Moeder en Baby

4 Voedingsstoffen voor de Mondgezondheid van Baby’s

Dr. “Om individuen een gezonde mond- en tandontwikkeling te laten hebben, moeten ouders vanaf de kindertijd bewust handelen over het onderwerp. Tandenverzorging en voeding gewoonten die op jonge leeftijd zijn opgedaan, zullen in de toekomst de basis vormen voor gezonde tanden. ”

Dr. deed enkele aanbevelingen aan ouders om de ontwikkeling van de tanden positief te beïnvloeden.

Calciumopslag voor tanden ‘Melk en zuivelproducten

Als het gaat om voedingsmiddelen die de vorming van tandcariës voorkomen, denk ik eerst aan voedingsmiddelen die calcium bevatten. Calcium, dat een grote rol speelt bij de behandeling van het schuurproces dat tandbederf veroorzaakt, is erg belangrijk voor de baby om sterkere tanden te hebben.

Er mag niet worden vergeten dat melk, yoghurt en karnemelk calciumvoorraden zijn, behalve moedermelk, die gedurende de eerste 6 maanden moet worden gegeven.

Het is absoluut noodzakelijk om de tanden van de baby onmiddellijk te poetsen na het geven van yoghurt en melk met voedsel dat aan tanden zoals honing en suiker kan kleven en cariës kan veroorzaken.

De vijand van zurenkaas

Zolang de zuurbalans in de mond wordt gehandhaafd, kan geen gunstige omgeving voor bacteriegroei worden verschaft. Daarom is het waarborgen van de veiligheid van de orale zuurbalans van cruciaal belang voor de tandgezondheid. Zuur in de mond is een andere belangrijke voedingsstof, calcium, die helpt om cariës te voorkomen door het milieu in evenwicht te brengen en bevat calcium. Het is belangrijk voor de gezondheid van de tanden om een ​​klein stukje kaas direct na consumptie van rot voedsel in de mond te nemen en voorkomt de vorming van cariës door de zure omgeving in evenwicht te brengen die cariës veroorzaakt.

Speekselversterkers Hard fruit

Hard rauw rauw fruit zoals appels, peren, wortelen en komkommers fruit en groenten bevatten veel water en het water dat ze bevatten Door de speekselklieren te stimuleren, zorgt het voor meer speekselafgifte. Met de toename van de speekselstroom worden de voedselresten die zich in de mond hebben verzameld gemakkelijker verwijderd. Bovendien helpen ze door hun harde structuur ook om de tanden mechanisch te reinigen. Om de groente- en fruitinname van kleine baby’s die nog niet volledig zijn ontwikkeld te vergemakkelijken, helpt de kauwreflex om ze in kleine stukjes te scheiden en met yoghurt te consumeren. Kiwi, die een hoger percentage vitamine C bevat dan ander fruit, is belangrijk voor het behoud van de gezondheid van het tandvlees.

Fosforbron ‘Vis

Een ander voedsel waarvan bekend is dat het nuttig is voor tanden is vis. Fosfor, een van de belangrijkste structuren van tand- en botweefsel, is belangrijk voor het behoud van de tandgezondheid. Voor een jaar kunnen schelpdieren zoals mosselen, garnalen en kreeften echter fatale allergische reacties veroorzaken, dus voer deze voedingsmiddelen niet duidelijk zonder toestemming van de arts . Tegelijkertijd behoren bodemvissen zoals schilden tot de vissoorten die niet de voorkeur verdienen voor kleine kinderen vanwege de zware metalen die ze bevatten. Evenzo kan het het beste zijn om naar kleine en verse vis te gaan, omdat het zware metalen in grote vissen kan bevatten.

Gerelateerde Artikelen

Geef een antwoord

Back to top button