ReizenCultuur reizen

5 Redenen om Myanmar Nu Te Bezoeken

Ik heb de afgelopen jaren behoorlijk veel gereisd, maar elke keer als iemand vraagt ​​wat mijn favoriete land is waar ik geweest ben, aarzel ik geen moment voordat ik Myanmar zeg. Er is gewoon iets magisch aan dit land waar ik mijn vinger niet op kan houden. Ik was van plan er slechts een week of twee te zijn nadat ik enige tijd in Thailand had doorgebracht, maar ik merkte al snel dat ik op de dertigste vervaldatum van mijn bezoekersvisum kwam – en ik had nog meer dat ik zou hebben gedaan, gezien de kans!

Geloof je me niet? Hier zijn vijf redenen om Myanmar nu te bezoeken:

Je voelt je constant een National Geographic-fotograaf in opdracht.

Ik denk eigenlijk dat het onmogelijk is om een ​​slechte foto te maken in Myanmar, zelfs als je geen professionele fotograaf bent. Van de steden tot de rijstvelden en alles daartussenin – ik hoop alleen dat je genoeg ruimte op je telefoon of computer hebt voor de honderden en honderden foto’s die je daar zult dumpen! Het hele land is anders dan alle andere plaatsen in de wereld, en de kleuren en de ongelooflijke ongelooflijkheid van dit alles lenen tot foto’s die je vrienden en familie zeker enorm jaloers zullen maken op je reis.

5 Redenen om Myanmar Nu Te Bezoeken

© soft_light / Shutterstock.com

Het tempelcomplex in Bagan wordt algemeen beschouwd als een betere plek om te bezoeken dan het tempelcomplex in Siem Reap.

Hoewel Bagan niet zo groot is als Siem Reap, is het een ongelooflijk tempelcomplex om te bezoeken. En wat meer is: het is ook een stuk stiller dan Siem Reap, wat bijdraagt ​​aan de mystieke kwaliteit van de plek. Ik bezocht tijdens het moessonseizoen en had op de een of andere manier geluk met mooi weer maar weinig drukte, maar zelfs als je er in het hoogseizoen van het toerisme bent, zul je merken dat het behoorlijk stil is. Dit komt zowel omdat er minder toeristen zijn die de plaats bezoeken, maar ook omdat motoren niet zijn toegestaan ​​en de meeste mensen rondrijden op de veel stillere elektrische fietsen.

5 Redenen om Myanmar Nu Te Bezoeken

© Khoroshunova Olga / Shutterstock.com

5 Redenen om Myanmar Nu Te Bezoeken

© Etakundoy / Shutterstock.com

Je kunt een geweldige trekking doen – voor een geweldige prijs!

Mijn trektochten in Myanmar behoren tot de beste waar ik ooit deel van heb uitgemaakt. Onze gidsen waren geweldig en vol met een schat aan informatie die ze graag wilden delen. Bovendien mochten we deelnemen aan allerlei leuke ervaringen, zoals gastgezinnen, schoolbezoeken en overnachtingen in kloosters. Er zijn een paar verschillende plaatsen om te trekken in het land, met als meest populaire de trektocht van Kalaw naar Inle Lake. Maar mijn favoriete trekking was vanuit de basisstad Hsipaw omdat we wat meer buiten de gebaande paden kwamen en een paar echt landelijke dorpen moesten bezoeken en de mensen daar konden ontmoeten. Wat je ook doet, je zult zeker plezier hebben, en (tenminste toen ik daar was, in 2015), brachten de meeste driedaagse trektochten je minder dan $ 50 terug, inclusief alle accommodatie en eten!

5 Redenen om Myanmar Nu Te Bezoeken

© soft_light / Shutterstock.com

De geschiedenis is fascinerend.

Ik wist niet veel over de geschiedenis van Myanmar voordat ik daar een bezoek bracht, hoewel ik in ieder geval wist dat het vroeger onder de Britse imperiale heerschappij stond. Ik heb veel meer geleerd over de huidige politieke situatie en de geschiedenis die tot die situatie heeft geleid terwijl ik daar was, vooral van een van mijn trekkinggidsen. Maar ik wou zeker dat ik meer wist voorafgaand aan mijn reis. Twee van mijn favoriete boeken die ik over het land heb gelezen, zijn The Glass Palace, van Amitav Ghosh en Twilight Over Burma, van Inge Sargent, maar zelfs als je weinig tijd hebt of niet graag leest, raad ik aan lees in ieder geval wat online materiaal over het land voorafgaand aan je reis!

5 Redenen om Myanmar Nu Te Bezoeken

© SantiPhotoSS / Shutterstock.com

Het wordt steeds populairder voor toeristen, maar het wordt nog steeds relatief weinig bezocht.

Als je buiten de gebaande paden wilt gaan in Zuidoost-Azië, vooral in vergelijking met Thailand of Vietnam, kun je niets beters doen dan Myanmar. Ik zal niet zeggen dat het toerisme nog in de kinderschoenen staat, omdat er sinds het land zijn grenzen heeft geopend, veel ontwikkeling heeft plaatsgevonden. Misschien vind je geen hostels of backpackerbars in elke zijstraat zoals elders in Zuidoost-Azië, maar de mensen zijn ongelooflijk vriendelijk en gastvrij, en je zult zeker een geweldige tijd hebben om overal waar je kunt te verkennen.

5 Redenen om Myanmar Nu Te Bezoeken

© Perfecte Lazybones / Shutterstock.com

Benthe de Leeuw

Benthe, ik schrijf al heel lang nuttige en gezondheidsartikelen. Ik weet dat redacteur zijn van Plezier.net echt een voorrecht is.

Gerelateerde Artikelen

Geef een antwoord

Back to top button