Goede ideeën

8 Dingen Die je Moet weten Over Dikke Darm

Colon (dikke darm) is het laatste deel van het spijsverteringsstelsel. De belangrijkste functie van de dikke darm is om water op te nemen, afval op te slaan, vocht in het lichaam in evenwicht te brengen en de absorptie van belangrijke vitamines, zoals vitamine K, te verzekeren.
Daarom is de zorg voor je dikke darm erg belangrijk voor al je gezondheid. Hier in dit artikel zullen we het hebben over 8 dingen die je moet weten over de dikke darm

1. Aandacht voor gevoelige darmen

Gevoelig darmsyndroom is een veel voorkomende ziekte, vooral bij vrouwen, die zich manifesteert door diarree, zwelling en constipatie in de buik.

Deze symptomen kunnen enkele maanden duren. Daarom moet u onmiddellijk na de eerste symptomen contact opnemen met uw arts.

2. Colon (dikke darm) werkt niet, waardoor diarree wordt veroorzaakt

Wanneer de dikke darm niet goed werkt, doet het lichaam extreme inspanningen om voedingsstoffen en vloeistoffen te absorberen, dus diarree is mogelijk.

We raden u aan rijst, appelpuree, banaan en toast te eten zodat de dikke darmwand beter werkt.

3. Ook constipatie

8 Dingen Die je Moet weten Over Dikke Darm

De dikke darm kan ook constipatie veroorzaken. Het is meestal te wijten aan langzame stoelgang die meerdere dagen aanhoudt (maar niet altijd).

Als u constipatie heeft, is het belangrijk om voldoende vezelig voedsel te eten en veel water te drinken.

Let op de Aambeien

Aambeien zijn een van de algemene problemen die de dikke darm kan tegenkomen. Het is de naam die wordt gegeven aan ontsteking van de aderen en haarvaten rond het rectum.

Hoewel een beetje beschamend, moet je heel voorzichtig zijn met je lichaam. Raadpleeg uw arts over en volg een dieet met veel vezels.

5. Pas op voor darmkanker (dikke darm)!

Colonkanker is een van de meest voorkomende vormen van kanker in veel landen. Net als anderen is het gekoppeld aan de vorming van kwaadaardige cellen.

Omdat de dikke darm de thuisbasis is van veel afval en bacteriën, is de ontwikkeling van kanker in deze regio zeer eenvoudig. De diagnose van deze ziekte is echter heel eenvoudig.

Uw arts kan uw bloed in ontlasting testen voordat er symptomen optreden. Hiervoor kunt u eenvoudig en pijnloos testen om erachter te komen of u deze ziekte heeft.

6. Laat je niet misleiden

8 Dingen Die je Moet weten Over Dikke Darm

Bepaalde behandelingen voor colonreiniging zijn de laatste jaren erg beroemd geworden. Je moet ze echter heel voorzichtig benaderen. Deze behandelingen geven over het algemeen geen goede resultaten en kunnen zelfs uw andere organen beschadigen.

De beste en effectieve manier om uw dikke darm schoon te maken, is vezelrijk natuurlijk voedsel consumeren.

7. Wat voor soort orgaan is de dikke darm (dikke darm)?

De kolom is gemiddeld 1,5 meter lang en 6,5 cm breed. Het strekt zich uit van het middelste deel van de buik naar het rectum. De functie van de dikke darm kan variëren, afhankelijk van de soort, maar deze functioneert vaak hetzelfde bij gewervelde dieren.

8. Eet gezond voedsel

Om van een gezond leven te genieten en uw dikke darm extreem gezond te houden, moet u een vetarm en vezelrijk dieet kiezen.

Zo kunt u ervoor zorgen dat uw dikke darm zijn functie op de beste manier uitvoert.

Benthe de Leeuw

Benthe, ik schrijf al heel lang nuttige en gezondheidsartikelen. Ik weet dat redacteur zijn van Plezier.net echt een voorrecht is.

Gerelateerde Artikelen

Geef een antwoord

Back to top button