CadeausKinderen en Ouderschap

30 leuke cadeau-ideeën voor een tweejarig kind

De leeftijd wordt lang aangeduid als de ‘verschrikkelijke tweeën’, maar deze fase in het leven van een kind is eigenlijk best geweldig! Kinderen van twee jaar worden zich bewust van de wereld om hen heen, ontwikkelen hun verbeelding en bootsen na wat ze zien. Op deze leeftijd leren ze voortdurend nieuwe vaardigheden, worden ze zich bewust van oorzaak en gevolg en beginnen ze hun unieke persoonlijkheden te ontwikkelen. Plus, ze zijn dol op spelen met speelgoed!

Deze leeftijd is essentieel voor de ontwikkeling van een kind wanneer ze eenvoudige concepten beginnen te begrijpen, problemen oplossen en onafhankelijk worden. Cadeaus voor kinderen , zoals interactief speelgoed en puzzels , helpen bij het ontwikkelen van fijne motorische vaardigheden, terwijl boeken en kunstbenodigdheden hun verbeelding stimuleren. Met het oog op vroege ontwikkeling, persoonlijke expressie en ouderwets plezier in gedachten, hebben we onze favoriete geschenken voor kinderen van twee jaar samengesteld.

1. Verkleedtijd

30 leuke cadeau-ideeën voor een tweejarig kind
Kinderen die deze fase van het leven binnenkomen, beginnen zowel hun eigen individualiteit als de verschillen die ze in anderen zien te herkennen – en ze houden ervan zich te verkleden en rollenspel te spelen. Outfits en accessoires, zoals maskers , die overal gemakkelijk mee te nemen zijn, laten peuters hun verbeelding ontdekken en zijn vooral leuk tijdens speeldagen met vrienden. Zoek naar bekende ensembles, zoals een favoriet personage, een dierenkostuum, ballerina of superheld voor fantasierijk spel. Of overweeg outfits waarmee ze kunnen nabootsen wat ze om zich heen zien, zoals atleten, artsen of chef-koks.

2. Scoot Around

Op de leeftijd van twee hebben veel kinderen het lopen onder de knie, hoewel ze misschien een beetje wiebelig zijn of snel moe zijn. Scooters, driewielers en loopfietsen zijn stuk speelgoed voor peuters die kinderen actief houden, terwijl ze beenspieren versterken en de balans en coördinatie verbeteren. Zoek naar scooters die laag bij de grond staan ​​en stabiel zijn, alleen vooruit worden geduwd door duwen, trekken of schieten.

3. Chef in opleiding

Twee-jarige peuters bootsen natuurlijk het gedrag en de activiteiten van de mensen om hen heen na. Dus als mama of papa een aas in de keuken is , zal kleintje dol zijn op het hebben van een eigen mini-keuken. Omdat doen alsof spelen helpt bij het ontwikkelen van taal en vertelvaardigheden, zijn speelgoedkeukens uitstekende cadeaus voor kinderen. Een twee-jarige zal niet weten dat ze niet echt helpen om te koken, maar ze zullen worden vermaakt en veilig bezig zijn met hete apparaten en scherp keukengerei – en veel opwindende nieuwe maaltijdideeën bedenken.

4. Een eigen baby

Een babypop is vaak de allereerste beste vriend, vertrouweling of het meest gekoesterde speelgoed van een kind. In tegenstelling tot knuffels en knuffels, zullen kinderen van twee jaar hun gelijkenis met een realistische babypop herkennen en er anders mee spelen. Zowel jongens als meisjes genieten van wiegen, voeden, doen alsof ze voeden en zorgen voor een babypop en oefenen daarbij het tonen van liefde en zorg aan een andere persoon. Bovendien zijn babypoppen geweldige hulpmiddelen om kinderen te leren hun eigen lichaamsdelen te identificeren, fijne motorische vaardigheden te ontwikkelen door zich aan en uit te kleden, en helpen om zich voor te bereiden op een nieuwe babybroer of -zus onderweg.

5. Verhalen voor het slapengaan

30 leuke cadeau-ideeën voor een tweejarig kind
Hoewel boeken een uitstekend geschenk zijn voor een kind van elke leeftijd, zijn ze vooral voordelig voor tweejarigen. Naast het bevorderen van geletterdheid en het aanleren van een liefde voor lezen, leren ze peuters om te luisteren, helpen met taalontwikkeling en moedigen kinderen aan om hun verbeelding te gebruiken. Geschikte boeken voor tweejarigen hebben eenvoudige verhaallijnen en foto’s of illustraties van bekende dingen, zoals dieren, voedsel, vormen en kleuren. Een gepersonaliseerd verhalenboek laat hun creativiteit floreren en stimuleert hun verbeeldingskracht.

6. Chunky Crayons

Als het allereerste schrijf- en tekeninstrument dat de meeste kinderen zullen gebruiken, bieden kleurpotloden plezier en amusement terwijl ze kinderen helpen een aantal behoorlijk belangrijke ontwikkelingsmijlpalen te halen. Grote, dikke en gemakkelijk vast te pakken krijtjes zijn perfect voor tweejarigen wier fijne motoriek en hand-oogcoördinatie nog steeds evolueren. Tijdens het kleuren leren kleuters hun aandacht te richten op de taak die ze moeten doen, ze leren over oorzaak en gevolg, beginnen kleuren te identificeren en uiten hun creativiteit, zelfs wanneer ze gewoon krabbelen. Met oefening kunnen sommige peuters zelfs beginnen met het maken van waarneembare foto’s op deze spannende leeftijd.

7. Vingerverven

Net als krijtjes kunnen vingerverf een geweldige manier zijn voor een tweejarige om meer te weten te komen over kleuren, schattige kunstwerken te maken en oorzaak en gevolg te begrijpen – plus ze zijn gewoonweg leuk! Begin met een set primaire kleuren en leer je peuter vervolgens hoe kleuren kunnen worden gemengd om nieuwe tinten te maken. Omdat tweejarigen onafhankelijkheid en creativiteit beginnen te ontwikkelen, maar nog niet zo goed onder de knie zijn, zijn vingerverf een geweldige manier voor hen om zelf kunst te verkennen. En vingerverf is een geweldig medium voor het maken van kerstambachten voor kinderen !

8. Het magnetiseert

Blokken zijn leuk, maar magnetische bouwtegels zijn een geweldige manier om hun gevoel voor spel aan te moedigen. Ze kunnen allerlei creatieve structuren bouwen en hun verbeelding de vrije loop laten. Bovendien helpen de magneten bij motorische vaardigheden en duwen ze om te creëren.

9. Een eigen rugzak

30 leuke cadeau-ideeën voor een tweejarig kind
Simpel gezegd, peuters houden ervan dingen in te doen en dingen uit containers, dozen en zakken te halen. Ze worden ook behoorlijk onafhankelijk en bezitterig van de dingen waarvan ze weten dat die bij hen horen. Als je een tweejarige hun eigen rugzak geeft, vooral een die speciaal voor hen is gepersonaliseerd, is dit de perfecte plek voor hen om hun favoriete speelgoed en boeken thuis of onderweg op te bergen en op te bergen.

10. Alles wat ze nodig hebben

Als ze een beginnend kunstenaar zijn of een kinderdagverblijf beginnen, zal een verzameling benodigdheden om hun nieuwe rugzak op te slaan hen helpen zich onafhankelijk en verantwoordelijk te voelen. Ze kunnen hun nieuwe maskers, kleurpotloden en vingerverf meenemen, evenals kleine winkansen en -punten die ze onderweg oppikken.

11. Knuffelen

Knuffels, pluche huisdieren en knuffels zullen een tweejarige comfort en veiligheid bieden wanneer ze uit de wieg naar een groot kinderbed gaan, tijdens reizen of op onbekende plaatsen. Naast comfort, zijn knuffels en knuffels perfect voor fantasierijk spel. Gevulde dieren kunnen ook een nuttig hulpmiddel zijn bij het leren van kinderen om op passende, veilige en menselijke wijze met huisdieren om te gaan.

12. Allerlei vormen

Net als puzzels zijn speelgoed voor het sorteren van klassieke vormen een leuke manier om peuters te leren over vormen en kleuren, terwijl ze worden geïntroduceerd in complexere concepten zoals objectbestendigheid. Terwijl peuters leren stukjes en vormen te manipuleren om ze goed in hun overeenkomstige gaten te passen, ontwikkelen ze hand-oogcoördinatie en verbeteren ze hun behendigheid. Maar dit speelgoed is niet alleen om te leren en te ontwikkelen, het is ook echt leuk – waardoor het een van de populairste kerstcadeaus voor kinderen is .

13. Het is instrumentaal

Elke ouder van een tweejarige weet dat kinderen van deze leeftijd dol zijn op knallen, knallen, schudden en lawaai maken. Help een ontluikende componist hun ambacht aan te scherpen met een assortiment muziekinstrumenten speciaal gemaakt voor kleine muzikanten. Van plastic vaten met veiligheidstokken, gemakkelijk vast te houden maraca’s, twinkelende tamboerijnen en piano’s die tegen een stootje kunnen, muziekinstrumenten zijn boeiend en leuk, laat kinderen experimenteren met geluid en beweging, en zijn perfect voor groepsspel en samenwerking met andere kinderen of familieleden.

14. Bubbels zijn niet alleen voor baden

30 leuke cadeau-ideeën voor een tweejarig kind
Bubbels als een geschenk lijken misschien klein en eenvoudig, maar hun impact op een tweejarige is enorm. Altijd een grote hit bij peuters, een gewone oude fles bubbels kan uren goed, schoon entertainment bieden. Kinderen – en hun ouders – zullen het geweldig vinden om actief te zijn door te springen, te jagen en bubbels te laten springen die door de lucht zweven en vliegen. Bovendien biedt het spelen met bubbels een geweldige gelegenheid om met kinderen over wetenschap te praten. Hoe de bellen zich vormen, waarom ze drijven (en uiteindelijk op de grond vallen) en hoe ze aan elkaar plakken zijn allemaal eenvoudige wetenschappelijke concepten die kinderen kunnen beginnen te begrijpen.

15. Get Artsy

Cultiveer de innerlijke Picasso van een kind door hem een ​​geschikte plek te geven om zijn kunst te oefenen. Een ezel ter grootte van een kind met papier aan de ene kant en een magnetisch vel of krijtbord aan de achterkant geeft ze twee keer de ruimte om creatief te worden. Een kunst-ezel biedt ook een geschikte plek voor kleuren, tekenen en schilderen – iets wat mama en papa zeker zullen waarderen.

16. Grote bouwstenen

Bouwspeelgoed en bouwstenen zijn altijd een favoriet geweest onder peuters, ouders en kinderpsychologen. Kinderen van twee jaar zijn dol op bouwstenen omdat ze groot, gewaagd en leuk zijn om mee te spelen. Ouders zijn dol op hen omdat ze niet alleen kinderen bezig houden en bezig houden, maar ook ongelooflijk zijn voor cognitieve ontwikkeling. Terwijl ze bouwen met blokken en stenen, leren peuters ruimtelijk bewustzijn en kunnen ze experimenteren met onbeperkte vormen en kleurencombinaties.

17. Doin ’Wheelies

Auto’s, vrachtwagens en speelgoed waarmee ze kunnen duwen, trekken en spelen, zal altijd een welkom geschenk zijn voor elke tweejarige. Op deze opwindende leeftijd spelen peuters meer onafhankelijk spel en een assortiment auto’s kan hen bezig houden terwijl ze scenario’s en verhaallijnen voor hun voertuigen creëren. Zorg ervoor dat je op zoek bent naar auto’s en vrachtwagens op wielen die tegen een stoere peuter kunnen.

18. Can You Dig It

30 leuke cadeau-ideeën voor een tweejarig kind
Het is geen geheim dat peuters graag spelen in het zand en vuil, dus het bieden van een veilige omgeving om te graven, bouwen, verkennen en spelen alsof je uren plezier hebt. Voorzie de zandbak van een peuter van dumptrucks en bouwspeelgoed en zie hoe ze een hele stad bouwen met wegen, huizen en heuvels. Voorraad het met keukenspeelgoed en ze zullen smakelijke moddertaarten bakken en hun speelgoed trakteren op een zandige theetijd. Of vul het met tuingereedschap en laat ze doen alsof ze hun eigen speciale tuin kweken – ze zullen in een mum van tijd een beetje plantenliefhebber zijn.

19. Clean With Me

Peuters houden ervan om hun vader en moeder na te bootsen, dus geef ze pint-sized versies van dezelfde gadgets en hulpmiddelen die ze thuis zien worden gebruikt. Speelgereedschap, zoals een mini-stofzuiger, dweil of bezem en stoffer maken het leuk en gemakkelijk voor kinderen om het huis schoon te maken zonder in de weg te zitten. Naast dat peuters het gevoel krijgen dat ze helpen, leert dit speelgoed ook belangrijke huishoudgewoonten aan die ze tot volwassenheid aannemen.

20. Big Ol ´ Dump Truck

Het favoriete klassieke speelgoed voor peuters van iedereen, een dikke dumptruck is een nietje in de speelgoeddoos van twee jaar oud. Groot en stevig en speciaal ontworpen voor peuters, een grote oude dumptruck kan worden geduwd, getrokken of erop gaan zitten. Het kan speelgoed door een kamer dragen of vuil door een tuin. Plus, de opwinding en vreugde die een peuter uitdrukt wanneer hij een echt werkende dumper op de weg of op een bouwplaats ziet, maakt dit ene speelgoed dat elke cent waard is.

21. Feest in het speelhuis

Voor een peuter die graag doet alsof, is een speelhuis een perfecte plek om plezier te hebben. Speelhuisjes kunnen variëren van een eenvoudige en draagbare pop-up tent tot een uitgebreide buitenspeelset met twee verdiepingen. Naarmate peuters onafhankelijker worden, geven speelhuizen hen een speciale plek om te spelen die helemaal van hen is, tenzij ze je natuurlijk uitnodigen. Speelhuizen zorgen voor verbeelding en geven hun een eigen plekje.

22. Een eigen werkbank

Twee-jarige kinderen kijken graag, imiteren en leren in alle delen van het huis – inclusief de garage. Maar omdat een workshop niet altijd de veiligste plek is voor een peuter om te spelen, is het belangrijk om hen te voorzien van hun eigen set tafels, hulpmiddelen en projecten om te bouwen en te repareren. Met een werkbank ter grootte van een pint, compleet met hun eigen kindveilige hamers, zagen en schroevendraaiers, kunnen kinderen veilig deelnemen aan projecten voor woningverbetering of doen alsof ze hun eigen zeer belangrijke reparaties in huis uitvoeren.

23. Play Doctor

30 leuke cadeau-ideeën voor een tweejarig kind
De eerste jaren van hun leven zijn doktersbezoeken vrij gewoon en soms eng. Een bijzonder leuk en interactief speelgoed waarmee kleine kinderen kunnen doen alsof, terwijl ze hun zorgen over angstaanjagende doktersbezoeken verminderen, is hun eigen medische tas voor kinderen en nep EHBO-artikelen. De rol van dokter spelen is ook een uitstekend hulpmiddel om peuters over hun lichaam te leren en elk onderdeel te leren identificeren.

24. The Classic Wagon

De altijd klassieke en vertrouwde rode wagen is speelgoed dat zelfs ouders en grootouders met veel liefde uit hun kindertijd herinneren. Geweldig om speelgoed van je peuter te vervoeren, dingen mee te nemen tijdens een wandeling of om een ​​leuke rit te maken, wagens kunnen ook fungeren als schattige opbergoplossingen in een kinderkamer of speelruimte.

25. Laten we gaan winkelen

We weten dat kinderen van twee jaar dol zijn op speelgoed dat ze kunnen duwen en trekken en ze bootsen natuurlijk het gedrag na dat ze om zich heen zien. Met dat in gedachten creëert een winkelwagentje voor kinderen gevuld met fantasievoedsel de perfecte gelegenheid voor leuk fantasiespel. Peuters zullen dol zijn op winkelen voor plastic fruit en groenten, doen alsof ze betalen aan een speelgoedregister en boodschappen opbergen in hun speelgoedkeuken.

26. Sense Of Adventure

Als ze uit een buitengezin komen, is dit de perfecte leeftijd om hen aan te moedigen te gaan genieten. Kampeerartikelen die op hun maat passen plus hun eigen grote kinderdeken om gezellig in hun nieuwe tent te blijven, zullen ze jarenlang klaar hebben voor avontuur.

27. Speelbal

30 leuke cadeau-ideeën voor een tweejarig kind

Een goedkoop, gemakkelijk verkrijgbaar en volledig betaalbaar speelgoed, zowat elke twee-jarige zal dol zijn op gooien, rollen, vangen, schoppen, stuiteren, dribbelen of een bal laten vallen. Een essentieel item in de speelgoeddoos van een kind, ballen helpen kinderen hand-oog coördinatie en fijne motoriek te ontwikkelen, ze stimuleren samen spelen en introduceren peuters in de sportwereld.

28. In de tuin

Omdat jonge kinderen graag in huis en in de tuin helpen, zullen ze graag hun eigen tuingereedschap hebben. Met een werkend gietwater ter grootte van een kind kan uw peuter helpen met het verzorgen van planten, terwijl een kleine schep en hark hen in staat stelt te doen alsof ze hun eigen tuin plannen en laten groeien. Naast het leren om te zorgen voor de aarde en levende dingen, doet alsof spelen helpt kinderen bij het ontwikkelen van taal- en vertelvaardigheden terwijl ze hun verbeelding stimuleren.

29. Interactief onderwijsspeelgoed

Interactief speelgoed kan een willekeurig aantal speelgoed bevatten dat reageert op verschillende soorten aanraking en spelen, zoals knijpen, drukken, schudden of knuffelen. Een interactief boek kan bijvoorbeeld pagina’s hardop voorlezen terwijl ze worden omgedraaid, een interactieve babypop kan koeren of lijken te drinken uit een fles, of een interactief boerderijspeelgoed kan verschillende dierengeluiden maken als knoppen worden ingedrukt en deuren worden geopend . Interactief speelgoed helpt kinderen het concept van oorzaak en gevolg te begrijpen en leert hen tegelijkertijd een aantal leuke en fascinerende dingen die ze tegenkomen in de wereld om hen heen.

30. Bath Time Bliss

Peuters kijken niet altijd uit naar badtijd – tenzij het bad een opwindende bron van ontdekking en spel is! Vul het bad met speelgoed dat de verbeelding stimuleert, creativiteit bevordert en mama of papa een paar ononderbroken momenten geeft om hun kind van vuil en vuil te reinigen. Eenvoudig drijvend speelgoed zoals badeendjes of ballen kan een knaller zijn, terwijl emmers en bekers kinderen aanmoedigen om gieten en spatten te verkennen, en speelgoed dat aan tegels zuigt, kan een hele muur van badtijdzaligheid creëren.

Bij het winkelen voor peuterspeelgoed en geschenken voor kinderen van twee jaar oud, moeten er enkele dingen zijn om te overwegen, naast het ondersteunen van hun ontwikkelingsmijlpalen en het bieden van plezier. Speelgoed wordt vaak bezaaid rond een peuterkamer , dus degenen die gemakkelijk kunnen worden opgepakt, opgeborgen en meegenomen, kunnen het leven voor drukke ouders gemakkelijker maken. Niet-toxisch en milieuvriendelijk peuterspeelgoed is veiliger voor het kind en gemakkelijker voor het milieu. En speelgoed dat gemakkelijk kan worden gewassen of schoongemaakt, wordt goed bediend op een leeftijd waarbij dingen vaak in de mond komen.

Gerelateerde Artikelen

Geef een antwoord

Controleer ook
Close
Back to top button