Goede ideeën

7 Tekenen Dat je Lever Vergiftigd is

Wilt u weten wat de tekens aangeven dat uw lever is vergiftigd? Blijf ons artikel lezen om actie te ondernemen voordat dit belangrijke probleem zich voordoet.

Onze lever is een van onze grootste en belangrijkste interne organen in ons lichaam. Zijn functies omvatten het produceren van eiwitten, het verteren van glucose en het verwijderen van gifstoffen en vreemde stoffen in ons lichaam.

Symptomen die aantonen dat uw lever vergiftigd is

Onze lever is het meest complexe en belangrijkste orgaan in ons lichaam na onze hersenen . Daarom is het erg belangrijk om ervoor te zorgen dat het gezond is.

Evenwichtige voeding en een gezonde levensstijl zullen de algehele conditie van onze lever verbeteren.

Onze grootste assistent bij het wegwerken van gifstoffen die leverziekten veroorzaken is om een ​​actief en gezond leven te leiden en gewoontes zoals alcohol , roken, overmatig drugsgebruik en inactiviteit te vermijden.

Laten we nu eens kijken naar de symptomen die aantonen dat uw lever vergiftigd is en de stappen die u moet nemen tegen deze situatie.

1. Krampen en opgeblazen gevoel in de buikstreek

Heb je ooit het volgende ervaren? je voelt een opgeblazen gevoel in je lichaam: je handen, polsen, voeten, buik…

Allereerst is er geen reden tot paniek over deze symptomen. Als het je trouwens overkomt, betekent dit geen probleem.

Maar als het probleem regelmatig terugkeert, moet je voorzichtig zijn als je elke dag gaspijn of buikpijn hebt en je spijsvertering vertraagt. Dit zijn indicatoren voor een slecht functionerende lever.

Omdat uw lever schadelijke stoffen niet effectief kan filteren, betekent dit dat gifstoffen zich in uw lichaam beginnen op te hopen. In dit geval heb je een risico op buikontsteking.

Als u deze symptomen vaak ervaart, moet u onmiddellijk naar een arts gaan .

2. Kleurverandering in urine en ontlasting 7 Tekenen Dat je Lever Vergiftigd is

Is uw urine witter dan normaal? Zijn je ontlasting lichter dan ooit en soms bloederig? Het is het beste om naar een arts te gaan om eventuele twijfel bij een dergelijk symptoom te voorkomen.

De oorzaak van deze symptomen kunnen andere kwalen zijn, maar de meest voorkomende problemen zijn te wijten aan lever of nier.

Bovendien kan uw urine lichter of donkerder zijn vanwege de ophoping van bilirubine.

3. Jaundice

Dit is het belangrijkste en meest voor de hand liggende symptoom dat uw aandacht vereist.

De oorzaak van de geelheid in uw huid, ogen en nagels is de ophoping van oedeempigment dat bilirubine in uw lichaam wordt genoemd.

Het oedeempigment is noodzakelijk voor onze spijsvertering, maar wanneer onze lever niet goed werkt, is het onvoldoende om de stoffen te filteren die moeten worden weggegooid nadat de spijsvertering eindigt.

Ze hopen zich dus op in je lichaam en veroorzaken vaak geelzucht bij leverziekten.

4. Huidgevoeligheid 7 Tekenen Dat je Lever Vergiftigd is

Het is zowel verontrustend als zorgelijk om een ​​constante jeuk te voelen alsof er iets door u kriebelt.

Dus waarom gebeurt dit? De reden hiervoor is dat uw lever geen schadelijke stoffen kan filteren en dat toxines zich ophopen. Deze gifstoffen veroorzaken gevoeligheid in uw huid .

Als deze jeuk zich vaak herhaalt, moet u contact opnemen met uw arts voor diagnose. Jeuk kan ook te wijten zijn aan een eenvoudigere reden, zoals een verandering in je dieet.

5. Maagreflux

Het gevoel alsof je niet in staat bent om te ademen vanwege overmatige verzadiging of gas kan erop wijzen dat je lever vergiftigd is.

Nog erger is maagreflux die pijn en ongemak veroorzaakt.

We weten dat onze lever is gekoppeld aan het spijsverteringsstelsel en een probleem in dit orgaan zal leiden tot spijsverteringssymptomen. Het is het beste om contact op te nemen met een arts om de ware oorzaak van het probleem te achterhalen.

6. Diarree 7 Tekenen Dat je Lever Vergiftigd is

Als het gebruikelijk is dat uw maaltijden u slecht doen voelen, moet u voorzichtig zijn als u druk en ongemak in uw buik voelt of diarree heeft.

Dit alles wijst op problemen in uw spijsvertering en depressieve systemen . U heeft een risico op vochtverlies, vooral als u vaak diarree heeft.

Net als andere symptomen die hier worden genoemd, kan diarree worden veroorzaakt door een andere ziekte , maar in elk geval moet u een arts raadplegen.

7. Algemene vermoeidheid 7 Tekenen Dat je Lever Vergiftigd is

Dit is een veel voorkomende situatie. Niet alleen vermoeidheid, maar ook malaise, vermoeidheid en een constante gevoelloosheid.

Ziekten of vergiftiging veroorzaken dat uw lever meer energie verbruikt, wat uw algemene energie steelt.

Als u andere symptomen vertoont zoals oedeem, spijsverteringsproblemen, buikpijn, jeuk en algemene vermoeidheid, moet u een arts raadplegen.

Pijn Op De Borst en 7 Redenen

Benthe de Leeuw

Benthe, ik schrijf al heel lang nuttige en gezondheidsartikelen. Ik weet dat redacteur zijn van Plezier.net echt een voorrecht is.

Gerelateerde Artikelen

Geef een antwoord

Back to top button