Kinderen en OuderschapPasen

25 Easter Craft Activities-ideeën voor kinderen

Het is prachtig weer buiten en we kunnen al een stel hoppende konijntjes zien genieten van de vroege zomerzon. Het is Pasen op 12 april! Hoe zit het met het plannen van een dag vol leuke kunst- en knutselactiviteiten met uw kinderen?

Pasen wordt elk jaar gevierd ter gelegenheid van de vreugdevolle gelegenheid van de opstanding van Jezus Christus. In overeenstemming met de vurigheid en het gejuich van de dag, zijn de symbolen van Pasen ook gelukkig en doen ze denken aan de lente. Haal dit jaar een deel van dit plezier naar huis door simpelweg wat kunst- en knutselspullen samen te stellen, in combinatie met veel creativiteit.

Of je kind nu het meest gefascineerd is door de konijntjes (zo ondeugend als hij is!), De lieveheersbeestjes of de goeie ouwe paaseieren, we hebben precies de juiste leuke paasambachten voor kinderen!

Paasknutselactiviteiten voor peuters

1. Lieveheersbeestje-eieren

Koop wat plastic eieren en plakkaatverf. Houd de eieren in zittende positie en help uw kinderen ze een levendige tint rood en zwart te schilderen, zoals afgebeeld. Zo echt als het leven en onder de gemakkelijk te maken paasambachten!

25 Easter Craft Activities-ideeën voor kinderen

2. Speel deegdeegjes

Deze schattige scène van twee konijntjesvrienden die wortels in het park kauwen, is perfect mogelijk met speeldeeg. Maak je handen vuil en help je kind met dit vaartuig en laat het vervolgens drogen. Uw gasten zullen het urenlang bewonderen, om nog maar te zwijgen van het plezier dat u beiden zult hebben!

25 Easter Craft Activities-ideeën voor kinderen

3. Paassokkonijn

Dit knutselidee is gemakkelijk te maken, super schattig en maakt gebruik van al die eenzame sokken waarvan je nooit zou weten wat je ermee moet doen! Vul een sok met wat rijst en knoop elastiekjes om een ​​hoofd te maken – een in de nek en een bovenaan het hoofd. Snijd vilt in de vorm van de ogen, neus en tanden en plak ze op je nieuwe kleine vriendje. Voeg een kleine pompon toe voor die kleine ronde staart!

4. Papieren bord Paashazen

Papieren borden, markeerstift, knutselpapier en lijm. Dat is alles wat je nodig hebt om deze paashaasjes met papieren bordjes te maken! En dit leuke en gemakkelijke vaartuig zal de kleintjes zeker bezig houden terwijl ze deze feestelijke konijntjes maken! Mamma’s, zorg ervoor dat je het snijwerk doet!

25 Easter Craft Activities-ideeën voor kinderen

Bron: https://in.pinterest.com/pin/202521314481828628/

5. Pasen-gors

Dit is een ingetogen maar uiterst schattig paasambachtsidee dat de kamer zal opbeuren! Mama’s, stapel een paar knutselvellen bij elkaar, afhankelijk van hoeveel konijntjes je zou willen toevoegen. Trek een konijn uit op het bovenste vel en knip de hele stapel uit. Je krijgt nu meerdere konijntjes van dezelfde grootte en vorm. Laat je kleintje de ogen, neus en tanden tekenen. Prik gaten in de oren van het konijn en laat je kleintje de konijntjes aan elkaar rijgen tot een gors! Evenzo kunt u ook een gors van paaseieren maken!

6. Aardappelstempel met paasei

Deze leuke en gemakkelijke paasactiviteit is geweldig voor peuters, en we wedden dat je kleintje dit geweldig zal vinden! Snijd eerst de aardappelstempels en bereid ze voor. Ga uit je dak en maak verschillende soorten ontwerpen! Een volwassene moet de aardappelstempels maken door de ontwerpen met een mes uit te hakken en dan kunnen de kinderen ze beschilderen. Trek de omtrek van het ei uit voor een voltooide look en stempel weg!

7. Popsicle Stick Easter Bunny

Deze ijslollystokjes voor Pasen kunnen aan vrienden worden uitgedeeld of zelfs als bladwijzer worden gebruikt! Niet te vergeten hoe gemakkelijk deze te maken zijn! Het enige wat je nodig hebt is een ijslollystok, vilt gesneden in de vorm van konijnenoren, wang en voeten, googly eyes en lijm. Help je kleintje de stick te schilderen in een kleur naar keuze. Plak vervolgens de vilten uitsparingen en de googly eyes op hun respectievelijke plaatsen!

25 Easter Craft Activities-ideeën voor kinderen

Bron: https://in.pinterest.com/pin/160440805460002638/

8. Marshmallow Easter Bunny

Marshmallows zijn een enorme hit onder kinderen, dus waarom zou je het ook niet in hun paasambacht opnemen? Het enige wat je nodig hebt is knutselpapier, lijm en mini marshmallows vilt en googly eyes. Help je kleintje een konijntjesgezicht op het knutselpapier te tekenen en de lijm voorzichtig over de tekening te trekken. Laat je kind de marshmallows over de lijm schikken. Nadat dit is gebeurd, voegt u de googly eyes toe en voelde u voor de snorharen en oren. Voila! Je hebt nu een schattig konijntje!

Opmerking: Aangezien de marshmallows niet eetbaar zijn vanwege de lijm, moet je ervoor zorgen dat je kind ze niet in zijn mond stopt!

25 Easter Craft Activities-ideeën voor kinderen

Bron: https://in.pinterest.com/pin/241435230011456514/

Paasknutselactiviteiten voor kleuters

1. Klassieke paasmand

Wat gaat er in een paasmandje? Tientallen kleurrijke eieren! Maak de mand met takjes en bladeren uit je tuin. Help de kinderen de eieren op verschillende manieren te versieren en stop ze dan allemaal erin.

25 Easter Craft Activities-ideeën voor kinderen

2. Bunny Guests

Wat is er cooler dan schattige kleine konijntjes te hebben voor het avondeten? Gebruik een omgekeerde papieren bril voor het lichaam en plak grote papieren oren, ogen, neus en snorharen. Schiet eens op!

25 Easter Craft Activities-ideeën voor kinderen

3. Schoolbordeieren

Uw kind heeft misschien een hekel aan het doen van een wiskundegetal op zijn studiebord, maar als het op krijt-eieren aankomt, is hij een echte kunstenaar! Verf plastic eieren gewoon met dikke zwarte verf. Teken vervolgens met krijt de gewenste ontwerpen erop.

25 Easter Craft Activities-ideeën voor kinderen

4. Pasen Rangoli

Waarom kan Pasen geen eigen rangoli hebben? Als je kinderen graag een Rangoli maken, laat ze dan op zondag dit gigantische eierontwerp maken. Je kunt vorig jaar krijt, verf of zelfs overgebleven kleuren van Diwali gebruiken. Praat over leuke paasactiviteiten die creativiteit als nooit tevoren ontketenen!

25 Easter Craft Activities-ideeën voor kinderen

5. Aquarel eieren

Als uw kinderen hebben geleerd de verfkwast vast te pakken, is dit een geweldig idee om hen te helpen hun fijne motoriek verder te verbeteren. Bijna elk patroon ziet er goed uit op hardgekookte eieren voor Pasen. Ze kunnen zelfs zo mooi zijn dat je ze helemaal niet wilt eten! Bekijk hier nog meer ideeën voor het decoreren van paaseieren.

25 Easter Craft Activities-ideeën voor kinderen

6. Eierdooskonijn

De perfecte knutselactiviteit die het beste uit afval haalt! Gebruik die eierdozen om schattige paashazen te maken. Snijd twee eierdoosbekers en lijm een ​​klein stukje papier op elke helft, zodat een scharnier ontstaat. Laat je peuter het konijn nu schilderen in de kleur van zijn keuze. Help hem vilt als de oren te bevestigen, een pompon als de neus en de googly ogen. Je kunt de snorharen tekenen met een marker. Zorg ervoor dat al het snijwerk alleen door een volwassene wordt gedaan!

25 Easter Craft Activities-ideeën voor kinderen

Bron: https://in.pinterest.com/pin/800796377480228712/

7. Cotton Ball Bunnies

Deze knutselactiviteit zal zeker een glimlach op je gezicht toveren! Je hebt een kartonnen papier, wattenbolletjes, lijm, verf, een schaar en een foto van het gezicht van je peuter nodig. Mama’s, knip een konijnensilhouet uit het karton. Verf nu de oren van het konijn en laat het drogen. Plak de foto van je kind op het hoofd van het konijn. Doe wat lijm in je bord en laat je kind de wattenbolletjes in de lijm dopen en op het lijfje van het konijn leggen. Ga nu achteruit en bewonder het kunstwerk van uw peuter!

25 Easter Craft Activities-ideeën voor kinderen

Bron: https://in.pinterest.com/pin/298504281547903611/

8. Doily Easter Egg

Deze knutselactiviteit zal paaseieren opleveren die er o zo mooi en delicaat uitzien! Trek een eivorm uit op gekleurd kraftpapier en knip het uit. Laat je kind een kleedje kleuren met levendige aquarellen. Zodra het droogt, traceer je het knutselpapier dat je had gesneden op het kleedje en knip je het kleedje in dezelfde vorm uit. Laat uw kind nu het kleedje op het knutselpapier plakken. Je blijft zitten met zeer ingewikkeld en prachtig ontworpen paaseieren!

25 Easter Craft Activities-ideeën voor kinderen

Bron: https://in.pinterest.com/pin/481674122645669970/

Knutselactiviteiten voor Pasen voor schoolgaande kinderen

1. Lentebloemen eieren

Deze prachtige eieren zijn voor de meer artistiek ingestelde kinderen. Maar als uw kinderen geduld hebben, is dat eigenlijk genoeg. Gebruik een donkerpaars om het ei helemaal te schilderen. Teken vervolgens met een dunne borstel bloemen en bladeren erop. Laat het ei drogen voordat je het met de kop naar beneden in een eierhouder steekt.

25 Easter Craft Activities-ideeën voor kinderen

2. Mr. Bunny hoofdband

Dit is alles wat je kleine meid nodig heeft om het paasfeest op te vrolijken! Je kunt haar gemakkelijk helpen om er zelf een te maken met behulp van een bestaande hoofdband voor de basis. Maak vilten of stoffen oren en fonkel ze met pailletten. Je moet dan kleine spleten in de basis maken om de oren in te brengen. Gebruik een nietmachine of kleine stukjes draad om ze op hun plaats te houden.

25 Easter Craft Activities-ideeën voor kinderen

3. Vilten papieren eieren

Als plastic eieren of hardgekookte eieren niet jouw ideeën zijn voor een rommelvrije Pasen, probeer deze dan eens. Kleurrijk, gemakkelijk te maken en te decoreren, en absoluut rommelvrij, deze vilten papieren eieren zijn geweldige tafeldecoraties, weggeefacties voor uw gasten of zelfs Egg Hunt-markers!

25 Easter Craft Activities-ideeën voor kinderen

4. Koekjes met suiker en room

Wat doet dit hier? Wel, hebben cookies tijd en gelegenheid nodig? Wij denken van niet! Bak chocoladekoekjes en laat uw kinderen een geweldige tijd beleven door ze te versieren in de vorm van kuikens en konijntjes.

25 Easter Craft Activities-ideeën voor kinderen

5. String Easter Eggs

Dit is waarom je paaseieren met touwtjes moet maken: ze zijn rommelig, ze houden je kind lang bezig, en het geeft zoveel voldoening als het er op aan komt de ballon te laten knallen! Laat uw kind een ballon opblazen tot de gewenste grootte van het paasei. Neem een ​​kom en meng lijm met net genoeg om het een beetje vloeibaar te maken. Doop de hele lengte van de gekleurde draad in de lijmmix en wikkel deze om de ballon. Doe dit voorzichtig, om te voorkomen dat de ballon barst. Laat de ballon nu een paar uur drogen. Dan komt het meest interessante deel van de activiteit: de ballon laten barsten! Je blijft zitten met een prachtig paasei met touwtjes!

6. Nagellak Gemarmerde eieren

Deze is echt interessant en wekt de nieuwsgierigheid van uw kind! Je hebt plastic eieren, nagellak in verschillende tinten, een plastic kom gevuld met water op kamertemperatuur en tandenstokers nodig. Laat uw kind de nagellak in de kom met water laten vallen. Het verspreidt zich over de bovenkant van het water. Experimenteer met verschillende kleuren! Neem dan een tandenstoker en geef de kleuren een lichte werveling. Houd het plastic ei tussen de vingers om het minste deel van het ei te bedekken. Dompel het ei vervolgens recht in het water, houd het een seconde onder water en verwijder het. Leg het op een bord en laat het drogen. Je blijft achter met een kunstwerk!

7. 3D-paaseieren

Deze eieren zien er machtig complex uit, maar zijn buitengewoon gemakkelijk te maken! U heeft 4-5 kaartpapier nodig in verschillende kleuren. Stapel deze papieren op elkaar, trek een eivorm uit en knip deze uit. Dit zorgt ervoor dat de eivorm uniform is over alle 5 papiersoorten. Nu, terwijl ze nog steeds gestapeld zijn, verticaal door het midden van het ei nieten. 2 nietjes zijn beter om het op zijn plaats te houden. De nietjes moeten zo zijn dat het er nu uitziet als een lijn die over de bovenkant naar de onderkant van het ei loopt. Nu kunt u elke folder openen om het op een 3D-effect te laten lijken! Eenvoudig en toch geweldig!

8. Met garen omwikkelde paaseieren

Dit is een klassieke paasambachtactiviteit die nooit uit de mode raakt! Het enige wat je kind nodig heeft, is een plastic ei, veelkleurig garen, wat lijm en een beetje geduld. Moedig uw kind aan om zijn fantasie te gebruiken bij het versieren van het ei. Als het garen eenmaal is ingepakt, laat je het een dag drogen. Eenmaal gedroogd, kan hij het vervolgens versieren met spiegels of kralen.

9. Lepeldecor van plastic lepel

Deze is extreem eenvoudig en levert leuke resultaten op! Uw kind kan de vrijheid nemen om elk paaskarakter te maken dat het wil! Je hebt een witte plastic lepel, een pad voor het verwijderen van make-up, permanente markeerstiften en gekleurd kraftpapier nodig. Knip het knutselpapier uit in de vorm van de oren, vleugels, linten of accessoires van het personage dat je van plan bent te maken. Plak de makeup remover pad op het midden van het handvat van de lepel. Plak nu de knutselpapiervormen en teken een gezicht op de achterkant van de lepel. Om het een finishing look te geven, knip je de franjes op een groen gekleurd knutselpapier en plak je het op het make-up remover pad. Het ziet er nu naar uit dat het personage achter wat gras staat!

We hopen dat je deze paasknutselideeën voor kinderen uitprobeert en een gala-tijd hebt!

Gerelateerde Artikelen

Geef een antwoord

Back to top button