Goede ideeën

6 Symptomen van Pancreasziekten

De alvleesklier is een zeer belangrijk orgaan voor ons lichaam. Als u de symptomen van alvleesklieraandoeningen kent, kunt u ernstiger problemen voorspellen en voorkomen.

Alvleesklieraandoeningen beïnvloeden vele spijsverteringsfuncties en worden soms geassocieerd met slechte eetgewoonten. Blijf ons artikel lezen om de details te leren.

De pancreas , bevindt zich aan de achterkant van onze maag en zorgt voor de afscheiding van enzymen zoals insuline en gluagonon . Deze enzymen zijn essentieel voor het leveren van voedsel uit de alvleesklier naar de dunne darm en het synthetiseren in de dunne darm.

Een verandering in de alvleesklier kan zeer ernstige gevolgen hebben. In een dergelijke situatie kunnen de enzymen die we zojuist hebben genoemd de pancreas beginnen aan te vallen. Laten we de details van de bruid onderzoeken.

Hoe kan ik pancreasziekten begrijpen?

6 Symptomen van Pancreasziekten

1. Pijn

Pijn in de buik, dat wil zeggen tussen de borst- en bekkengebieden van het lichaam. Deze pijn gebeurt alleen aan je linkerkant onder de ribben en zorgt voor een branderig gevoel. In dit geval, , is er mogelijk een probleem met uw alvleesklier .

 • Deze pijn kan scherper zijn na het eten of zelfs drinken. Als je voedsel hebt gegeten dat teveel vet bevat, kan er een nog ernstiger pijn optreden.
 • De pijn in dit gebied kan na het eten beginnen en enkele dagen aanhouden, of zelfs dag na dag in ernst toenemen.
 • Als je op je buik ligt, kan de pijn nog meer toenemen omdat je maag de alvleesklier comprimeert.
 • Het verspreidt zich vanuit je rug of het gebied waar je linker schouderblad zich bevindt.

2. Brand

Enzymen die de pancreas aanvallen, kunnen koorts veroorzaken. Vergeet niet om uw koorts te meten wanneer u pijn of ongemak voelt.

Als uw koorts een paar graden hoger is dan normaal, raadpleeg dan uw arts. Uw arts is de enige persoon die precies kan bepalen wat uw probleem is en uw vragen duidelijk kan beantwoorden. Omdat deze symptomen ook verband kunnen houden met andere aandoeningen.

3. Misselijkheid

Elk probleem met uw alvleesklier kan braken veroorzaken. Wanneer er een verandering in uw spijsvertering is, kan het voedsel niet erg goed worden verteerd en raakt uw alvleesklier ontstoken.

4. Hoofdpijn

Plotselinge hoofdpijn, vermoeidheid, ongemak en concentratieproblemen kunnen een voorloper zijn van pancreasziekten. Dit komt omdat je immuunsysteem wordt aangevallen en de effecten onmiddellijk worden gevoeld.

5. Gewichtsverlies

Als er een probleem is in uw alvleesklier of in uw galblaas , wordt de alvleesklier aangevallen door zijn enzymen. Om deze reden, kun je voedsel niet goed verteren en de nodige voedingsstoffen krijgen.

6. Tachycardie

Versnelling van uw hartritme, gemakkelijkere vermoeidheid en snelle ademhaling is ook een teken van pancreasziekten Dit kan zijn omdat je lichaam verzwakt is en je immuunsysteem niet langer voldoende energie heeft.

Hierdoor gaat je hart sneller kloppen, heb je het gevoel dat je verdrinkt en je polsslag hoog is. In een dergelijke situatie moet u voorzichtig zijn.

Wat zijn de oorzaken van pancreasziekten?

6 Symptomen van Pancreasziekten

Studies tonen aan dat 80% van de pancreasziekten te wijten zijn aan galstenen of slechte gewoonten. Galstenen kunnen de kanalen blokkeren en voorkomen dat de alvleesklier goed functioneert.

Met betrekking tot het dieet; het consumeren van overmatige hoeveelheden vet en alcohol kan permanente schade aan dit orgaan veroorzaken. Andere dingen die van invloed kunnen zijn op uw aandoening zijn met nierfalen , lupus, cystische fibrose en verschillende medicijnen.

Hoe kunt u beter voor uw alvleesklier zorgen?

6 Symptomen van Pancreasziekten

  • Verfijn suiker en verminder de consumptie van bloem.
  • Als je rookt, stop met roken. Dit is cruciaal om pancreaskanker te voorkomen.
  • Drink geen alcohol. Volgens voedingsdeskundigen is het drinken van een glas wijn per dag gunstig voor je gezondheid; maar als u deze hoeveelheid constant overschrijdt, heeft dit ernstige gevolgen voor uw alvleesklier. Voor uw gezondheid, vermijd overmatig alcoholgebruik.
  • Eet vezelrijk voedsel, vooral volle granen .
  • Probeer geen rood vlees te eten.
  • Probeer kruisbloemige groenten zoals broccoli, bloemkool, kool, rucola en spruitjes te consumeren . Deze groenten zijn beide erg handig voor je alvleesklier en helpen kanker te voorkomen.
  • Probeer niet aan te komen.
  • Neem de nodige maatregelen tegen diabetes.
  • Eiwitconsumptie is erg belangrijk voor de preventie en behandeling van pancreasziekten . Probeer de eiwitten te krijgen die je nodig hebt uit peulvruchten en vis. Kies kalkoenvlees als je rood vlees gaat eten; omdat het zowel gezonder is als minder vet bevat.

6 Natuurlijke Zuiverende Producten

Gerelateerde Artikelen

Geef een antwoord

Back to top button