Goede ideeën

5 ongelooflijke redenen om koffie te drinken

Koffie drinken kan een slechte zaak zijn . Maar je zult echt blij zijn om te horen dat dit drankje goed kan zijn voor je gezondheid.

Cafeïne kan u helpen gezond te blijven, vooral als u een sporter bent.

In dit artikel zullen we uitleggen hoe koffie drinken bijdraagt ​​aan het handhaven van een actieve levensstijl door de legendes over de slechte reputatie van koffie te breken.

Ben je er klaar voor?

 

Koffie drinken en de voordelen ervan

Veel mensen beginnen hun dag met koffie drinken . Als u een van hen bent, hebben we goed nieuws.

Studies tonen aan dat koffie drinken kan helpen bij gewichtsverlies .

5 ongelooflijke redenen om koffie te drinken

Volgens een studie uitgevoerd in Spanje en gepubliceerd in het tijdschrift Revista Internacional de Nutrición Deportiva y Metabolismo binnen de komende 3 uur na de uitoefening van cafeïne Er werd onthuld dat ze 15% meer calorieën verbranden dan atleten die placebo-cafeïne kregen .

De dosis die de resultaten in dit onderzoek opleverde, werd toegediend in 4,5 milligram cafeïne per kilogram lichaamsgewicht. Dus een vrouw die 68 pond weegt, kan ’s ochtends 300 milligram koffie drinken.

1. Verbetert de circulatie

Onlangs is in Japan een onderzoek uitgevoerd naar het effect van koffie op de bloedcirculatie bij personen die niet regelmatig koffie consumeren.

Elke deelnemer dronk 140 gram normale of cafeïnevrije koffie. De onderzoekers maten vervolgens de bloedcirculatie met één vinger om te zien hoe goed de kleinste bloedvaten in het lichaam werkten.

Meer dan 75% toename van de bloedcirculatie van personen die cafeïnekoffie drinken in 75 minuten vergeleken met diegenen die cafeïnevrije koffie drinken.

Gezien deze studie, kunt u, als u elke ochtend een kopje koffie drinkt ’s morgens of na de eerste maaltijd, uw bloedcirculatie verhogen.

2. Vermindert spierpijn

5 ongelooflijke redenen om koffie te drinken

Een onderzoek aan de Universiteit van Illinois heeft aangetoond dat de mate van perceptie van spierpijn 30 minuten vóór intensieve training afnam. laid-back.

Hierdoor kan cafeïne u helpen een beetje harder te werken in krachttraining, intense trainingen of andere vormen van oefening . Dit verhoogt de kracht en weerstand van de spieren.

Zie ook: 9 Fascinerende informatie over koffie

3. Versterkt het geheugen

5 ongelooflijke redenen om koffie te drinken

Dit jaar heeft een onderzoek aan de John Hopkins University aangetoond dat er 24 uur na consumptie van cafeïne positieve veranderingen in het geheugen waren .

Nadat onderzoekers verschillende afbeeldingen hadden getoond aan personen die gedurende 5 minuten geen cafeïne consumeerden, gaven ze ongeveer 200 milligram cafeïne aan anderen.

De volgende dag werd de groepen gevraagd deze beelden te onthouden. Personen die cafeïne namen, herinnerden zich de beelden beter

Daarom kunnen we zeggen dat koffie goed is voor het geheugen. Daarom kunnen we onze hersenactiviteiten versterken door koffie toe te voegen aan onze dagelijkse gewoonten.

4. Helpt spieren te beschermen

Een recente studie bij dieren aan de universiteit van Coventry heeft aangetoond dat cafeïne de achteruitgang in spierkracht compenseert die wordt veroorzaakt door leeftijdsvoortgang.

Tegelijkertijd werden de beschermende effecten op de wervelkolomspieren en de hoofdspier die werden gebruikt voor diafragma en ademhaling opgemerkt.

De resultaten onthulden dat , wanneer in een redelijke hoeveelheid geconsumeerd, cafeïne de algemene fysieke conditie van het lichaam handhaaft en spierblessures op basis van veroudering vermindert .

5. Bekrachtigt de spieren

In een recent onderzoek gepubliceerd in het toegepaste Psychology Bulletin, wordt gesteld dat sommige cafeïne nuttig kan zijn, vooral voor atleten die dagelijks oefenen na het sporten .

Deze studie laat zien dat, behalve het eten van alleen koolhydraten, na 4 uur zware training, de combinatie van koffie en koolhydraten het glucogeengehalte in spieren met 66% verhoogt.

Glucogeen, dat zorgt voor de opslag van koolhydraten in de spieren, activeert het lichaam tijdens inspanning en alle krachtige bewegingen. Betere glucogeenreserves helpen u om uw inspanningscapaciteit te vergroten.

Nu je de voordelen kent, kun je elke dag genieten van een kopje koffie!

5 ongelooflijke redenen om koffie te drinken

 

Gerelateerde Artikelen

Geef een antwoord

Back to top button