, is een ziekte die wordt veroorzaakt door virussen en wordt meestal gezien bij kinderen van 6 maanden tot 3 jaar. Er is nog geen vaccin voor de zesde ziekte en de veroorzaker is een virus genaamd “Herpesvirus type 6 .. Kinderen die lijden aan de zesde ziekte krijgen levenslange immuniteit voor de ziekte. Hoge koorts tijdens de ziekte kan onnodige hoge doses antibiotica veroorzaken.

Als uw kind deze symptomen heeft …

Het belangrijkste symptoom van de zesde ziekte is hoge koorts voordat de uitslag optreedt. Koorts bij kinderen tijdens de ziekte kan oplopen tot 39 -39,5 graden. Bovendien kunnen kinderen symptomen hebben zoals lichte kneuzingen, trillen en rusteloosheid op handen en voeten. Soms kunnen weeën en overmakingen door koorts optreden. Bovendien kunnen hoofdpijn, misselijkheid, braken, bedachtzaamheid, bewustzijnsverlies, waan zijn. In gevallen waarin het kind niet voldoende vocht krijgt, kan een droge huid een lichte ineenstorting van de ogen en zwakte veroorzaken. Roze en verspreide huiduitslag moet worden overwogen. Bij de zesde ziekte beginnen huiduitslag vanaf de romp en verspreiden zich vervolgens naar de armen. Bij andere kinderziekten beginnen huiduitslag meestal op de nek en het gezicht. Huiduitslag is ook anders van type dan andere ziekten en begint onmiddellijk na een paar uur te vervagen zodra ze worden gezien. Deze uitslag die binnen 2-3 dagen na het begin van de ziekte verdwijnt, veroorzaakt geen permanente littekens.

Pas op voor besmettingsgevaar!

Druppeltjes die worden uitgestoten door hoesten of niezen van een ziek kind, kunnen ervoor zorgen dat de ziekte zich naar anderen verspreidt. Er is een risico op besmetting voor iedereen in de omgeving waar het kind ze verspreidt. Vanwege de overdracht van de luchtwegen brengen drukke omgevingen een groot risico voor zuigelingen met zich mee. Alle kinderen met febriele ziekte moeten worden geïsoleerd van andere gezonde zuigelingen. Bovendien moeten algemene hygiënevoorschriften worden nageleefd om ziekten te voorkomen. De handen moeten goed worden gewassen en alles wat de baby aanraakt, moet worden gedesinfecteerd. In het bijzonder moeten alle voorwerpen die naar de mond worden gebracht, vrij zijn van ziektekiemen. Zodra het virus het lichaam is binnengekomen, heeft het meestal een reproductieve periode in het menselijk lichaam gedurende gemiddeld 9 dagen. Een kind dat de ziekte ooit heeft gehad, heeft het de rest van zijn leven niet.

Er is geen specifieke behandeling voor de ziekte

Er kan echter worden ingegrepen om koorts te verminderen. Tijdens de ziekte moet het kind veel drinken en moet het worden verzorgd en nauwlettend worden gevolgd. Zoals bij elke ziekte is voeding erg belangrijk in de zesde ziekte. Wanneer kinderen ziek worden, neemt hun eetlust af en weigeren ze te eten of drinken. Gezinnen moeten in deze situaties veel geduld en arbeid tonen. Ze moeten temperatuurmetingen uitvoeren met continue graden en goed voor het kind zorgen en ze met veel vloeistof aanvullen.

Zoek altijd medisch advies

De zesde ziekte is moeilijk te diagnosticeren. Als het kind koorts, koorts, huiduitslag heeft voordat de koorts valt, moet overleg worden gepleegd met pensiviteit, waanvoorstellingen, waanvoorstellingen, ernstige hoofdpijn, aanscherping van de nek, onvermogen om overmatig te bewegen, herhaaldelijk braken, ademhalingsproblemen, pijn op de borst en ernstige hoest. . Hoge koorts, een van de belangrijkste symptomen van de zesde ziekte, is zeer verontrustend voor ouders en kan ervoor zorgen dat gezinnen in paniek raken. Daarom zou het beter zijn als de patiënt onder toezicht van een kinderarts blijft totdat de koorts ontstaat of de zesde ziekte is bevestigd.

Gerelateerde Artikelen

Geef een antwoord

Back to top button