Cadeaus

30 Cadeau ideeën Voor Jongens en Meisjes van 5 jaar

Tegen de tijd dat kinderen vijf worden, worden ze onafhankelijke denkers en probleemoplossers, beginnen ze hun eigen interesses en meningen te ontwikkelen en verlangen ze naar fysieke activiteit en verrijking. Zoek bij het kiezen van een cadeau voor een kind van vijf jaar naar speelgoed, boeken en activiteiten die hun verbeelding uitstralen, creativiteit opwekken of hoger leren en persoonlijke ontwikkeling ondersteunen.

Om u te helpen het perfecte cadeau te vinden, hebben we deze lijst met 30 geschenken voor jongens en meisjes van vijf jaar samengesteld. Dus, of u nu op zoek bent naar kerstcadeaus voor kinderen of voor uw leeftijd geschikte ideeën om te onderwijzen, te vermaken en te inspireren, u zult een verscheidenheid aan geweldige geschenken vinden die ze echt waarderen.

1. Een chef-kok in de maak

30 Cadeau ideeën Voor Jongens en Meisjes van 5 jaar
Ze zijn misschien niet klaar om groenten te hakken of zelf een maaltijd te bereiden, maar jonge kinderen helpen absoluut graag in de keuken. Om hen het gevoel te geven dat ze erbij betrokken zijn en ze houden van koken, levert u ze hun eigen keukengereedschap en kookaccessoires. Inmiddels zijn ze in staat om eenvoudige aanwijzingen te volgen en hebben ze de handigheid en coördinatie om ingrediënten te meten en te mengen, fruit en groenten te wassen, het deeg uit te rollen en koekjes uit te snijden. Nodig ze uit om betrokken te raken met kleurrijke en kleurrijke kookgereedschappen. Vergeet hun eigen schort niet!

2. Klassieke bordspellen

Op de leeftijd van vijf kunnen kinderen gemakkelijk vormen en kleuren identificeren en worden ze vaardig in het tellen en identificeren van letters. Ze worden ook socialer en vinden het leuk om tijd door te brengen met familieleden en andere kinderen. Met deze mijlpalen in gedachten zijn klassieke en eenvoudige spellen voor kinderen geweldige cadeaus. Bordspellen leren ze niet alleen vermaken, maar geven ook waardevolle levenslessen, zoals delen, om de beurt spelen, geduld en gracieus verliezen.

3. Bouwstenen

Inmiddels zullen vijfjarigen al bekend zijn met elementaire bouwstenen en kunnen ze doorgaan naar meer uitgebreide bouwsets. Deze sets bevatten vaak tandwielen, bewegende delen en nieuwe architecturale elementen naast de stenen waaraan ze gewend zijn. Ze kunnen zelfs basisinstructies bevatten voor het bouwen van een specifiek object. Zodra hun build is voltooid, kunnen vijfjarigen urenlang spelen met het nieuwe speelgoed dat ze hebben gebouwd.

4. Beeldhouwen speelgoed

Kleurrijke klei, vormbaar deeg, squishy schuim en plakkerige stopverf die kan worden geperst, geperst, gevormd, gevormd, gevormd en gebeeldhouwd in oneindige vormen en ontwerpen is erg leuk voor jonge kinderen en een perfecte eenvoudige en kleine geschenk . Vormbaar en vormbaar speelgoed zorgt voor meeslepend, praktisch plezier waar creaties alleen worden beperkt door hun verbeelding.

5. Puzzle Party

30 Cadeau ideeën Voor Jongens en Meisjes van 5 jaar
Naarmate kinderen ouder worden, verbeteren de vaardigheden voor geduld en probleemoplossing. Op vijfjarige leeftijd zijn jongens en meisjes goed geschikt voor eenvoudige legpuzzels en grote vloerpuzzels met bekende afbeeldingen die hun interesse wekken. Kies puzzelgeschenken op basis van de individuele interesses van het kind en afbeeldingen die geschikt zijn voor de leeftijd, zoals favoriete stripfiguren, boerderijdieren, dinosaurussen en eenhoorns.

6. Detective Kit

Het nieuwsgierige karakter van jongens en meisjes van vijf jaar betekent dat ze graag vragen stellen, ideeën verkennen en nieuwe dingen ervaren op deze leeftijd. Een detectivekit helpt hen bij het leren analyseren van details, het verkennen van nieuw territorium en het oplossen van mysteries. Hun probleemoplossende vaardigheden zullen groeien met hun verbeelding.

7. Hoelahoeps en springtouwen

Iedereen die ooit een vijfjarige heeft ontmoet, weet dat ze grenzeloze energie hebben en behoefte hebben aan fysieke activiteit. Op deze leeftijd zijn kinderen bedreven in rennen, springen, springen en tuimelen, en ze zijn voldoende gecoördineerd om deze dingen doelgericht te doen. Leuk en gemakkelijk energiebesparend speelgoed zoals hoelahoep en springtouwen geven kinderen de mogelijkheid om te pronken met hun vaardigheden terwijl ze deelnemen aan belangrijke fysieke activiteit.

8. Phonics Games

Lezen en taal zijn essentiële vaardigheden voor elk kind, vooral voor het eerst naar school gaan. Door middel van klanken leren kinderen specifieke geluiden te associëren met letters en lettercombinaties die een basis vormen voor het leren lezen en schrijven. Aan de leeftijd aangepaste computersoftware en handheld elektronische spellen voor kinderen die letters en geluiden leren, zullen jongens en meisjes een voorsprong geven in het leven lang lezers.

9. Een set wielen

30 Cadeau ideeën Voor Jongens en Meisjes van 5 jaar
Zowel jongens als meisjes zullen dol zijn op de onafhankelijkheid en opwinding die gepaard gaat met het hebben van hun eigen set wielen. Een fiets (met startwielen om te starten), een trapauto, rolschaatsen of een staande scooter helpen kinderen fysiek actief te blijven terwijl ze helpen spierkracht, coördinatie en balans op te bouwen. Zorg ervoor dat je fietsen, skates en scooters kiest die verstelbaar zijn om de gelukkige ontvanger goed te passen.

10. Veiligheid is cool

Omdat veiligheid niet precies bij hen op de leeftijd van vijf in gedachten is, zullen gifting kinderen met modieuze, functionele en leuke veiligheidsuitrusting helpen om ze uit de weg te houden terwijl ze de zorgen van vader en moeder verlichten. Een coole fietshelm met een ingebouwde mohawk of leuke en funky knie- en elleboogbeschermers zorgen ervoor dat kinderen zich klaarmaken voordat ze gaan spelen.

11. A Bounty Of Books

Op vijfjarige leeftijd staan ​​kinderen op het punt om zelf te leren lezen, terwijl ze nog steeds dol zijn op de tijd die ze doorbrengen met papa of mama die een favoriet boek of verhaaltje voor het slapengaan lezen. Boeken voor beginners met grote gedrukte woorden en kleurrijke afbeeldingen of boeken die zijn gepersonaliseerd zullen altijd worden genoten. En boeken over aankomende veranderingen, zoals verhuizen naar een nieuw huis, een nieuwe broer of zus verwelkomen of een school beginnen, kunnen hen helpen hun gevoelens te begrijpen en zich aan te passen aan de veranderingen.

12. Ready For School

De meeste kinderen gaan naar de kleuterschool rond de leeftijd van vijf en zullen het geweldig vinden om naar school te gaan met hun eigen gepersonaliseerde rugzak of etui vol met gloednieuwe schoolspullen. Als de school uit is, kan een rugzak worden gebruikt voor reizen met het gezin of om te slapen in het huis van een beste vriend. Een etui is geweldig voor het opbergen van kunstbenodigdheden voor direct inkleuren en creatieve projecten.

13. A Darling Dollhouse

Poppenhuizen zijn perfecte geschenken voor meisjes , vooral op een leeftijd waar ze vaak doen alsof en spelen en doen alsof en complexe scenario’s kunnen bedenken en uitvoeren. En omdat vijfjarigen eindelijk oud genoeg zijn om alle kleine onderdelen en stukjes die een poppenhuis binnenkomen veilig te verwerken, zullen ze het ook leuk vinden om meubels, poppenkleding en accessoires in hun spel op te nemen.

14. Walkie-talkies

30 Cadeau ideeën Voor Jongens en Meisjes van 5 jaar
Ondersteun het gevoel van plezier en avontuur van een vijfjarige met hun eigen set walkietalkies. Vermakelijk elektronisch speelgoed bevordert op zijn minst communicatie en taalontwikkeling. Maar vaker dan dat moedigen ze kinderen aan om hun verbeelding te gebruiken en samen te werken met vrienden of familie tijdens een schijnspel. Walkie-talkies kunnen ook nuttig zijn om kinderen te helpen zich alleen op hun eigen kamer te voelen, met een directe communicatielijn naar moeder of vader als ze het nodig hebben.

15. Spaarvarkens

Hoewel het nog een beetje vroeg voor hen is om te leren over geldbeheer en het betalen van rekeningen, bieden spaarvarkens een unieke mogelijkheid om kinderen levenslange lessen te leren over de waarde van geld, beloningen verdienen, doelen stellen en sparen om ze te bereiken. Op vijfjarige leeftijd zullen kinderen net zo opgewonden zijn om een ​​cent in hun bank te laten vallen als een hele dollar. En ze zullen het vooral geweldig vinden om hun eigen besparingen te kunnen uitgeven aan wat ze in de winkel willen.

16. Theetijd

Vijf-jarige jongens en meisjes zijn waarschijnlijk bekend met het organiseren van denkbeeldige theefeestjes. Op deze leeftijd kunnen ze beginnen te leren hoe ze hun eigen brouwsels en steile thee kunnen maken voor de perfecte hoeveelheid tijd. Upgrade hun denkbeeldige spel met een echte set waar ze in kunnen groeien en als herinnering aan hun jeugd in de komende jaren hebben.

17. Speelgoed met karakter

Inmiddels hebben de meeste kinderen – via tv, films of boeken – kennisgemaakt met een favoriet personage. Speelgoed voor kinderen met hun favoriete figuur zal altijd een grote hit zijn op verjaardagen en geschenken gevende feestdagen. Alles, van kleurboeken tot knuffels of gezellig beddengoed tot kleding die een geliefd stripfiguur, rolmodel, superheld of muzikant benadrukken, wordt goed ontvangen.

18. Speelbal

Op vijfjarige leeftijd zijn kinderen op de perfecte leeftijd om te gaan sporten. Naast het hebben van een hoop extra energie, hebben ze lichaamsbewustzijn, hand-oog coördinatie en kracht ontwikkeld voor de fysieke kant van sport. Ze beginnen ook mentale en emotionele vaardigheden te leren, zoals delen, samenwerken en samenwerken, waardoor zowel individuele als teamsporten leuk en lonend worden. Een voetbal, t-ballenset, voetbal of basketbal zullen allemaal jonge kinderen gelukkig maken en zijn perfect voor mensen die op zoek zijn naar betaalbare geschenken van $ 20 .

19. Crafting Kits

30 Cadeau ideeën Voor Jongens en Meisjes van 5 jaar
Als je op zoek bent naar een leuk cadeau waar elke vijfjarige jongen of meisje dol op zal zijn, geef het geschenk van knutselen. Kits die alles bevatten wat een creatief kind nodig heeft om hun eigen vogelhuisje te bouwen, kits voor sieraden en snoep maken, schminken, poppen maken, tie-dye en meer kunnen een kind urenlang bezig houden. Ze zullen trots zijn om te pronken met hun creaties en zullen een gevoel van trots en prestatie voelen bij de voltooiing van elk project.

20. Dinner Time Fun

Een van de meest opvallende verschillen tussen jongens en meisjes naarmate ze vijf jaar worden, is een grote toename van hun onafhankelijkheid. Terwijl kinderen in de kleuterschool voor de meeste dingen nog steeds op volwassenen vertrouwen, willen ze graag dingen zelf proberen en hebben ze graag hun eigen persoonlijke bezittingen. Ze kunnen nu bijvoorbeeld hun eigen keukengerei vasthouden en drinken uit een gewone beker, hoewel ze misschien nog niet helemaal klaar zijn voor fijn porselein en glaswerk. Geef kinderen een leuke set duurzaam serviesgoed zoals een gepersonaliseerd bord en kop om de onafhankelijkheid te bevorderen en de maaltijden veilig en leuk te houden.

21. Fun Forts

Of het nu gaat om een ​​eenvoudige tipi, een pop-up tent, een uitgebreid speelhuisje of gewoon een stapel kussens met een laken over de bovenkant, een vijfjarige jongen of een meisje zal absoluut dol zijn op het hebben van zijn of haar eigen speciale plek om thuis te spelen of te verbergen. Forten en speelhuizen stimuleren de verbeelding en doen alsof tijdens het spelen en bieden ruimte voor incidentele tijd alleen wanneer dat nodig is.

22. Veel plezier buiten

Wanneer de lucht blauw is en het weer warm is, is dit de perfecte tijd voor kinderen om naar buiten te gaan voor fysieke activiteit, om opgekropte energie te verdrijven en wat ouderwets plezier in de zon te hebben! Spannend speelgoed, zoals waterglijbanen en sproeierspeelgoed, buitensporten, schommelensets en tuinspellen zijn geweldige cadeaus voor jongens en meisjes die ook voor papa en mama op prijs zullen worden gesteld. Naast plezier hebben en energie verslijten, zijn er veel voordelen aan buiten spelen. Frisse lucht, zonneschijn, socialisatie en gewoon in de natuur zijn allemaal gezonde redenen om naar buiten te gaan.

23. Kleed je aan

Make-geloven, rollenspelen en doen alsof zijn allemaal gezonde activiteiten voor opgroeiende jongens en meisjes. Op vijfjarige leeftijd ontwikkelen kinderen hun eigen interesses, denken ze na over wat ze willen worden als ze opgroeien en willen ze graag optreden voor een publiek. Als zodanig zullen ze dol zijn op een koffer vol verkleedkleren, kostuums en accessoires om te spelen alsof. Inclusief personages, capes en maskers voor uren plezier.

24. Mijn eerste camera

30 Cadeau ideeën Voor Jongens en Meisjes van 5 jaar
Zelfs zeer jonge kinderen zijn tegenwoordig geen onbekende voor technologie – velen zijn al behoorlijk bedreven in het spelen van games en het bedienen van elektronica. Het is dus het perfecte moment om ze hun allereerste camera te geven. Met een eenvoudig te bedienen point-and-shoot digitale camera kunnen kinderen selfies en snapshots maken van de wereld om hen heen zonder eindeloze filmrolletjes te verspillen. Met een instantcamera kunnen ze direct afdrukken en hun snapshots bekijken.

25. Het geschenk van leren

Soms kunnen de meest betekenisvolle geschenken niet worden verpakt. Kinderen van vijf jaar zijn als kleine sponzen en nemen overal kennis op. Ze ontwikkelen ook verschillende persoonlijkheden en interesses, dus dit is een goed moment om hen te helpen nieuwe dingen te ontdekken en te leren. Ze zullen graag muziek of zwemlessen volgen, een kunstles voor kinderen volgen, zich inschrijven voor een junior sportprogramma of beginnen met een gymnastiekles voor beginners. Ontdek waar ze in geïnteresseerd zijn en help ze het te verkennen.

26. Enchanted Garden

Met een beetje creativiteit, een enorme verbeeldingskracht en een liefde voor alle dingen magisch, zullen kinderen dol zijn op het kweken van hun eigen betoverde sprookjestuin. Of ze nu een set samenstellen die alles bevat wat ze nodig hebben of ze beginnen met zaden en hun eigen kleine tuin kweken, zowel jongens als meisjes zullen leren over eenvoudig tuinieren en de zorg voor de natuur. Bovendien zullen ze hun ongelooflijke verbeelding gebruiken, dromen van feeën en vlinders die rond dansen in een magisch klein land dat ze zelf hebben ontworpen en gekweekt.

27. Poppentheater

Wanneer kinderen doen alsof en spelen voor familie en vrienden, bouwen ze vertrouwen op en leren ze betere communicatie door zowel hun woorden als hun daden. Een poppentheater kan uren entertainment bieden – voor kinderen en hun publiek – en kinderen in staat stellen creatief te zijn. Op vijfjarige leeftijd kunnen ze verhalen verzinnen, unieke rollen maken en scènes spelen. Ze zullen dol zijn op het verbergen van een poppentheatergordijn en een verscheidenheid aan poppen om mee te spelen. Geslepen kinderen zullen ook genieten van het creëren van hun eigen poppenspelkarakters.

28. S.T.E.M. Plezier

30 Cadeau ideeën Voor Jongens en Meisjes van 5 jaar
Je hebt veel gehoord over het belang van op S.T.E.M. gebaseerd speelgoed en leerplan voor kinderen, maar wat betekent dat precies? STAM. speelgoed speelt in op de natuurlijke nieuwsgierigheid van een kind en introduceert ze tijdens het spelen in vier specifieke disciplines – wetenschap, technologie, engineering en wiskunde. Het belangrijkste is dat STEM-speelgoed kinderen helpt concepten en principes te begrijpen die ze gedurende hun hele leven en tot in de volwassenheid tegenkomen. Voor de leeftijd geschikt STEM-speelgoed voor kinderen van vijf jaar kan wetenschapssets, computerspellen en kindvriendelijke elektronica, speelgoed bouwen en telspellen bevatten.

29. Muziek maken

Op de leeftijd van vijf hebben de meeste kinderen kennis gemaakt met een soort instrument (of hebben ze hun eigen drumstel gemaakt met potten en pannen uit de keukenkasten). Hoewel de coördinatie, aandachtsspanne en communicatievaardigheden van kinderen zich nog steeds ontwikkelen, hebben studies aangetoond dat de introductie ervan op muziek en instrumenten op deze leeftijd levenslange ontwikkelingsvoordelen kan hebben. Hoewel ze misschien nog niet klaar zijn voor muziektheorie, is het gewoon leuk om hun ongebreidelde nieuwsgierigheid en creativiteit aan te boren via instrumenten zoals een elektronisch toetsenbord, ukelele of drumstel!

30. Elke maand een nieuw geschenk

In plaats van je favoriete kind een cadeau te geven, verras je ze elke maand met iets nieuws! Een leuke abonnementsservice die elke maand een nieuw speelgoed, spel of boek stuurt, zorgt ervoor dat kinderen uitkijken naar de bezorgdag terwijl ze leren over geduld en het verstrijken van de tijd. Er zijn honderden op kinderen gerichte abonnementsdiensten beschikbaar, dus zoek er een die aansluit bij hun unieke interesses.

Laatste tips over geschenken voor vijfjarige jongens en meisjes

Zoek bij het winkelen voor kinderen van vijf jaar naar speelgoed en geschenken die fysieke, emotionele en educatieve groei ondersteunen door creativiteit en exploratie. Vind speelgoed en spellen die hun verbeelding of energieke lichamen bezighouden en vermaken terwijl ze hun eigen ruimte creëren . En vind leuke, nieuwe manieren om hun unieke interesses en ideeën te ondersteunen.

Benthe de Leeuw

Benthe, ik schrijf al heel lang nuttige en gezondheidsartikelen. Ik weet dat redacteur zijn van Plezier.net echt een voorrecht is.

Gerelateerde Artikelen

Geef een antwoord

Back to top button