Dieet

5 Vissen die u Moet Vermijden

De vervuiling veroorzaakt door de populatie wilde vis en chemisch afval in onze zeeën is zo toegenomen dat we niet kunnen onderscheiden welke vis veilig en eetbaar is.

De lijst met ‘goede vissen’ kan elk jaar veranderen omdat de populatie van deze vissen jaar na jaar afneemt om verschillende redenen. Maar er zijn ook vissen die schadelijke componenten bevatten. Hier zijn 5 vissen die je moet vermijden te eten.

Schadelijke vissen

Food & Water Watch, een organisatie zonder winstoogmerk, omvat alle vissoorten die vandaag nog leven; bestudeerde de visvangst door factoren zoals vangstmethoden, gekweekte soorten, kwik in vissen en PCB te overwegen, en de plaatsen die door lokale vissers werden bevist.

1. Geïmporteerde meerval

Waarom is het slecht? De meeste geïmporteerde meervallen komen uit Vietnam. Hier is het heel gebruikelijk om antibiotica te gebruiken die in de Europese Unie en andere landen zijn verboden.

Ook worden de twee best verkochte publicaties op de markt Swai en Basa technisch gezien niet als meervallen beschouwd. Daarom zijn inspecties bij meervallen mogelijk niet beschikbaar voor deze vissen.

Kies in plaats daarvan voor meerval gekweekt op boerderijen. Dit zijn een van de lekkerste vissen die je kunt eten omdat ze bewust en gezond worden grootgebracht.

Of probeer de karper; De smaak van deze Aziatische vis lijkt erg op de uitzending. En u zult de uitzendpopulatie in onze rivieren niet verminderen en het ecosysteem niet in gevaar brengen.

 2. Kaviaar

Waarom zouden we wegblijven? Volgens de rapporten van Food & Water Watch , steurkaviaar verzameld uit de zee loopt het risico van overmatige inzameling . Het bestaan ​​van deze soort bedreigt ook de valkuilen die zijn vastgesteld om de zee in te halen en te vervuilen.

Alle kaviaarsoorten worden verkregen van vissen die er lang over doen om volwassen te worden. Dit betekent dat ze tijd nodig hebben om de vispopulatie te beschermen.

Als u van kaviaar houdt, kies dan de eieren van andere vissen zoals wijting of imitatiekaviaar die op de markt te vinden zijn in plaats van dit kaviaartype.

 

3. Atlantic Cod

De bevolking van de Atlantische kabeljauw neemt sinds de jaren 90 snel af. Vandaag dreigt deze vis uit te sterven.

Als je van kabeljauw houdt, hebben we goed nieuws voor je. De bevolking van de Pacifische kabeljauw bevindt zich nog steeds in goede staat. U kunt dit type kiezen.

4. Amerikaanse paling

5 Vissen die u Moet Vermijden

Ook bekend als gele of zilveren paling, wordt het vaak gebruikt bij het maken van sushi. De reden dat we deze vis in onze lijst hebben opgenomen, is omdat een grote hoeveelheid PCB’s en kwik bevat.

De bevolking loopt ook gevaar door overbevissing en vervuiling.

Als je van de smaak van paling houdt, zijn Atlantische paling of Pacifische inktvis goede alternatieven voor Amerikaanse paling.

5. Atlantische platvis

Waarom is het slecht? Deze groep, die tong en bot omvat, wordt gejaagd aan de Atlantische kust.

De redenen voor het invoeren van de lijst zijn volgens het rapport Food & Water Watch , ze zijn sinds de 19e eeuw blootgesteld aan overmatige jacht en vervuiling. De populatie van deze vissen ligt 1% onder het standaardtarief voor de jacht.

In plaats van de Atlantische paling lijkt Pacific bot een goede optie. Maar andere witte vis , zoals zoetwaterbrasem, kan ook de voorkeur hebben om platvissoorten te vervangen.

Gerelateerde Artikelen

Geef een antwoord

Controleer ook
Close
Back to top button