DamesmodeModetrends

7 Chic Manieren om te Kleuren Als een Parisian

Vrouwen over de hele wereld hebben jarenlang geprobeerd de Parijse stijl na te bootsen. Het is moeiteloos, onderscheidend – en vraagt me af of er iets in het water zit. De ‘romantische, zorgeloze Parijse’ stijl wordt vaak gemodelleerd door bloggers van alle nationaliteiten. De kleding die ze dragen is meestal casual-chic – veel vintage jeans, geruite blazers en leren laarzen, en hoewel hun outfits mooi zijn, zijn ze niet flitsende of overdreven gecoördineerd. Het is waarschijnlijk dat je ze niet eens op straat zou opmerken omdat ze gewoon zo moeiteloos zijn.

 

Veel voor de hand liggende tips kunnen gemakkelijk worden gekopieerd, zoals gestreepte T-stukken dragen of kleuren neutraal houden. Maar er zijn veel aspecten van de Franse stijl die Parijzenaren als cruciaal beschouwen om te formuleren hoe ze zich ’s morgens aankleden, maar op de een of andere manier missen wij Amerikanen.

 

Ik ben helemaal weg van de Parijse stijl, dus deze week heb ik gekeken hoe ik deze stijl kon nabootsen en in mijn kast kon verwerken. Hier zijn enkele verschillende stijlregels waaraan alle Franse meisjes zich houden.

 

La nonchalance

 

 

 

De Franse vrouw belichaamt moeiteloos de uitdrukking “Ik werd zo wakker.” Ze heeft niet veel tijd nodig om zich klaar te maken – ze is gewoon blij met rode lippenstift en rommelig haar. Bij het aankleden geeft ze de voorkeur aan minimale ophef, maar ze zal haar kleding vooraf met veel zorg in winkels hebben gekozen.

L’élégance (elegance)

La discrétion

Als het gaat om het samenstellen van een outfit, onderschrijven de meeste Parijzenaren de mantra dat ‘less is more’. Ze zijn meestal vrij minimaal. De uitdrukking ‘moeiteloos chic’ is bijna synoniem met Franse meisjes, maar wat betekent dat eigenlijk?

7 Chic Manieren om te Kleuren Als een Parisian
Bron: Pinterest

Sommigen zeggen misschien dat de Parijse look saai is; Ik zie het liever als ‘minder is meer’. De Parijse stijl kan een opvallende verschijning zijn, maar in plaats van het combineren van gewaagde kleuren en dramatische sneden, is hij voorstander van ingetogen tinten en gewoon een pop van een gewaagde kleur, of de introductie van op maat gemaakte details in een anders niet-avontuurlijke outfit.

Als het erop aankomt, is wat echt opvalt aan Parijzenaars het feit dat ze er nooit uitzien alsof ze te hard proberen met hun outfits of eruit zien alsof ze uren hebben besteed aan de voorbereiding.

La sensualité (sensualiteit)

Je hebt misschien gehoord over de Franse je ne sais quoi. De Fransen spelen graag de intellectuele kaart; ze willen niet te sexy zijn. De sexiness komt van de manier waarop ze lopen en zichzelf vasthouden. Als je je sexy wilt kleden of sexy wilt voelen, kies dan voor de intellectuele kaart. Vermijd push-up bh’s of korte nauwsluitende jurken. Zwoelheid komt voort uit wat aan de verbeelding overgelaten wordt en gaat meer over hoe je jezelf draagt dan welke huid je laat zien.

Le plaisir (leuk)

Ondanks haar ogenschijnlijk conservatieve karakter is la Parisienne vrij speels met haar kleding. Ze houdt ervan leuke details in haar outfits op te nemen; ze is niet bang voor glanzende sokken, funky broches of metalen brogues. Wat belangrijker is, is dat ze geniet van de kleren die ze aan heeft. ‘S Ochtends aankleden is een leuke ervaring voor La Parisienne.

La singularité (individualiteit)

Nogmaals, ik hoor je: ‘maar alle Parisiennes zien er hetzelfde uit!’. Ik kan niet ontkennen dat Parisiennes dol zijn op hun basis en het niet erg vinden om ze te delen met de helft van de vrouwen in Parijs. Toch willen ze ook uniek zijn en daar veel moeite voor doen, op zoek naar vintage stukken en onbekende merken. Voor een Parisienne zit individualiteit in de details.

La rébellion (de regels overtreden)

La Parisienne weet wat bij haar lichaam past, maar geeft niet al te veel om de huidige trends. Als je het haar vraagt, zal ze je vertellen dat ze nog steeds kleding draagt van 10 jaar geleden, gewoon omdat ze ervan houdt. Ze past onbewust regels toe zonder ze als regels te beschouwen.

Model- en stijlicoon Ines de la Fressange zei dat een belangrijk geheim van de Parijse stijl is: ‘Houd ze altijd verrast. Als ze denken dat je hakken draagt, draag dan platte schoenen. Als ze platte schoenen verwachten, draag dan hakken. ”Laat je uniform je niet voorspelbaar maken. Voeg een verrassingselement toe aan elke outfit die je draagt, of het nu gaat om een scheur in je anders gloednieuwe jeans of een chique jas met je casual T-shirt.

Voila! Nu ken je de basisprincipes van de Parijse look.

Gerelateerde Artikelen

Geef een antwoord

Controleer ook
Close
Back to top button