Cultuur reizenFoodie reizenReizen nachtleven

7 festivals in Azië die u niet mag missen

Festivals vinden over de hele wereld plaats. Er zijn veel in de staten, festivals in Europa die honderden jaren teruggaan, en een aantal mooie feesten in Midden- en Zuid-Amerika. Maar Azië is het hele jaar door bezaaid met festivals in elk land.

En hoewel er honderden zijn, wilde ik me concentreren op slechts enkele die opvallen tussen de anderen. Elk festival in Azië is op geen enkele manier exclusief. Ze verwelkomen allemaal inwoners van elke leeftijd en geslacht en buitenlanders. Ze bieden kleur en schoonheid, cultuur en tradities. Het zijn festivals die je op je bucketlist zet, omdat je geen leven lang kunt blijven zonder er een paar te ervaren.

Verwante onderwerpen

MUD FESTIVAL KOREA

7 festivals in Azië die u niet mag missen
Bron:TheAsian

In 1998 is een festival gestart als een manier om te promoten de Boryeong mineraalrijke modders. Maar na een succesvolle eerste run, werd het festival een hit en werd vervolgens gemaakt als een jaarlijkse viering.

Mensen kunnen naar Boryeong komen om te luieren en te ontspannen op het strand, of ze kunnen deelnemen aan de gekke opblaasbare water / modderglijbanen, modderworstelen en modderraces. Maar als je wat relaxter wilt zijn, zijn er gelukkig activiteiten die niet zo intens zijn. Je kunt kiezen voor bodypainting, moddergezichten en andere leuke activiteiten die plaatsvinden op de beurs.

Tijdens deze tijd van gekke modderige waanzin zullen popsterren van over de hele wereld optreden op het festival. Houd je ogen open voor iedereen die beroemd is en neem deel aan het vuurwerk, culturele optredens en optochten. Boek ook vroeg je vlucht voor de maand juli en maak je klaar om rommelig te worden.

SONGKRAN IN THAILAND

7 festivals in Azië die u niet mag missen Dit is eigenlijk het grootste watergevecht ter wereld. Mensen van alle leeftijden komen op deze dag met waterpistolen, waterkanonnen, waterslangen en emmers vol met water naar elkaar te gooien. Het maakt niet uit of je gewoon op een brommer door de stad komt, je wordt bespat en overrompeld.

Dus zorg ervoor dat je wat kleren draagt ​​die je niet erg vindt om rommelig te worden. Ik kon echt geen betere manier bedenken om mijn tijd op een warme dag door te brengen dan een gigantisch watergevecht met de hele stad te hebben.

Wees ook voorzichtig met het water dat mensen naar je gooien. Sommige mensen halen hun water uit de rivier dat niet schoon is om te drinken, dus zorg ervoor dat je je mond sluit als ze je doven. Een ander ding om naar te zoeken zijn mensen met emmers ijs of water met ijs. Het hebben van ijstroon op of bij u kan pijnlijk zijn, dus houd een oogje in het zeil. Gelukkig gebeurt dit zelden.

De watergevechten kunnen een paar dagen voor het daadwerkelijke begin van het festival beginnen, dus zorg ervoor dat je een paar dagen naar je kamer gaat als buffer. Je wilt niet rondsjouwen met doorweekte rugzakken en koffers.

Het festival vindt plaats tussen de 13e en 15e van het jaar omdat ze de heetste zijn. Zorg dus dat je vroeg een kamer boekt in Chiang Mai, dit is een zeer populair festival in Thailand. Andere geweldige plaatsen om dit te vieren zijn Bangkok of zelfs enkele van de Thaise eilanden zoals Koh, Phangan en Koh Tao. Dus check in op vluchten en accommodaties op al deze plaatsen en kijk wat je interesseert.

HOLI IN INDIA

7 festivals in Azië die u niet mag missen
Holi of ‘Festival of Colors’ is een feest in de maand Phalgun, dat meestal op maart valt. Het markeert de komst van de lente en de kleuren staan ​​voor leven, vreugde en energie.

De viering begint de avond voor Holi met een vreugdevuur waar mensen samenkomen om te zingen en dansen. De volgende dag beginnen de kleurengevechten. Net als Songkran in Thailand, is dit een festival voor mensen van alle leeftijden om naar buiten te komen en elkaar te besproeien met waterpistolen, gekleurde waterballonnen en natuurlijk het gekleurde poeder. Geweldig eten en drinken wordt geserveerd terwijl mensen vechten met kleuren te midden van tempels en dorpen en straten en huizen.

Het festival beweegt rond de maand maart, dus houd een open schema voor deze. Het zal de reis waard zijn!

THAI LANTERN FESTIVAL – YI PENG IN THAILAND

7 festivals in Azië die u niet mag missen
Thailand heeft een speciaal lantaarnfestival in de maand november, waarbij iedereen een lantaarn opheft in de nachtelijke hemel. Gouden kleuren steken hoog de lucht in voor een geweldige ervaring.

Dit ongelooflijk mooie festival, waarvan wordt gezegd dat het het loslaten van problemen en pijn uit het verleden vertegenwoordigt, beweegt zich rond in de maand november. Dit is absoluut iets om op je bucketlist te zetten.

FESTIVAL VAN DE WINTERLICHT IN JAPAN

7 festivals in Azië die u niet mag missen Stel in Nabana geen Sato van Koewana , een prachtige botanische tuin, heeft Japan een van de mooiste lichtfestivals in de winter gecreëerd. Met meer dan zeven miljoen LED-verlichting geeft dit festival een lust voor het oog.

Met spectaculaire lichte tunnels en bloemenvelden verlicht in kleuren, dit festival loopt van half november tot half maart, dus je hebt genoeg tijd om de wonderbaarlijke weergave van lichten te zien. Het is echt een geweldige manier om de winterdoldrums af te slaan.

ATI-ATIHAN IN DE FILIPPIJNEN

7 festivals in Azië die u niet mag missen
Bron:vigattintourism.com

Op de Filippijnen is er een prachtige en kleurrijke viering genaamd Ati-Atihan. De lokale bevolking van de stad Iloilo wil dat je meedoet met hun prachtige parade van tribale dansen en festiviteiten. Ze verwelkomen van harte alle buitenstaanders om met hen te vieren en hun tribale dance-offs te bekijken in de Ati Ati Grand Parade.

Veel evenementen leiden naar de Ati Ati Parade, zoals straatfestivals en leuke culturele activiteiten. Dit gebeurt begin januari en is een geweldige manier om het koude winterweer achter te laten voor de tropische Filippijnen.

TRISSUR POORAM OLIFANTFESTIVAL IN INDIA

7 festivals in Azië die u niet mag missen
Meer dan 200 jaar oud, meer dan dertig kleurrijk en fraai geklede olifanten banen zich een weg door de straten van Thrissur, en naar de Vadakkunnathan-tempel. Twee verschillende teams van mannen op hun olifant nemen allemaal deel aan het “pass the parasol” -ritueel. Ze staan ​​op hun olifanten wat het een beetje een uitdagend en competitief gevoel geeft.

Een festival dat zes dagen duurt, je zult jezelf visueel en fysiek vermoeien van alles wat er te zien en te doen is.

Een vuurwerkshow gaat om drie uur ’s ochtends af en gaat drie uur lang door om een ​​lust voor het oog te creëren terwijl iedereen in omliggende dorpen en tempels viert met volksdansen, geweldig eten, trommelslagen en culturele activiteiten . Gewoonlijk vindt dit plaats medio tot eind april, dit is een geweldig festival waar je in wilt duiken.

 

Of het nu gaat om een ​​snelle trip of een logboekexcursie van een paar maanden in Azië, dit op je bucketlist zetten is niet te missen. Je zult terugkomen met een vriendelijk en blij zicht op de lokale bevolking nadat ze je hebben laten meedoen aan hun festiviteiten. Er is geen betere manier om andere mensen te leren kennen dan samen een feest te vieren.

Gerelateerde Artikelen

Geef een antwoord

Back to top button