DierenHuis Dieren

5 Hondengedrag dat u in de Gaten Moet Houden

Honden maken deel uit van ons gezin en de meesten van ons maken de fout om ze als onze eigen kinderen te behandelen. Dit is een houding die negatief gedrag aanmoedigt bij honden, die lastdieren zijn en autoriteit nodig hebben om een ​​gelukkig, gezond leven te leiden.

Net als kinderen reageren honden niet goed op verwend worden , maar in tegenstelling tot kinderen houden ze ervan om geleid te worden en voelen ze zich veilig wanneer hun baasjes de baas zijn. Het meeste negatieve gedrag dat we bij honden zien, kan worden gecorrigeerd en geëlimineerd als je ze vroeg ziet en onmiddellijk actie onderneemt.

Over het algemeen zijn de destructieve neigingen van puppy’s en honden afkomstig van een gebrek aan lichaamsbeweging, mentale training of activiteit . Dit zijn de meest voorkomende 5 hondengedragingen die je in de gaten moet houden, zodat je ze kunt aanpakken voordat het te laat is.

Achtervolging van auto’s

5 Hondengedrag dat u in de Gaten Moet Houden
Het achtervolgen van een auto betekent een enorm risico dat de hond verliest of zelfs wordt geraakt door een andere auto.

Veel honden zijn dol op het achtervolgen van auto’s, wat meer is dan een hinderlijk gedrag , maar ook gevaarlijk. Uw hond kan gewond raken als u dit probleem niet aanpakt zodra het verschijnt.

De belangrijkste oorzaak waardoor honden achter auto’s aan gaan, is verveling en gebrek aan lichaamsbeweging. Alle honden hebben regelmatige, dagelijkse lichaamsbeweging nodig om gezond en gelukkig te zijn, dus als u dit niet voor hen verstrekt, zullen ze proberen het alleen te krijgen.

Het achtervolgen van auto’s wordt meestal geassocieerd met agressie tegen mensen , dus deze mix is ​​potentieel gevaarlijk. Als je hond de neiging vertoont om auto’s te achtervolgen, betekent dit dat hij niet genoeg beweging krijgt , dus verhoog je wekelijkse run naar een dagelijks half uur in het park.

Je moet ook beginnen met het voorkomen van deze neiging , met behulp van een eenvoudige techniek die is gemaakt door professionals. Wanneer je merkt dat je hond interesse toont in het verplaatsen van auto’s, leid hem dan af en laat hem je aankijken door zijn naam te roepen of hem iets te bieden. Op deze manier associeert hij verkeer met jou, en niet met het idee om ervoor te rennen.

Rassen die oorspronkelijk voor de jacht zijn gemaakt, zijn rassen die de neiging vertonen om te jagen, dus u moet voorzichtig zijn als u een Labrador Retriever, een Hound of een Spaniel bezit.

Bedelen

5 Hondengedrag dat u in de Gaten Moet Houden
Vragen is prima, bedelen niet! (credits achtergrondafbeelding: dogsaholic.com)

Bedelen is een probleem waarmee de meeste hondeneigenaren worden geconfronteerd. Bedelen met honden is niet afhankelijk van het ras van de hond , maar meer met het gebrek aan goede training.

We houden van onze honden, en we maken ze deel van onze familie, dus dat betekent dat ze meestal een plekje aan onze zijde aan tafel krijgen. Welnu, dit is het slechtste dat u voor uw hond kunt doen omdat u nooit meer in vrede kunt dineren.

Om te voorkomen dat je een hond krijgt die constant om eten of traktaties smeekt, moet je hem op jonge leeftijd gaan trainen. Vast voedingsuren moeten worden ingesteld zodra u uw puppy in huis brengt , en u moet ervoor zorgen dat iedereen in de familie ze respecteert.

Honden mogen niet naast je zitten als je eet; ze moeten elke dag op hetzelfde tijdstip in hun eigen speciale kom worden gevoerd. Op deze manier creëer je een patroon dat de hond zal herkennen en zal voorkomen dat het bedelgedrag naar voren komt.

Als u hulp nodig hebt met het voedingsschema of niet altijd thuis bent om uw hond op het vastgestelde tijdstip te voeren, is er een handig hulpmiddel dat u kunt gebruiken. U kunt een speciale portie-voerhond voor honden kopen die kan worden ingesteld om 3 keer per dag op vooraf geselecteerde uren voedsel te verstrekken.

Overmatig blaffen

5 Hondengedrag dat u in de Gaten Moet Houden
Blaffen is een normale gewoonte van meestal alle honden, en sommige rassen zijn van nature meer vocaal dan andere. Blaffen is de manier waarop je hond zichzelf uitdrukt , het is volkomen normaal en moet tot op zekere hoogte worden geaccepteerd.

overmatig blaffen kan echter een vervelend gedrag worden dat uw leven zal beïnvloeden. De bron van overmatig blaffen is een gebrek aan aandacht; de hond probeert je te betrekken bij het spel of uitingen van genegenheid. De beste manier om met overmatig blaffen om te gaan, is proberen de blafgewoonte te beheersen zodra deze opkomt .

Wanneer je deze gewoonte opmerkt, moet je actie ondernemen om het te stoppen, en ook ervoor zorgen dat je niet bijdraagt ​​aan het probleem door traktaties aan te bieden om de hond stil te maken. Als de hond zonder enige reden blaft, moet je de gewoonte niet belonen door te aaien of voedsel aan te bieden, omdat je hem op deze manier alleen aanmoedigt.

De oplossing is niet terug te schreeuwen, maar kalm te blijven en de hond te trainen om het commando “Stil!”

te begrijpen

Kauwen

5 Hondengedrag dat u in de Gaten Moet Houden
Een hond begint op je schoenen, meubels en zelfs kleding te kauwen als hij zich verveelt of gestrest is. Als je de hond voor lange tijd alleen laat, zal hij proberen een activiteit te vinden, en kauwen is een geweldige manier om stress, angst en spanning los te laten . Een andere oorzaak van kauwen is onvoldoende lichaamsbeweging en soms tandheelkundige problemen.

Als uw hond op het meubilair kauwt, moet u eerst controleren of het geen medisch probleem is . Meestal is dit niet het geval, omdat de meeste honden hun toevlucht nemen tot kauwen uit verveling .

De oplossing om dit gedrag te verhelpen is om de duur van uw dagelijkse wandelingen te verlengen en ervoor te zorgen dat uw hond voldoende speciaal speelgoed heeft waarop hij kan kauwen . Zorg er ook voor dat je de hond niet de hele dag alleen laat, omdat hij zich gestrest en bang zal voelen, gevoelens die destructief gedrag veroorzaken, zoals kauwen.

Agressie

5 Hondengedrag dat u in de Gaten Moet Houden
Het belangrijkste probleem dat ertoe leidt dat honden in slaap worden gebracht, is agressie tegen mensen.

Dit is een ongelooflijk gevaarlijk gedrag voor je hond , je familie en vreemden op straat die kunnen worden aangevallen of gebeten. Agressie is een serieus probleem dat niet lichtvaardig moet worden opgevat en manifesteert zich op verschillende manieren. Als uw hond agressief is tegenover andere honden, , kunt u het advies van Cesar Milan lezen over hoe u dit probleem kunt aanpakken.

Als uw hond echter voedselagressie of agressie tegen mensen vertoont , moet u hem naar een specialist brengen om dit probleem aan te pakken. Professionele training zal uw hond helpen minder agressief te worden, zolang u dit gedrag niet aanmoedigt of uitlokt door gewelddadig te zijn tegen het dier.

Wrap Up

Houd er rekening mee dat een gezonde, gelukkige hond een hond is die goed is getraind, gevoerd en voldoende dagelijkse lichaamsbeweging krijgt.

Honden hebben regels en autoriteit nodig, dus behandel uw huisdier niet als een baby , omdat u het negatieve gedrag dat u probeert te voorkomen of te elimineren, activeert en zelfs aanmoedigt.

Als u tekenen ziet van een van de 5 gedragingen die in dit artikel worden gepresenteerd, wacht dan niet tot ze gewoonten worden en het probleem onmiddellijk aanpakken. Op deze manier wordt uw hond kalm, ontspannen, gelukkig en een plezier om mee te babbelen!

Gerelateerde Artikelen

Geef een antwoord

Back to top button