Kinderen en Ouderschap

Als uw Kind het Moeilijk Vindt om Wiskunde te Begrijpen

Wiskunde – alleen al het woord horen kan bij sommigen van ons een gevoel van angst en een vleugje verdriet oproepen. Het is voor ouders van groot belang dat hun kinderen het goed doen in de wetenschap, aangezien de concurrentie tegenwoordig intensief is. Deze druk is echter beperkt tot vakken als wetenschap en wiskunde, omdat wordt aangenomen dat deze vakken in de echte wereld zwaarder wegen en op de lange termijn meer geld opleveren. Te midden van de chaos om van hun kind een alleskunner te maken, vergeten ouders dat hun kind haar eigen reeks favoriete en niet-zo-favoriete onderwerpen heeft.

Wiskunde wordt beschouwd als een van de ‘enge’ onderwerpen die er zijn, en kinderen die er slecht in zijn geweest, kunnen daarvoor instaan ​​- de angst voor getallen en concepten van BODMAS, kwadratische vergelijkingen en trigonometrie zou hun hoofd ronddraaien, en deze angst is er jaren later niet uitgekomen.

Hier volgen enkele dingen die kinderen wensen dat hun ouders (en leraren) wisten van hun relatie met wiskunde:

1. Elk kind leert op een ander tempo

Sommige kinderen zijn misschien buitengewoon slim in het begrijpen van de talrijke concepten in wiskunde, maar sommige kinderen begrijpen het niet zo snel – en dat is oké. Een langzame leerling zijn, vooral als het gaat om onderwerpen als wiskunde, duidt op geen enkele manier op het gebrek aan intelligentie van het kind. Het is oneerlijk om het ene kind tegen het andere op te zetten op basis van dit voorval.

2. Als uw kind het moeilijk vindt om wiskunde te begrijpen na herhaalde pogingen, verander dan uw lesmethode

Concepten in wiskunde en wetenschappen zijn niet eenvoudig, duidelijk en eenvoudig. Het helpt ook niet dat schoolboeken mooie, academische taal gebruiken om concepten uit te leggen die over het hoofd van het kind gaan, vooral als de leraar die ze lesgeeft er ook niet goed in is. Een bescheiden advies: als uw kind zelfs na herhaalde pogingen niet begrijpt hoe de som op te lossen, probeer dan het concept helemaal opnieuw uit te leggen met een andere methode. Probeer de redenering achter de stappen uit te leggen en kijk of uw kind het beter begrijpt.

Als uw Kind het Moeilijk Vindt om Wiskunde te Begrijpen

3. Kinderen die niet van wiskunde houden, worden meer belachelijk gemaakt dan kinderen die niet van onderwerpen zoals geschiedenis houden

Het is waar en het is oneerlijk. Dit komt voort uit de veronderstelling dat vakken zoals wiskunde belangrijk zijn om vooruit te komen in het leven omdat wiskunde meer geld betekent – omgekeerd zijn vakken als geschiedenis en sociologie niet belangrijk omdat het ‘sociale’ vakken zijn die geen geld opleveren. Het maakt niet uit hoe goed uw kind is met de bovengenoemde onderwerpen, er is een kans dat ze niet zo slim wordt beschouwd als de kinderen in haar klas die meer cijfers halen in wiskunde. Het is belangrijk om te begrijpen dat het bestuderen van onderwerpen als geschiedenis en sociologie even belangrijk is, omdat deze onderwerpen een directe weerspiegeling zijn van hoe de samenleving functioneert. Om deel uit te maken van deze samenleving en om goede, gezonde en progressieve beslissingen te nemen, moet men weten en leren van overwinningen en mislukkingen uit het verleden. Actuele gebeurtenissen zijn direct en indirect gerelateerd aan ons verleden, en we moeten het weten om ons heden te begrijpen – zo voed je een sociaal bewust kind op.

4. Door naar slechte wiskundige resultaten te kijken, voelen kinderen zich ook vreselijk

Geen enkel kind wil zich buitengesloten of anders behandeld voelen omdat ze niet goed scoorden in één onderwerp dat ze waarschijnlijk niet leuk vond. Veel kinderen die slecht zijn in wiskunde ervaren milde discriminatie door leraren, vooral tijdens het voorlezen van hun cijfers of het uitdelen van hun papieren – leraren zullen hun hoofd schudden als ze naar het kind kijken, sneaky opmerkingen maken over de intelligentie van het kind, en soms zelfs beledig ze openlijk voor andere studenten. Voordat de rapportkaart de ouders bereikt, hebben de kinderen al een klap gevoeld die onbewust in hen sijpelt naarmate ze ouder worden, en hun angst voor het onderwerp wordt erger. In plaats van tegen je kind te schreeuwen omdat hij een lage score heeft behaald, praat je met haar over waarom ze denkt dat ze er niet goed in kan. Misschien ontdek je in plaats daarvan haar andere worstelingen en vaardigheden!

Als uw Kind het Moeilijk Vindt om Wiskunde te Begrijpen

5. Help uw kind andere vaardigheden te verbeteren in plaats van zich alleen te concentreren op hun zwakke wiskunde

Kinderen zijn op jonge leeftijd super kneedbaar – ze kunnen meer activiteiten begrijpen en meer dingen leren. Dit is de leeftijd om uw kind aan te moedigen verschillende activiteiten uit te proberen: zwemmen , dansen , schilderen , elocutie en muziek . Het is natuurlijk belangrijk om aan haar zwakke onderwerpen te werken, inclusief wiskunde – maar zorg ervoor dat ze nooit het gevoel krijgt dat ze beter wordt in wiskunde, de enige manier waarop ze succesvol kan zijn; het is slechts een van de manieren waarop ze dat kan. Het is belangrijk om de passie van uw kind voor iets te versterken.

6. Uw kind zal het goed doen in het leven, zelfs als haar wiskundescores niet zo goed zijn als de andere kinderen

Daarom leert uw kind een aantal vakken en niet alleen wiskunde. Je kind zal zijn weg in de wereld vinden, ondanks dat hij zwak is in wiskunde, omdat elk kind een kwaliteit tot zijn beschikking heeft – goede berekeningen, goede grammatica , goede redeneervaardigheden of zelfs een emotionele kant die op een dag zou kunnen zijn maak haar een beroemde dichter of filmmaker. De sleutel is om je kind te pushen om haar best te doen, ongeacht waar ze goed in is. Op die manier kan haar afkeer van wiskunde misschien ook worden omgekeerd – wie weet!

Als uw Kind het Moeilijk Vindt om Wiskunde te Begrijpen

Wiskunde staat bekend als een onderwerp dat niet de favoriet van elk kind is – de cijfers, het gekraak, het oplossen en het proppen kunnen ze echt afschrikken. Maar niet goed zijn in wiskunde is niet zo erg als het is, en de beste manier om de angst van je kind weg te nemen, is door met haar te praten en haar standpunt te begrijpen.

Benthe de Leeuw

Benthe, ik schrijf al heel lang nuttige en gezondheidsartikelen. Ik weet dat redacteur zijn van Plezier.net echt een voorrecht is.

Gerelateerde Artikelen

Geef een antwoord

Back to top button