BorduurwerkBreien en haken

Een Kerstspeeltje te Haken

Nu is het nog heel vroeg om de stad te versieren voor het nieuwe jaar – al in november zijn etalages en straten zo feestelijk! Geef onwillekeurig toe aan de stemming van dit nieuwe jaar en ik wil ook zoiets doen: nieuwjaar! Maar om salades te vroeg te bereiden, ook om een ​​kerstboom te plaatsen. Maar voor de kerstboom kun je al iets speciaals doen – gebreid kerstspeelgoed!

Natuurlijk is er genoeg speelgoed in de winkel, maar doe-het-zelf speelgoed is totaal anders. Ze hebben zoveel warmte en charme! En dergelijk speelgoed kan aan alle familieleden en vrienden worden gepresenteerd, omdat ze niet zoveel tijd kosten. Misschien doen we het?

Als je aan de slag gaat, moet je eerst beslissen wat voor soort speelgoed het zal zijn. We raden aan om een ​​kerstspeelgoed te haken – dit is misschien wel het meest interessante.

Gehaakt kerstspeelgoed kan van twee hoofdtypen zijn. Dit kan plat of volumetrisch speelgoed zijn. Er is ook een overgangstype – speelgoed gemaakt van platte stof, in volume gegoten. We bieden aan om alle soorten te overwegen en tegelijkertijd te oefenen.

Een Kerstspeeltje te Haken Het meest eenvoudig kerstspeelgoed haken – plat. Het kunnen sneeuwvlokken of kerstbomen zijn. Of zelfs kerstengelen. Elke beginnende vakvrouw zal waarschijnlijk met sneeuwvlokken omgaan, omdat het breien van sneeuwvlokken niet moeilijker is dan bloemen. Het enige verschil is dat sneeuwvlokken meer hoekige vormen hebben – dit zijn tenslotte geen delicate bloembladen, maar kristallen. Als het meteen moeilijk te begrijpen is, volgen hier enkele schema’s voor inspiratie.

Een Kerstspeeltje te Haken

Leuke kerstbomen en besneeuwde nieuwjaarsbomen zijn ook een prachtige decoratie voor de kerstboom. Hier zijn een paar patronen: het is eenvoudiger – een winterboom en een kerstboom met de gehaakte Brugse kanttechniek.

Een Kerstspeeltje te Haken Een Kerstspeeltje te Haken

Een ander nieuw leven ingeblazen motief is een engel. Kleine witte kerstengelen, verzilverd in het flikkeren van kaarsen, zien er schattig en plechtig uit. En hier is het diagram van een engel.

Een Kerstspeeltje te Haken

Gebreid speelgoed, zodat ze niet met een rietje krullen, moet worden gesteven. Weet je nog hoe? Per liter water – een lepel zetmeel of meer. We koken water, verdunnen zetmeel met koud water en gieten langzaam onder roerend kokend water. Wanneer de pasta afkoelt, spoelt u het speelgoed erin, wringt u het uit en droogt u het op een plat oppervlak. Vervolgens moeten ze worden gestoomd, maar niet te heet ijzer, anders worden ze geel.

Dus gaan we door met breien. Zoals we al hebben gezegd, kan kerstboomspeelgoed gehaakt worden plat web gevormd tot volume. Dat kunnen ook engelen en klokken zijn. Het vormen van een volumespeelgoed is iets gecompliceerder. Maar als u wilt, vindt u zeker een geschikte vormsjabloon – bijvoorbeeld een potje crème of een fles toiletwater. Allerlei engelen kunnen worden opgelegd, met behulp van allerlei kantpatronen en kralenbindvaardigheden. Of brei amigurumi techniek.

Een Kerstspeeltje te Haken Een Kerstspeeltje te Haken

Een Kerstspeeltje te Haken Gehaakt amigurumi-nieuwjaarsspeelgoed is precies het type volumetrisch speelgoed. Weet je nog hoe we een muis hebben gebreid? Alleen door toe te voegen en te verminderen kan men verschillende vormen bereiken. Nadat ze allerlei gekleurde ballen hebben opgelegd, zijn ze gemakkelijk te combineren in een verscheidenheid aan speelgoed: sneeuwmannen, konijntjes, beren, honden. Of laat het gewoon met ballen achter – en versier met gebreide bladeren, twijgen, pretentieloos borduurwerk, kralen.

Een Kerstspeeltje te Haken Een Kerstspeeltje te Haken Een Kerstspeeltje te Haken

Kijk hoeveel ideeën! En het beste van alles is dat deze ideeën niet alleen goed zijn voor ervaren, maar ook voor beginnende naaldvrouwen. Het is leuk om te oefenen met het maken van zulke prachtige kleine dingen met een feestelijke sfeer. Misschien is kerstspeelgoed de beste les in haken. Misschien heb je, nadat je het eerste speelgoed hebt gemaakt, al een bedrijf overgenomen – je familie zal zeker mee willen doen aan het handwerkplezier van het nieuwe jaar.

Benthe de Leeuw

Benthe, ik schrijf al heel lang nuttige en gezondheidsartikelen. Ik weet dat redacteur zijn van Plezier.net echt een voorrecht is.

Gerelateerde Artikelen

Geef een antwoord

Back to top button