Goede ideeënTuinieren

7 manieren om azijn in je tuin te gebruiken

Wist je dat azijn ook nuttig kan zijn voor planten? In dit artikel zullen we het hebben over zeven methoden die u kunt toepassen om azijn in uw tuin te gebruiken.

Mensen zijn zich over het algemeen niet bewust van de verschillende eigenschappen van sommige materialen die ze dagelijks gebruiken. Dus nemen ze eerst hun toevlucht tot chemicaliën om problemen in hun tuin op te lossen.

Maar dit is niet altijd noodzakelijk. Azijn is een natuurlijk product dat veel problemen in tuinen kan oplossen .

Zie ook: Vier ideeën om van een gewone muur een verticale tuin te maken

7 manieren om azijn in uw tuin te gebruiken

1. Onkruidverdelger

Azijn is een echt zuur materiaal omdat het veel azijnzuur bevat. Wanneer we consumeren, kan dit chemische reacties veroorzaken en reageren wanneer het in contact komt met planten.

Het herbicide effect is echter niet op lange termijn. Azijn is dus niet zo effectief als het verzamelen van kruiden of het gebruiken van andere producten om ze kwijt te raken. kan echter erg handig zijn om onkruid van de stenen te verwijderen.

2. Paddenstoelen vernietigen

Met azijn in je tuin kun je paddenstoelen in je planten verwijderen. Het zal hetzelfde effect vertonen met zuiveringszout.

Terwijl carbonaat de pH-waarde verhoogt en een alkalische omgeving creëert die voorkomt dat de schimmel zich vermenigvuldigt, verlaagt azijn de pH-waarde en creëert een zure omgeving die ook een barrière voor de schimmel is.

Hoe te gebruiken: Giet een eetlepel azijn in twee liter water en breng het twee keer per week na regen aan.

7 manieren om azijn in je tuin te gebruiken

3. Creëren van meer zure grond

Zoals we hierboven vermeldden, verlaagt azijn de pH-waarde in de omgeving. In dit geval zullen we azijn gebruiken om een ​​zure grond te verkrijgen. Het enige dat je hoeft te doen is een glas azijn in 4 liter water mengen en in de grond gieten.

Dit proces heeft een zeer positieve invloed op de ontwikkeling van planten die zure grond nodig hebben, zoals azalea, roos, lavendel, bosbessen en gardenia.

Dit zal het voor de bodem gemakkelijker maken om ijzermateriaal te vormen, wat erg handig is voor planten.

4. Mierenafstotend

7 manieren om azijn in je tuin te gebruiken

Als uw tuin een mierenhoop heeft, kunt u azijn gebruiken om ze te doden. Het enige dat je hoeft te doen, is een paar dagen pure azijn over het nest persen. Je zult zien dat mieren met de dag verdwijnen.

U kunt dit proces elders in uw huis toepassen. Azijn is een van de meest effectieve natuurlijke insecticiden. Het heeft ook geen bijwerkingen op het gebied van gezondheid.

Het werkt ook op andere soorten insecten die uw planten aanvallen. Als je wat azijn in de bladeren van je planten drukt, kun je naaktslakken en slakken uit de buurt houden.

Zie ook: Drinken van koolzuurhoudend en azijnwater voor de maaltijd

5. Kunstmest voor potplanten

Azijn kan je ook helpen gezondere potplanten te hebben . Meng twee eetlepels appelazijn met 3 liter water en spray op de planten. U zult de resultaten onmiddellijk zien!

6. Bloemenrevitalisator

Als je bloemen in een vaas wilt doen, is azijn misschien je beste vriend. E Als u er azijn op knijpt, blijven de bloemen veel langer vers.

Doe met twee eetlepels azijn twee eetlepels suiker in een liter water en meng. Giet dit mengsel in vazen ​​en plaats de bloemen.

Dan moet je, zoals altijd, alleen voor de bloemen zorgen. Snijd de stengels van de bloemen ongeveer 5 dagen en ververs het mengsel.

7 manieren om azijn in je tuin te gebruiken

7. Elimineren van roest door tuingereedschap

Ja, azijn is niet alleen nuttig voor uw planten . Azijn eigenschappen kunnen ook nuttig zijn voor uw tuingereedschap.

Als u moe bent van het gebruik van roestig gereedschap, spuit u pure azijn op en veegt u deze af met een azijndoek. Een andere optie is om de instrumenten rechtstreeks in pure azijn onder te dompelen. Beide methoden zijn eenvoudig en effectief.

Huistuin, een Onuitputtelijke Bron van Groenten en Fruit.

Gerelateerde Artikelen

Geef een antwoord

Back to top button