Goede ideeën

4 Tekenen Van een Verzwakt Immuunsysteem

Uw immuunsysteem is het mechanisme dat uw lichaam gebruikt om zichzelf te beschermen tegen virussen, bacteriën en vele soorten ziekten. Je immuunsysteem is soms om bepaalde redenen verzwakt.

Deze oorzaken kunnen een slecht dieet, stress of een vorm van ziekte zijn. Elk van deze kan voorkomen dat uw immuunsysteem zijn basisfuncties uitvoert.

Hoe weet je of je een verzwakt immuunsysteem hebt?

Uw immuunsysteem is uw bescherming tegen sommige externe stoffen die uw lichaam kunnen binnendringen en u kunnen schaden, het is uw “immuunrespons”. Dit systeem bestaat uit een netwerk van cellen, weefsels en organen die samenwerken om uw lichaam te beschermen.

Deze beschermende cellen staan ​​bekend als leukocyten of witte bloedcellen. Deze zijn verantwoordelijk voor het aanvallen van ziekteverwekkende organismen. Deze cellen, die we “lymfatische organen” noemen, bevinden zich in de thymus, de milt en het beenmerg.

Als er om welke reden dan ook een daling van uw leukocytenniveau is, kunt u niet omgaan met die externe stoffen die u ziek maken. Dus u moet op enkele symptomen letten om uw arts te helpen de oorzaak van deze zwakte onmiddellijk te identificeren. Daarom zullen we in dit artikel de tekenen van een verzwakt immuunsysteem onderzoeken.

1. Vermoeidheid

4 Tekenen Van een Verzwakt Immuunsysteem

Vermoeidheid kan vele oorzaken hebben. Als dit echter altijd gebeurt en u zich uitgeput voelt wanneer u ’s ochtends opstaat , zijn dit de symptomen die u moet overwegen als u bij de minste verandering in de luchttemperatuur depressief of misselijk wordt.

2. Frequente ontsteking

Urineweginfecties, maagproblemen, ontstoken en rood tandvlees, niet in staat om te gaan met diarree uw immuunsysteem kan niet succesvol omgaan met de externe stoffen die uw lichaam binnendringen. marks. Dergelijke situaties geven aan dat uw lichaam niet de nodige reacties kan bieden en u kan beschermen tegen virussen of bacteriën.

3. Griep, verkoudheid, keelpijn

4 Tekenen Van een Verzwakt Immuunsysteem

Hoe vaak wordt u verkouden? Elke maand? Doet je keel bijna constant pijn? Heb je plotseling last van griep?

Als deze situaties vaak voorkomen, is het handig om een ​​arts te raadplegen en te vragen om uw witte bloedcellen te laten onderzoeken. Je immuunsysteem beschermt zichzelf mogelijk niet zoals het zou moeten.

4. Allergieën

Sommige mensen kunnen vaker een allergische reactie ervaren dan anderen. Reageert mogelijk niet op bepaalde pollen, stof en omgevingsstoffen waarvan de immuniteit de huid of het slijm beïnvloedt. Als dit voor u geldt, heeft u mogelijk een verzwakt immuunsysteem.

Leer uw immuunsysteem te versterken

4 Tekenen Van een Verzwakt Immuunsysteem

1. Zorg voor uw dieet

We kennen allemaal het belang van een goed dieet. Een goed dieet betekent een goede gezondheid. We herinneren ons dit echter soms alleen als we ons onwel en gestoord voelen. We moeten altijd een gevarieerd en uitgebalanceerd dieet hebben.

Uw dieet moet veel fruit, groenten, magere eiwitten en geen overtollige suiker, vet en alcohol bevatten. Citrusvruchten zijn erg handig voor je gezondheid. Vergeet daarom niet veel sinaasappels , mandarijnen, papaja, druiven, tomaten, enzovoort te consumeren.

2. Voldoende slaap

U hebt een rustgevende en herstellende slaap nodig voor uw lichaam. Dit is belangrijk voor het behoud van de kracht van uw immuunsysteem en ook voor het herstellen van uw energie en dus het uitvoeren van de nodige functies. Slapeloosheid en andere aandoeningen waardoor u niet goed kunt slapen, zijn de vijanden van uw gezondheid.

3. Hygiëne en reiniging

4 Tekenen Van een Verzwakt Immuunsysteem

We zijn ons allemaal bewust van het belang van hygiëne, maar soms zijn we lui. Zorg ervoor dat u uw handen wast voordat u eet, na het aanraken van huisdieren en wanneer u thuiskomt van het werk.

Het is ook belangrijk om het voedsel dat u consumeert schoon te maken. U moet bijvoorbeeld de groenten wassen die u grondig kookt. Zorg ervoor dat ze vooral vrij zijn van eventuele resten die erop kunnen zitten. Dit is erg belangrijk om je immuunsysteem te beschermen.

4. Omgaan met stress

Stress is niet alleen een gevoel. Als dit een chronische vorm aanneemt, kan dit ernstige problemen veroorzaken. Giftige stoffen hopen zich op in je lichaam, je immuunsysteem verzwakt, waardoor je ziek wordt. Stel dus je prioriteiten, leer van jezelf te houden en neem tijd voor jezelf.

Gerelateerde Artikelen

Geef een antwoord

Back to top button