Borduurwerk

3 Manieren om een ​​frame voor een foto te maken

Hoe interessant is het om afbeeldingen op nummer te schilderen! Je kunt je een echte kunstenaar voelen, ook al weet je helemaal niet hoe je moet tekenen. Daarom zullen anderen zeker de eerste volgen. Maar de foto’s die op de plank liggen, opgerold in een buis, kunnen geen decoratie van het huis worden en ook geen onderwerp van vreugde. Het is noodzakelijk om ze in te lijsten en aan de muur te hangen.

3 Manieren om een ​​frame voor een foto te maken

Hoe kan ik een foto maken?

Over het algemeen zijn er voor schilderijen drie soorten ontwerpen:

 1. gewoon bevestigd op een brancard zonder frame;
 2. kan worden ingelijst in een stokbrood;
 3. kan worden afgegeven in een passe-partout.

Frameloze foto zonder frame Het ziet er alleen goed uit als je het in een modern interieur hangt. Eerlijk gezegd – zonder frame blijkt de foto een beetje ongevormd te zijn. Maar sommige mensen vinden het leuk – je moet het toegeven.

Stokbrood – Dit is een klassiek kunstwerk. Deze frames zijn gemaakt van hout of plastic, ze kunnen zowel modern als vintage klinken, afhankelijk van het type stokbrood.

Passepartout – Dit is een breed frame van karton, wit of kleur. Het kan de foto een bepaalde sfeer geven, afhankelijk van de kleur en breedte.

Vaak tegelijkertijd ingelijst stokbrood en passe-partout. Dit ziet er erg interessant uit:

3 Manieren om een ​​frame voor een foto te maken

Waar een frame kiezen zodat het op het formaat past en tegelijkertijd een elegante aanvulling is op de foto? De ideale optie is een custom frame.

We rekken een foto uit op een brancard

Stel dat u besluit om de eenvoudige weg te gaan en de foto op een brancard te trekken, zonder het frame te laten. Hoe doe je dat?

3 Manieren om een ​​frame voor een foto te maken

Bereid de materialen voor:

 • subframe;
 • verstuiver;
 • een hamer;
 • nietmachine meubelen;
 • nietjes.

Spreid de afbeelding met de bedrukte zijde naar beneden, laat het rusten, maak het recht. Als ze niet wil rechttrekken, kun je het een beetje uit het spuitpistool bevochtigen.

Wanneer het canvas is rechtgetrokken, legt u het op een brancard. Line up. Bevestig vanaf het midden van beide kanten.

Trek na het bevestigen van een kant aan het canvas en pak het tegenovergestelde. Zet beide zijden voorzichtig vast en zorg ervoor dat u het canvas niet vervormt.

Bevestig nu de andere twee kanten.

Wat volgt er? Je hebt plakhoeken achtergelaten. Vouw ze voorzichtig, vouw en zet vast.

Dat is alles.

Een foto maken in een stokbrood

Misschien geeft u de voorkeur aan de klassieke versie – deze past in de meeste interieurs van moderne appartementen en huizen. Hoe kan ik in dit geval een afbeelding met cijfers in het frame invoegen?

3 Manieren om een ​​frame voor een foto te maken

Je hebt nodig:

 • lijst;
 • nietjes voor canvas.
 1. Trek eerst het canvas op de brancard, zoals je al weet.
 2. Draai het frame naar beneden. Oriënteer waar de boven- en onderkant van het frame. Leg de afbeelding op de brancard erin – ook met de bedrukte zijde naar beneden.
 3. Gebruik de beugels om het frame en het subframe te verbinden.

Als je stokbrood niet klassiek is, maar het eenvoudigste (een frame dat een stokbrood imiteert), is de technologie een beetje anders. Hoe teken je een foto op nummer in een frame met een substraat en glas? Helemaal niet moeilijk!

 1. Draai het frame om, verwijder de achterkant.
 2. Leg een foto op het glas, lijn uit. Knip indien nodig de randen iets bij.
 3. Dek af met een pad, bevestig de bevestigingen.

Dat is alles!

We maken een foto in een passe-partout

Het ontwerp van de foto in de mat verschilt niet van het ontwerp in het stokbrood. Behalve één. Als je wilt en vaardigheid, kun je met je eigen handen een passe-partout maken!

3 Manieren om een ​​frame voor een foto te maken

Hoe maak je een frame voor een foto op nummer? Je moet dit doen:

 • dik karton, dun triplex of een stuk hardboard;
 • bouwkanon;
 • scrappapier of gekleurd karton.

Van karton, hardboard of multiplex maken wij de ondergrond. Het formaat substraat moet groter zijn dan de afbeelding om een ​​brede rand te krijgen.

Hierop repareren we met behulp van een bouwpistool de foto.

Bovenop de foto op het substraat plaatsen we een brede lijst van scrappapier of gekleurd karton.

Wacht nu tot het droog is en je hebt een prachtige ingelijste foto.

Schilderijen beschermen op nummer

Schilderijen op nummer zijn geverfd met verf die kan lekken als er water op komt. Zodat uw creatie niet verslechtert, kan deze worden beschermd. Maar hoe kun je beschilderde schilderijen op nummer beschermen?

Een van de manieren die we terloops hebben genoemd, is het glas op het frame. Glas beschermt betrouwbaar bij normaal gebruik en zelfs bij het reinigen. Er is maar één manier om een ​​foto onder glas te beschadigen: dompel hem onder in water.

Als u deze optie niet uitsluit, is er een andere manier om de afbeelding te beschermen – dit is vernis. Het schilderij is gevernist nadat het allemaal is geschilderd en al is opgedroogd.

Voor het eerst kan vernissen eng zijn – wat als alles besmeurd is? We zullen u vertellen hoe u de vernis op de afbeelding correct aanbrengt volgens de cijfers om deze niet te beschadigen. Je hebt nodig:

 • fluitborstel (breed, zoals voor schilderen);
 • acrylvernis.

Maak de afbeelding grondig schoon van stof, indien aanwezig.

Verhit de lak in een waterbad tot een temperatuur van 45 graden, zodat het gelijkmatiger gaat liggen.

Breng brede vernis aan in parallelle streken. Probeer een beetje vernis op de borstel aan te brengen zodat er geen lekken ontstaan. De vernis wordt parallel aan de onderrand gelegd, dat wil zeggen horizontaal ten opzichte van de afbeelding.

Als het hele plaatje is gevernist, spoel de borstel dan grondig af en droog hem af. Ga met een droge borstel nogmaals door de vernis en verdeel het gelijkmatig. Dit moet snel gebeuren, omdat de acrylvernis snel droogt. Als de borstel blijft plakken, is het tijd om de klus te klaren.

Na 2-3 uur, wanneer de vernis opdroogt, kunt u beginnen met het inlijsten van de afbeelding.

Gerelateerde Artikelen

Geef een antwoord

Back to top button